Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Recenze (438)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je mi to jasné. Trpíte tu jemnou dyslexií a pustili jste si to jen proto, že vás zmátl název "Homofronta", pročež jste doufali, že to konečně bude něco dle vašeho gusta. A ejhle, ona se z toho místo další Zkrocené hory vyklubala klasická, povedená Sylvestrovská Stethemovka, po které si tu teď neuroticky rozmazáváte mejkapy a prskáte přes tlustou vrstvu rtěnky něco o slaboduchých béčkách. Tak si to shrňme! Áčkový rozpočet, áčkové obsazení, které navíc podávalo dost slušné výkony, vezmeme li v úvahu, že všichni museli hrát s rukou na šrajtofli, aby je náhodou během natáčení nevykostila Vinona, no a já osobně od něčeho, co má v anotaci "Akční" a v kolonce scénář "Stalone", zrovna Heideggerovský útok na esencialismus tradiční metafyziky dvakrát neočekávám. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Archetypálně blbý scenář může dát vzniknout jenom blbému filmu. Nějak to Stalloneho klišé prostě nedávám. Ale u "stathamovek", které jsou všechny na jedno brdo, nic nového pod sluncem, takže o zklamání nemůže být řeč. A James Franco je castingový omyl - se svým štramácky dobráckým ksichtem nemůže hrát záporácké hajzly. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po stopadesátý nasranej Statham už trošku začíná nudit, ale když to trefíš do dobrý nálady, dá se to žvejknout. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane civilné a s uveriteľnými postavami (výborný James Franco), takže ani nevadí, že počas prvej hodiny Jason iba občas niekomu zláme hnáty alebo ho šmarí ksichtom do okna auta. Práve naopak, vďaka tomu budovaniu vzťahov to celé dobre graduje až k napínavému a riadne krvavému finále. Veľmi fajn stathamovka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham tisíckrát stejně. Homefront má sice hodně hustej název, kterej mi v paměti určitě nějakou chvíli uvízne. Také mu scénář napsyl Sly. Na druhou stranu si ale myslím, že scénář k tomuhle filmu nebylo zase tak těžký napsat. Jason tady hraje tajnýho, kterýmu fízlové poserou operaci uprostřed nějakého motorkářského kartelu a syna šéfa tohoto moto klubu rozstřílej napadrť. On uteče, změní identitu, jenže oni si ho stejně najdou a chtěj mu řádně naložit. Jenže to by nesměl bejt Jason, který ze všeho unikne, všem natrhne prdel a ještě u toho nehne ani brvou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $20,158,898Tržby Celosvetovo $51,695,362Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,147,456Tržby za predaj DVD v USA $8,010,462║ na prvý pohľad to má dokonca aj slušné obsadenie ale vykľube sa z toho len vývarový béčkový akčnák, ktorý má klasickú šablónku a pomste, ktorá sa dokonca vykľuje len z obyčajnej školskej šarvátky, niekdajší dosť slušný režisér thrillerov Gary Fleder to podal bez lepšej šťavy a scenár od Sylvestera Stallone je tade bez diskusii bez lepšieho nápadu, ešte že Statham ma stále dobre kopy ale to je asi tak všetko z pozitív /35%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní akčňák s opět přesným Stathamem. Hrozně mě baví koukat na to jak mlátí lidi. Máte z něj fakt pocit, že by vám urazil palici. Stallone se scénářem docela vytáhl a napsal dobré záporáky, hlavně se mi líbila linie s tou feťáckou sestrou, která to nevědomky všechno zapříčinila. Režie je taky fajn a některý lokace vypadají, jak z True Detective. Winona Ryder vypadá i po čtyřicítce velmi použitelně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŘEKNI MI, ŽE VÍŠ, KDE TEN ZKURVYSYN JE…“ /// Statham vs. drogovej sráč, kterej přišel vo fracka (z toho plyne ponaučení – když sejmeš parchanta, sejmi i fotra!). Jasone – kurva ty válíš! Super ruční práce, taky Franco nám dospěl… pravda, to vodhalení (jaký? Nebuď zvědavej a mazej do kina! Aha… tak se na to vyser…) je trochu pitomoučký. A s pochybnejma berličkama se nám postupně trhá pytel…, ale co, má to slušný tempo, svině jsou sviňský, Jason drsnej… a snažím se (kurva fakt se snažím!) nemyslet na to, že se chovaj kreténsky. Když vono to nejde. NEJDE! Strašně mě to sere, páč tohle je po dlouhý době suprovej Statham! Jako – drama, to vono to je! Můžu za sebe říct, že Franco dostal přes držku i silou mýho vzteku. A já když se naseru… takže co vlastně čekáte? Som z toho volaký zmetený… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2006 napsal Chuck Logan, číst nebudu. 2.) Chcu vidět, jak se tváří šéf motogangu při informaci, že jsem mu (před chvílí) zmenšil gang. 3.) Thx za titule ,,.Bac.“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Open Road Films // Počet premietajúcich kín v USA: 2,570 // Otvárací Víkend v USA: $6,915,241 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Produkcia Sly Stallone? To je asi jediná zaujímavosť na tomto rutinnom, stereotypnom a mierne povedané nenápaditom akčnom béčku s rodinnými hodnotami. Relatívne poteší zvláštny kasting (Clancy Brown vs. James Franco vs. Kate Bosworth vs. Frank Grillo atď.), južanská atmosféra/výprava a fajn stathamovské akčné sekvencie. Bohužiaľ, celé je to až neuveriteľne hlúpe (prečo Statham, keď objavil továreň na drogy, jednoducho nebrnkol svojmu bývalému šéfovi? Všetko by sa nekrvavo vyriešilo.) a plné klišé (kamoš síce evidentne schytal smrteľný zásah, ale nebojte sa, v skutočnosti to bolo len škrabnutie a bez problémov prežije). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Těžko bych si teď vzpomněl na jiný film, který by do takové míry naplňoval všechna ta žánrová klišé víc, jak Homefront. Je to těžký neoriginální průměr, jehož jediným pozitivem je fakt, že jsem se docela i bavil. Můžu dát 3,5* ale víc to fakt nejde, sorry Jasone. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Film, na který jsem se přestal těšit hned po prvních ohlasech ze zahraničí, ale přeci jen si říkal, že pak už bude moct jen překvapit... Nestalo se. Je to vyložený průměr, který hodně přetáhl svou neakční a nezábavnou střední část, takže vše slibné rozvařil a neproměnil v pořádné finále. Taky si zbytečně udělal bordel v záporácích. Franca bych využil v pořádnýho psychouše (což by zahrál), ne takovýhle polosympatický pako, a žádný motorkářský gangstery už bych vůbec zpátky do hry nevracel. Takže, pro fandy Stathama a jednoduchý mačo akce je to 'proč ne', ale ani vy si neslibujte příliš. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat, ale Jason Statham celý Homefront drží jasně nad vodou, protože kdyby nebylo jeho, tak po tomhle filmu ani nevzdechnu a zůstal by pod hladinou na věky. On moje očekávání tím pádem splnil opět na jedničku a to, že jsem měla občas v tom pudrování hokej mě nějak zvlášť neirituje, protože je to celkem šumafuk, kdo se ocitne na zemi a v jakém stavu, tedy kromě Brokera, samozřejmě. A neprozřetelně jsem si tenhle film vybrala zrovna v době, kdy současně sleduji o level (dva) zajímavější akční seriál Banshee, takže za mě průměr a víc ani ránu. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tři důvody proč jsem se odhodlal na HOMEFRONT podívat: 1) Záporná role Jamese Franca a Winony Ryder (jo, wtf?), 2) Jason Statham a dlouhé vlasy (jo, wtf?) a 3) Scénář - Sylvester Stallone. Takže ano, Statham má v úvodu skutečně dlouhé vlasy a je to totální úchylárna. Naštěstí nás příběh hned zkraje zavádí "o dva roky později", kdy už sem mu na hlavně leskne stará dobrá vypelichaná pleška. Stallone scénář napsal nejspíš ve slabší chvilce po smrti svého syna a překvapivě hlavním aspektem filmu je vztah Stathama a jeho vychytralé dcery (všechny dětské role tady mají mimochodem hodně šílenej casting) a brutální akce, tak jak ji známe z jeho posledních děl jde stranou. K tomu si připočtětě šíleně topornou režii a ve spoustě momentů hudbu jako z FARMÁŘ HLEDÁ ŽENU a máte solidní koktejl na neklidnou noc. Nakonec největším perverzním potěším zůstavá vařič perníku James Franco. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takovej klasickej "buranskej akčňák". Statham přijede s dcerkou na vesnici začít nový život po nepovedeném policejním zátahu. Samozřejmě ve stylu mistra Seagala vše umí, zná a umí se výborně prát. Z maličkého nedorozumnění vznikají větší a větší konflikty, a tak je chudák tatík nucen používat násilí častěji a častěji na místních provokujících buranech ... Nevím, koho to baví víc, jestli Stathama, nebo střihače, ale chvílemi jsem fakt nepostřehl, co komu vlastně udělal ... Od druhé poloviny je film docela napínavý, protože opět klasicky, když šmejdi zjistí, že nemají na něj, tak jdou po jeho malé dceři. No a to ho samozřejmě nasere ještě víc ...Herecký výkony dobrý, záporáci výborní - fakt serou člověka od začátku, hodně akce po celou stopáž, což bylo asi to nejlepší, bohužel dost sestříhaný fighty, ale účel plní pro potřeby filmu dobře, takže jsem to tvůrcům tentokrát i docela odpustil. Hodně příjemnej další Stathamův zářez ... kdo ví kam ... nebo nářez ... :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Před mnoha a mnoha lety jsem si z legrace podal přihlášku k BIS a navzdory svým plochým nohám jsem málem prošel - tedy kdybych neměl rodinu, kterou vyhodnotili jako bezpečnostní riziko. To v emerických filmech se to rodinně zaměřenými agenty v utajení jenom hemží a útoky na jejich slabosti jsou čím dál tím víc stejné. Tentokrát to však tradičně zachraňuje taťka Statham, na jehož dceru bych se rozhodně ani ošklivě nepodíval, protože by mi pravděpodobně byly rychle přemístěny koule někam k mozku a to by mému chatrnému zdraví patrně neprospělo. A takoví taťkové jsou mým vzorem. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko podle Slyova starého scénáře. Francova padoucha měl hrát někdo charizmatičtější, jinak spokojenost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Whatever you're thinking, rethink it." Generické akční béčko pro milovníky akčních klišé, které tiše zapadne mezi ty zapomenutelné stathamovky. Nenechte se příliš zmást nečekaně solidním obsazením, Franco a Bosworth sice vystřihli celkem fajn jižanské feťácké sourozence (obzvlášť Bosworth budete za její přesvědčivé ztvárnění nesnesitelné white trash smažky s chutí nenávidět), ale Ryder a Brown absolutně nemají co hrát a kdyby se jejich postavy škrtly, vůbec nic by se nestalo. Jason se tu na můj vkus moc často tváří jako štěně a jeho elitní polda si dává buranské a motorkářské mlátičky s přehledem, takže se o něj ani jeho vycvičenou dcerku nejde moc bát. Střih akčních scén je chaotický, tu a tam se najde nějaký ten zábavný moment (žárovky), ale na akci by se rozhodně dalo přitlačit a finální přesilovka s motorkáři v domě rozhodně nenaplní očekávání hutného masakru. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tady chybělo už jen, aby Lee Christmas alias Kurýr alias Phil Broker nosil v průběhu filmu na rameni kládu a stříhal růže M16kou. Pak bych prosil více tmy, aby nebylo vidět, že bez střihu se nikdo neumí prát, pak také vysvětlení, kde se tam kurva vzala v těch titulcích Winona Ryder a proč vždycky padouši musí deset minut před koncem filmu vypít flašku vizoura, aby si srazili íkvé ze 108 na 6. Jinak se mi ale tenhle vidlácký survival líbil, bylo to furt lepší, než noc v severokorejské nemocnici. A jen tiše doufám, že jednou strýko Fester, teda pardon, Jason Statham natočí svůj první film, kde konečně zahraje nějaké ty emoce, ať je kurva u čeho hryzat nehet. ()

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama