Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (1 630)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zrejme som až príliš dúfal, aby sa tunajší divák zakliesnením "Alien: Covenant" na 66%-tách mýlil. Lenže uvedené hodnotenie, mnohými od odpadu do piatich hviezd vykreslené, je akoby skutočnou realitou kvality prevedenia. Strašne som si prial, aby všetci Scott-ovi krivdili, a ja tu následne tým kritikom "amatérom" (rovnako ako som ja sám), slovnými hračkami vytriem zrak. Lenže ja sa až na určité nápady či dokonalé gore zábery skrátka nemám čoho chytiť. A tak mi nezostáva nič iné ako skonštatovať, že je "Alien: Covenant" síce nenudná "anekdota", ktorá celkovú sériu po "Prométheovi" prebrala zo spánku, lenže ako celok bez duše, som absolútne nemal ten "feeling", aký som skrátka čakal, že mať budem. Votrelec už zrejme nikdy nebudem tým Votrelcom, ktorý sa bude zakrádať z temných kútov, ako som si Ja hlupák, naivne vsugeroval pred 20 rokmi. Palec síce hore, no posledný článok ostal zlomený. Každopádne, veľmi sa teším na ďalšie pokračovanie. Toto prekrásne monštrum bude totiž baviť vždy ... - 65% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky jsou podhodnocení, ale jsou zcela oprávněné podhodnocení. Ridley Scott natočil film, který vypadá, jako by nadšený debutant vykrádal Vetřelce (předně na úrovni kopírování ikonických scén), přitom se ale odmítl odvázat a užít si hororovou zábavu, ale rozhodl se to prokládat polopatickými existenciálními otázkami. Kdyby to opravdu bylo dílo začátečníka, budu snad smířlivý, ale vůči tomuhle? Že postavy jsou ještě o řád hloupější než v Prométheovi, je nakonec ten menší problém. Jeden Marťan holt jaro nedělá. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nechci působit jako zrovna tenhle chlápek, ale přišlo mi, že filmu by pomohlo kdyby hlavní hrdinka byla pěknější a sympatičtější. Jinak to fungovalo hezky, obzvláště Michael Fassbender byl výtečný v rolích robotů a také mne velice zaujala návaznost na přechozí díl i když ten byl ve výsledku lepší než pokračování. 3 hvězdy zasloužené (65%) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dej tohto filmu sa odohráva desať rokov po udalostiach, ktoré boli zachytené v snímku "Prometheus" a osemnásť rokov pred tým, čo sa stalo vo filme "Votrelec". Titul "Votrelec: Covenant" je teda akýmsi medzníkom medzi týmito dvoma titulmi. Kľudne by sa mohol volať "Prometheus 2". Možno by mu to aj viac pristalo, ako to že sa hrdí značkou Votrelec (Alien). Ale to je len zbytočné teoretizovanie. Mňa osobne režisér Ridley Scott veľmi potešil, že sa opäť vrátil ku tejto kultovej sci-fi horrorovej sérii a znova trocha objasnil zrod ukrutných, vražedných, vesmírnych beštií. Poodhalil, čo predchádzalo vyčínaniu votrelcov. Natočil veľmi zaujímavé pokračovanie prequelu. **** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na rozdil od ostatnich se mi Prometheus libil, takze jsem se tesil i na Covenanta, i pres slabsi ukazky a ve vysledku v tomhle pripade spis zklamani. Dej sice docela solidne navaze na predchozi dil a vsechno je to o poznani temnejsi, triky a celkove vizualni stranka jsou ocekavane bez chyby, ale tim klady vicemene konci. Samotnej dej je tezce tuctovej, velkej zaverecnej zvrat mi byl jasnej uz tak od dvou tretin filmu. Herci jsou banda nesympatickejch blbu, takze mi u vsech bylo naprosto ukradeny, kdy chcipnou (v pripade tohohle filmu skutecne spis kdy nez jestli, Ridley se s tim nemaze) a co se tyce androida, Fassbender hraje sice stejne dobre jak minule, ale tady mi uz lez lehce na nervy. No a poslednim hrebickem do rakve jsou samotny vetrelci, krome zaverecnyho frajera vypadaj vsichni dost prapodivne az usmevne, i kdyz chapu, ze jsme v prequelu, takze tu chtel asi Ridley ukazat jakejsi vyvoj. Celkove tak vlastne prumerny, hezky krvavy a vicemene nenudici sci-fi, ale od Ridleyho a potazmo cely fransizy Vetrelcu proste cekam vic. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (45)

  • Při scéně ve sprše hraje „Let Me Down Easy“ od Paola Nutiniho. (Duoscop)
  • Slovo "covenant" v překladu značí dohodu. V biblické tradici jde o smlouvu mezi bohem a člověkem. Stejný termín použil i Thomas Hobbes ve svém spisu "Leviathan". Hobbes je často označován za prvního moderního myslitele, protože vztah mezi člověkem a bohem převedl do úmluvy mezi lidmi ve formě společenské smlouvy - což se odráží v ději snímku. (ČSFD)

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama