Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka, sen nebo noční můra? Mladý romantik Max (Vincent Cassel) bydlí v Paříži a rád flirtuje, ale rozhodl se oženit. Jednoho dne zahlédne přes sklo telefonní budky Lisu (Monica Bellucci) - okouzlující dívku, s níž před dvěma lety prožil vášnivý vztah. V okamžiku zapomene na všechno, plánovanou cestu do Tokia i na svou snoubenku Muriel. Posedlý Max Lisu pronásleduje a ukryje se v jejím bytě. Je tam však přistižen dívkou jménem Alice, která je Lise podezřele podobná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

emma53 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Gillese Mimouniho byl pro mě zajímavou filmovou lahůdkou. I když by se někomu mohlo zdát, že zápletka celého příběhu je moc složitá, než jak jsme běžně zvyklí u jiných filmů, tak právě i v tom je originální, jen to chce trochu víc pozornosti. Díky Lise, Maxovi, Alici a Lucienovi za to, že jsem s nimi mohla strávit chvilky plné rozbouřených citů, lásky, poznání, ale i zklamání. Téměř poetický film, kde se nenásilnou formou prolíná současnost s minulostí, mnoha náhodami, kterých bylo skutečně docela dost, byl přesto skvělý. A já se těším, že snad jednou v budoucnu uvidím nějaký další Mimouniho počin. Skvělé herecké obsazení od známého Vincenta a Monicu až po docela neznámou, ale taky výbornou Romane Bohringer. Příjemné překvapení a více takových vztahových filmů bych brala hned. ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel za mlada, Bellucci ešte vo vynikajúcej forme a debutujúci režisér Mimouni (ktorý ako pozerám sa už k filmu nedostal) sa nám snažia prerozprávať príbeh o osudovej láske, ktorá nemala priestor k naplneniu. Počas úvodnej štvrť hodiny filmu registrujem mysterióznosť, ďalej ako sa príbeh rozuzľuje badám prvky romantiky až drámy, čo nakoniec vyústi v mierne rozpačitý záver, ktorý takémuto filmu vôbec nesadne. ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Jednu hvězdu dolu za, řek bych, až nadměrnou překombinovanost a nahodilost. Každopádně se člověk nenudil a pořád čekal jak t otedy bude. Pořád myslel, že to bude tak a nakonec to bylo úplně jinak. Závěr mě trošku nadzvedl, přišlo mi to až nelogické, ale možná že život je někdy opravdu takový. Herecky dobře zvládnuté. Doporučuju. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Na nedělní večer jsem si naordinoval francouzskou romantiku a dostalo se mi psycha. Tedy skoro doslova - Hitchcock's all over this. Ale vlastně docela v dobrém. A romantika vlastně taky ovanula. Zcela výjimečně jsem se chtěl rozpovídat o ději, ale už nejsem s to. Ztrácel jsem se už v průběhu, což bylo pro mě a mou přítelkyni příležitostí ke zděšeným výkřikům. Přestože jsem často plaval, stálo to za to - příležitost nechat se sebou narativně vyjebávat je nejspíš hlavní devizou snímku. Časové a osobní roviny se střídají stejně rychle jako představy s "realitou". Jestli bylo účelem toho kolotoče pobavit diváka, jsem spokojen. Morální ponaučení "lásku najdete tam, kde byste ji vážně nečekali" radím blahosklonně ignorovat. Film částečně sráží jakoby televizní zpracování - jen částečně proto, že lacině rozostřené barvy a aťasové interiéry zajímavě korelují se snovou neskutečností děje. Herecké výkony jsou fajn, ale ne tak jako prsa, kterými nás průběžně obšťastňuje Romane Bohringer. Monica Bellucci si své vnady šetří pro zámořskou produkci. I tak děkujeme. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to dal až na dvakrát, protože první polovina mě moc nepřesvědčila, ale naštěstí od té doby, co člověk zná rozuzlení příběhu se navýší obrátky a jede se ve skvělém tempu až do konce. A ten gradující scénář tady dělá veškerou muziku... všechno ostatní, a především Monica Belluci je tady "jen" jako třešnička na dortu - a je tomu tak hlavně proto, že jí zastínil herecký výkon Vincenta Cassela a Romane Bohringer, kteří tu jedou hereckou extratřídu. Francouzi a jejich další originální podívaná. Čisté 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Monica Bellucci se při natáčení dala dohromady s hercem Vincentem Casselem, po třech letech se vzali a mají spolu dcery Devu a Léonii. (Roman.Ticka)
  • Podľa slov autora Gillesa Mimouni je jednou z ústredných tém filmu čas. Postava Maxa Mayera stvárnená Vincentom Casselom sa totiž nevie rozhodnúť medzi troma ženami, z ktorých jedna predstavuje minulosť a ďalšie dve prítomnosť a budúcnosť. Cieľom autora bolo vytvoriť modernú poviedku pretavenú do netradičného thrilleru bez zbraní a policajtov, ktorého tempo udáva predovšetkým sentiment. (0verseer)

Reklama

Reklama