Reklama

Reklama

Nenapravitelní

  • Francie Les Sous-doués (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lyceum Ludvíka XIV. delší dobu vykazuje velmi špatné výsledky u maturit, ale když je dokonce negativně propíráno v televizi poté, co všichni studenti posledního ročníku u maturity propadli, rozhodne se ředitelka lycea zavést pevný řád a disciplínu. Noví studenti jsou první školní den šokování učitelským sborem, který spíše vypadá jako panoptikum. Přísné ředitelky se nezaleknou a vyhlásí jí válku. Tím se rozpoutá řada humorných situací, místy až tragikomických… (claudel)

(více)

Recenze (41)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Z dnešního úhlu pohledu anarchistická záležitost, kdy děj předkládá divákovi šíleně vtipné historky, šílené historky ale občas i šíleně natahované historky. Přece jenom už je to starší snímek a některé záběry proto působí zbytečně zlouhavě. Ale účinný stroj na učení líných a vzdorovitých studentů nemá chybu! /9. 12. 13./ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková směska scének. Někdy dobrých, jindy horších. Ty dobré měly ale tendenci nechat mě vysloveně vybuchnout. No a proto dávám takové hodnocení. Významnější poselství to nemá. Claude Zidi si tady nad příběhem nelámal hlavu. Prostě natočil nápad, se kterým se dalo pracovat. Mimochodem hodně dobře. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Třaskavě vtipná komedie o školní fauně všeho druhu nezestárla ani zdaleka tolik, jak bych od 30 let starého filmu čekal. Je pravda, že mezi postavami najdete "jen" všechny obvyklé typy z tematicky příbuzných filmů od Školy, základ života až po současné americké obscenity. Rozdíl je ale v tom, že Nenapravitelní nikomu nepodkuřují. Studenti soukromého lycea jsou líní, zlomyslní a nevychovaní a jejich lumpárny nejsou na konci vykoupeny žádným nevěrohodným "zmoudřením". Také učitelský stav je zhanoben, jak se sluší a patří a i když je úroveň gagů různá, jejich frekvence od začátku do konce nedovolí, aby filmu "spadnul řetěz". Z důvodu, o kterém už píše bloom - epizodické struktury - příliš nelze mluvit o hereckých výkonech. Jde o vesměs přesně obsazené karikatury, od floutka Daniela Auteilla přes přísnou ředitelku Marie Pacome až po Galabruho systematizovanou roli těžce zkoušeného strážce pořádku. Nevím, zda by se film líbil třeba příznivcům hřejivě lidských komedií Francise Vebera nebo Zdeňka Svěráka. Nenapravitelné bych asi doporučil spíš fanouškům Marx Brothers. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vysloveně cíleně jsem hledala něco, kde budu vědět, že se nezklamu a povedlo se. Já se báječně bavila a je mně úplně jedno co tady někdo píše o IQ. Je to stará klasika, která je vtipná, nápaditá a vůbec nenudí. Od skvělého třídního grázlíka Daniela Auteuila až po různé jednotlivé bizarní postavy. Vtipnost scének byla různorodá, ale například maturitní zkoužka s taháky neměla chybu. Michel Galabru tam měl sice krátkou roličku, ale jako vždy na něj bylo spolehnutí. Takže až budu chtít vypnout, vím, že v šuplíku Claudeho Zidiho je ještě pár filmů, co jsem neviděla a co mě určitě nezklamou, zrovna jako tihle Nenapravitelní. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že někdy před X lety, když jsem taky ještě chodil do školy, jsem na tenhle film narazil v televizi, ale viděl jsem to asi tak od půlky. Nicméně i tak mi to připadalo snad jako nejlepší komedie všech dob. Do teď jsem si pamatoval scénky se strojem na učení nebo s podváděnim při maturitě, ale vůbec jsem netušil, jak se ten film jmenuje. Teď jsem ho teda viděl celej a zasmál jsem se u toho znovu. Je teda fakt, že film postrádá nějakej souvislejší děj, a humor je občas trochu infantilní, ale minimálně 4 hvězdy si to zaslouží. Pro mě rozhodně nejlepší film od Zidiho (včetně komedií s Funésem a Richardem). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sežrali mi mého miláčka! Taková příjemná záležitost na nenáročný pobavení. Pravda dalo se to rozbalit víc. I vzhledem k režisérovi jsem čekal, že se rozjedou nějaký větší masakry, ale nevadí pár fórků se opravdu povedlo. Nejlepší je asi ten z bombou. Co se obsazení týče, žádnej z těch mladistvých delikventů mě nijak extra nezaujal. Všechny je má totiž na háku Galabru kterej je z přehledem z celý sestavy nejlepší. Škoda, že neměl větší roli. Každopádně jako takovou pohodovou jednohubku na zabití nudnýho večera to můžu určitě doporučit.65% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Opravdu vtipná krásná francouzská komedie z nejlepších let tvorby. Pan Zidi je za vším moc znát, díky bohu. Všichni mladí jsou skvělí zlořádi, kteří se ne a ne dostat k maturitě, ale okolnosti je přecejenom donutí vč. soudu či unaveného pana komisaře-skvělého p.Galabrua. :-)) ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Nenapravitelní jsou směsicí krátkých scének, které ve většině případů nefungují a vycházejí spíše trapně. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh je hodně atomizovaný, což by až tak nevadilo. Spíše mi vadí, že použitý humor je poněkud infantilní. Zaujal mě učící stroj a hodně mě pobavila skeč s nedoslýchavým pedagogem. Za mladého Auteuila zaokrouhlím hodnocení směrem vzhůru. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že Nenapravitelní něco kopírují, a je to kopie nedotažená. Gagy jsou na začátku dobré, ale když to vezmete kriticky, není to skoro vůbec vtipné. Daniel Auteuil je dobrej. Chybí tu erotika. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najprv som bol opatrný, ale nakoniec prišli gagy a súbory scénok, ktoré si človek fakt že zapamätá, hlavne tie triky s maturitou. Výborná, stará komédia, kde vidieť a cítiť ten závan minulosti, keď sa dali robiť vtipy zo všetkého a nikto sa nemusel otáčať, či mu to schváli cenzor, alebo či z kože vyskočia lesbické feministky, bojovníci proti rasizmu, ale len tomu z jednej strany, mamičky za boj proti zmene klímy, militantní vegani  a kto vie ešte akí mimovládkari nasosaní na verejné financie. Aj preto sme tu videli, že študenti nechajú vybuchnúť školu a je to vtip - nikto ich neobviňuje z terorizmu. Čierny študent sa dorozumieva s otcom prostredníctvom tam tamov a nikto nekričí rasizmus. Žiadny študent dokonca nechce zmeniť pohlavie, čo je už fakt že stredovek. Viem, že po vyše 40 rokoch prídu niektoré žarty už také staré resp. iné, ale ja im ešte tak nejak rozumiem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Infantilná komédia zo študentských lavíc. Všetko, čo je v tomto filme originálne, zachádza do trápnosti a prehnanosti. Aj na komédiu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mladí francouzští debilové chtějí zůstat debily a nikdy neudělat maturitu. Proto vymýšlejí různé ptákoviny proti svým učitelům i ředitelce školy. Přišlo mi to zoufale nevtipné a Michel Galabru zde blbne jako v těch horších Četnících. Nic pro mě. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie Clauda Zidiho, v níž vystupuje ještě velmi mladý Daniel Auteuil. Lyceum plné komických profesorů a studentů-figurek je dějištěm mnoha humorných situací, které jsou buď velmi povedené nebo mírně trapné. Michel Galabru jako komisař, jenž má se studenty flákači jen trápení, doslova září. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ano dej tvori len sled komickych epizodiek a aj ked nie vsetky vyjdu, tak som mal cely cas dobru naladu a viackrat som sa dobre zasmial, co sa nestava tak casto. Dost to pripomina filmy s Les Charlots (co vzhladom na rezisera nie je prekvapive), len namiesto slavnej hudobnej stvorky tu rozne eskapady zaziva skupinka neznamych frantikov v cele s mladuckym Danielom Auteuilom. Michel Galabru sa zo zaciatku vo filme len mihne a poriadne to rozbali az v skvelom finale. Takze pokial mate radi jednoduche priamociare komedie, tak sa dobre zabavite. 8/10. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie o třídě maturantů, nenapravitelných rošťáků a lajdáků, kteří mají v hlavách všechno možné, jen ne učení a školu, navíc v pravidelných intervalech pokoušejí trpělivost svých učitelů a zejména paní ředitelky. V rámci daného žánru, tj. oddechovka na téma studentský život, velmi dobré. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Claude Zidi udělal tímto filmem krok zpátky. V tomto období už měl za sebou několik komediíí s Pierrem Richardem, Louisem de Funés a Belmondem a vypadalo to, že pro něj typické jednoduché gagy začínají zapadat do jakéhosi příběhu. Avšak v Nenapravitelných se vrátila nespoutanost a nesoudržnost z jeho prvních filmů s Les Charlots. Místo čtyř hippies jsou však hlavními aktéry více či méně komických situací učitelé a studenti soukromé střední školy, jejichž typologie je sice různorodá, ale žánrově typická - dívka do větru, přísná ředitelka, udělaný tělocvikář s podprůměrným IQ, sympatický rošťák (v podání mladého Daniela Auteuila) nebo dokonce důchodce vzdělávající se i ve třetím věku. Hlavně se nenechte zmást jménem Michela Galabru na prvním místě, jeho role typická komisaře je opravdu vedlejší. V úvodu filmu se s ním setkáme na moment v jedné scéně, ale pak na dlouhý čas zmizí, takže to vypadá, že se už znovu neobjeví. Vrátí se až na finální část, skládání maturitních zkoušek, kdy film dostává největší spád. Tento herec dokázal vždy vzkřísit i pouze několik scén z těch nejhorších francouzských komedií. Tato patří sice spíše k těm průměrným, ovšem kdyby takhle vypadala každá současná studentská komedie, mohli bychom skákat radostí do stropu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Komedie jako dělaná pro odpočinek po sobotním či nedělním obědu. Francouzskou produkci mám ráda - ať už novou zaměřující se spíše na romantická dramata (alespoň, co já sleduji), tak tu starší, která byla zamřená spíše na komedie (opět, co já sleduji). Například mám ze staršík kromě četníka ráda filmy s kapelou Les Charlots. Tato skupinka bláznů, kteří jsou naprosto neschopní nebo spíše než neschopní, tak odhodlaní se neučit, stojí rozhodně taky za podívanou. Jeden vtípek a nachytávka na jak studenty od učitelů, tak spíše naopak, za druhým, že těžko vybrat nejlepší. Každopádně samotná scéna s maturitou, lépe ji nazvat scéna s nepřebernými nápady na nové taháky, byla the best lépe řečeno le mieux. Umělý prst, gumové natahovací sako, čelenka, podrážky z učebnice atd. Menší ochutnávka zde. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nenapravitelní se hrozně nepřirozeně snaží o jakousi nadsazenou stylizaci do komedie ve stylu animovaných grotesek, což ve výsledku působí 1) dost děsivě, protože některé ty psí kusy jsou životu nebezpečné; 2) dost hloupě, protože dělá z postav autorit/dospělých kreatury pitomců, jež se nechají napálit zcela banálními triky... Navíc je ten film hrozně amorální. Nejen že se ústřední parta studentů snaží za každou cenu krutě přechytračit svoje učitele, ale ještě navíc je v tom podporují jejich rodiče a někdy se dokonce snaží podvést mezi sebou navzájem. Přesto se všichni nakonec spolu rádi zasmějí. Já teda moc ne. 3/10. ()

Reklama

Reklama