Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (1 630)

Morien 

všechny recenze uživatele

Představuji si, že kdyby se banda kamarádů v libovolném sociálně-lubrikujícím prostředí bavila o tom, jak by mohl pokračovat Prometheus, tak by jim v hlavách probleskovalo to, jak ve výsledku vypadá Covenant. Některé vize jsou ostré a super, spousta detailů a funkčních věcí je v mlze a postavy jenom jako loutky chodí od jedné cool scény k druhé. A Fassbender oplodní, co mu pod ruku přijde. Ale jako kdyby to vůbec nepřišlo do kontaktu s profesionálními filmaři, kterým někdo platí za to, aby vyrobili nejlepší možný výsledek. -"Don't let the bed bugs bite." ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tak takhle fakt ne. Ridley Scott nenatočil dalšího Vetřelce, ale dalšího Promethea. A to, co nefungovalo v prvním, tu nefunguje pořád a možná ještě víc. Hrdinové jsou ještě tupější, půlka z nich je tu prakticky jen kvůli tomu, aby umřela a o tom, že by měli osobnost, se mluvit fakt nedá. Katherine Waterston je navíc naprosto unylá a nenápaditá hrdinka. A bohužel Ridley nechává celou tuhle nudnou partu blábolit, čuchat k věcem na neznámé planetě, ztrácet se, rozdělovat se a umírat tak nedůstojným způsobem, že slovo „klišé“ to snad ani nevystihuje. Scott se pořád pokouší o film s přesahem. Filozofickým, náboženským a myšlenkovým, ale opět je to celé přinejlepším nudné a obvykle směšné, stejně jako záporák David. Jako horor to nefunguje. Ani moc nechce a celé mi to připadalo jako film, ve kterém se Vetřelci objevují víceméně jen proto, že se to nesmí jmenovat Prometheus 2. To, co máte u Vetřelce rádi, tady nedostanete. Senilní Scott jde totiž hlavou proti zdi a nejspíš se rozhodl, že svou ságu Prometheus dovypráví navzdory tomu, že o to vlastně asi nikdo nestojí. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zrejme som až príliš dúfal, aby sa tunajší divák zakliesnením "Alien: Covenant" na 66%-tách mýlil. Lenže uvedené hodnotenie, mnohými od odpadu do piatich hviezd vykreslené, je akoby skutočnou realitou kvality prevedenia. Strašne som si prial, aby všetci Scott-ovi krivdili, a ja tu následne tým kritikom "amatérom" (rovnako ako som ja sám), slovnými hračkami vytriem zrak. Lenže ja sa až na určité nápady či dokonalé gore zábery skrátka nemám čoho chytiť. A tak mi nezostáva nič iné ako skonštatovať, že je "Alien: Covenant" síce nenudná "anekdota", ktorá celkovú sériu po "Prométheovi" prebrala zo spánku, lenže ako celok bez duše, som absolútne nemal ten "feeling", aký som skrátka čakal, že mať budem. Votrelec už zrejme nikdy nebudem tým Votrelcom, ktorý sa bude zakrádať z temných kútov, ako som si Ja hlupák, naivne vsugeroval pred 20 rokmi. Palec síce hore, no posledný článok ostal zlomený. Každopádne, veľmi sa teším na ďalšie pokračovanie. Toto prekrásne monštrum bude totiž baviť vždy ... - 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dej tohto filmu sa odohráva desať rokov po udalostiach, ktoré boli zachytené v snímku "Prometheus" a osemnásť rokov pred tým, čo sa stalo vo filme "Votrelec". Titul "Votrelec: Covenant" je teda akýmsi medzníkom medzi týmito dvoma titulmi. Kľudne by sa mohol volať "Prometheus 2". Možno by mu to aj viac pristalo, ako to že sa hrdí značkou Votrelec (Alien). Ale to je len zbytočné teoretizovanie. Mňa osobne režisér Ridley Scott veľmi potešil, že sa opäť vrátil ku tejto kultovej sci-fi horrorovej sérii a znova trocha objasnil zrod ukrutných, vražedných, vesmírnych beštií. Poodhalil, čo predchádzalo vyčínaniu votrelcov. Natočil veľmi zaujímavé pokračovanie prequelu. **** ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ubírající směr týhle série se mi přestává líbit. Android David si hraje na Boha a stává se z něho největší zmrd ve vesmíru, mezitím co plně digitální (!) Alien hraje druhý housličky? To myslíš fakt vážně, Ridley? To si radši zopakuju letošní Life, poněvadž to je sice béčko, ale béčko, co si nehraje na něco, co ve skutečnosti neni. Ale pokud by tě náhodou zajímal můj názor (jako že asi néé), jakožto největšího hororovýho odborníka ve Střední Evropě a dost možná i na planetě (jako že asi jóo), chválim tě alespoň za to, žes nešetřil na tý luxusní brutalitě, jinak bych tě hodil ještě o třídu níž. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (45)

  • Těsně předtím, než android David (Michael Fassbender) cituje sonet „Ozymandias“ od Percyho Shelleyho, vidíme skalní útvar s řadou vysokých útlých stromů. Jde o vyobrazení díla od švýcarského malíře Arnolda Böcklina "Ostrov mrtvých". Autoři filmu použili tento obraz nejspíš jako poctu H. R. Gigerovi, který namaloval vlastní verzi. (Bobybaby)
  • Ve filmu používá posádka zastaralé zbraně z konce 20. století, konkrétně M4/AR15 keymod a Steyr AUG RIS. (SsgtJira)

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama