Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze uživatele BrianStorker k tomuto seriálu (1)

Drákula (2013) 

Zapomeňte na Mistra Brama Stokera, zapomeňte na jeho postavy i nesmrtelný příběh. Toto zpracování má s původním románem jen společné jméno upíra a jména hlavních postav, jinak zhola nic. Skvělá výprava, kostýmy i atmosféra viktoriánské anglie se zde snoubí s příběhem, který lze jen těžko zařadit do nějaké kategorie fenoménu "Dracula". Jak jsem již uvedl, snímek s původním románem má společná jen jména postav, ba co víc, charaktery postav i dějová linie je zde úplně převrácená. To jako celek staví román Brama Stokera do absolutně jiného světla a kdo původní dílo neviděl, bude jen mystifikován. Problematické jsou zde z historického hlediska i flashbacky, či jiné reálie, které absolutně nemají se skutečnou podstatou nic společného (Řád draka, chyba v překlau /viděno s č. titulky/ a následná záměna slov "princ" a "kníže"). Pokud by se jednalo o samostatný seriál, který by se nehonosil názvem "Dracula" a nevystupovaly v něm postavy z tohoto románu, byla by to snad průměrná fantasy série pro teenagery. Takto se přikláním k názoru, že snímek jen těží ze jména Dracula a jeho románových postav. Nicméně gothické pojetí viktoriánské anglie je úchvatné... ale bohužel, nic víc. /P.S. Tak bohužel po shlédnutí více dílů od tohoto "rádobydíla" odstupuji a dál nesleduji. Navíc odebírám jednu hvězdu. Tohle je spíše Dallas, nebo Dynasty. Díky, fakt ne. ()

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama