Reklama

Reklama

Cesta

Trailer

Obsahy(1)

V zoufalém pokusu zachránit své manželství s Anou, navrhne Raul strávit Vánoce v odlehlé chatě v horách, společně s jejich sedmiletým synem Nicem. Když se Ana a Nico spřátelí s jedním z místních obyvatel, Samuelem, stává se Raul nesnesitelně žárlivý. Snaží se tohoto narušitele, se kterým má, podle něj, jeho žena jistě poměr, zbavit. Rozhodne se tedy pozvat Samuela na štědrovečerní večeři, kde chce odhalit jejich milostný poměr. Nic mimořádného se však nestane. Tu noc má Raul noční můru, kdy je svědkem krvavého incidentu, jehož součástí je i jeho vlastní rodina. Po probuzení, ke své úlevě, zjistí, že je Ana nevinná a že její tajná setkání se Samuelem byla pouze za účelem tajného dárku pro Raula. Něco však není úplně v pořádku. Když se Raul dívá zpětně na fotky z dovolené, vidí na nich situace, si vůbec nepamatuje. Nyní se bude muset Raul vydat na nepříjemnou cestu do hloubi svých vzpomínek a čelit děsivé realitě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to blbě vymyšlené, kamera a hudba ten film dost zachraňují, některé scény režisér dobře provedl, ale je to slabé. Hlavně po stránce atmosféry (i když tam se Toledo dost snaží - jen to nefunguje) a taky příběhu, který se dá lehce odhadnout. Navíc postavy mi byly všechny dost nesympatické a jejich osud mi tak byl ukradený. A psychologické to taky zrovna není - co Raul provedl v minulosti jsem se nedozvěděl (nejspíš byl násilník a možná i někoho zabil, ale to jenom odhaduju, nikde nic není zmíněno) a proč jsou pro něj tak důležité ty šachové figurky (u kterých jsem celou dobu čekal, že tam budou mít nějakou větší roli - ale ne) jsem se taky nedozvěděl. Potenciál tu byl, ale nakonec z toho vypadl podprůměrný horor s nejobyčejnější pointou. Lepší 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Malý, nenápadný, hororový thriller s pěkným plakátem tentokrát ze Španělska, který neurazí, neohromí. Není nijak těžké to nakonec všechno pochopit, avšak se mi tento snímek jeví jako vcelku zbytečný. Čtyři herci a hezké sněžné okolí bohatě vystačí na to, abych si La Senda zařadila do průměrné španělské sekce a víc už o něj zakopnout nemusím. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Espááňa...tentokrát nie. To, že má film slušnú atmosféru neznamená zákonite, že pôjde o dobrý film. Stále som na niečo čakal, čo ma totálne odrovná nejakou šikovnou pointou....nakoniec odrovnalo, ale úplne inak ako som chcel, alebo aspoň dúfal. Záverečných 15 minút som len neveriacky krútil hlavou ako takto môže scenárista odrovnať celý film. Ľakacie scény? Kdeže...Rýchlo zabudnúť a tešiť sa na ďaľšie španielske filmy, pretože jeden prešľap odpustiť musím :) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Španělské tvorby je u nás jako šafránu a přiznám se že jsem část i proklimbala a bohužel i konec.Odpad to nebyl ale rozdíl mezi filmem který jsem viděla pár minut před tímto (asi to mělo kvalitou vliv) byl markantní.Nedokázala jsem se ani silou od toho oprostit! ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní mi napadá len "Co tím chtěl básnik říci?!". Snáď jediné, čo som schopná ako tak oceniť je príjemné prostredie a miestami celkom slušná atmosféra. La senda na mňa pôsobí "mierne" schizofrenickým dojmom a ostáva mnou nepochopená. Snaží sa zabrdnúť do každého rožka troška, ale nič nie je dotiahnuté, len sa to cez seba tak chaoticky prelína. Práve preto som z času na čas fakt nadobúdala pocit, že neviem, čo sledujem - no napriek tomu koľko možností film prestrieda, nie je schopný udržať moju pozornosť. Občas je lepšie držať sa starého známeho "niekedy je menej viac". K zvratu, ktorý mi bol poskytnutý na záver sa radšej ani nevyjadrujem, lebo to už bola silná káva. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Více než hodina to byl průměrný film, kde Raúl měl občas nějaké vidiny, ty byly zřetelně naznačené, ale přesto měl příběh nosný děj. Rodina se vydala na vánoce do opuštěné chaty v horách, aby si urovnala mezi sebou nějaká nedorozumění z dřívějška a začala nový vztah. Místní truhlář Samuel však pravděpodobně znovu probudí Raúlovu chorobnou žárlivost a ten žije v představách o pomstě, které nemají daleko k uskutečnění. A stop. Příhoda se zlým psem, který byl a nebyl. Kousnutí, které také nakonec nebylo. A už to ujíždělo a ten zbytek, ten jsem nepochopil. Raúl dvojjediný, trojjediný, čučí na sebe, jak se krásně oběsil, nechá rodinu odjet do města, ale náhle je celá manželka se Samuelem zavražděná a kluk nahoře snad jen vyděšený. Že by působení kouzelné cigarety? Nějaká marjánka či co? Nevím, nevím a nerozumím. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Bohužel film ztrácí ve druhé třetině tempo a konec je známý od začátku..., ale nebylo to tak špatné. Mám rád zimní prostředí, kdy u Španělů nebývá tak časté. ()

ANTYCHRYST odpad!

všechny recenze uživatele

Ty voeee 70 min o obrovským lejnu, nic se neděje nuda až na půdu...katastrofa a ztráta času a posledních 10 min nezajímavé vysvětlení, ještě nudnější a levnější nežli celej film. 5 % za sníh a chatu. Dle některejch komentů jsem asi koukal na jinej film nebo fakt nevim..... Prej Horor / Thriller / Psychologický / Mysteriózní... jasně v tom případě žlutý slunce je podle nich azurově modré :) a zelená tráva lehce fialová... ()

Crazynka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak tento film nazvat, možná zvláštní...Některé scény perfektní, některé prázdné až jalové. Sympaticky krátká stopáž, nebýt některých "zmatených" částí možná bych šla s hodnocením výše. Atmosféru ovšem filmu nelze odepřít. Syrový severský zážitek a posledních cca 20 minut skvělých. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná hororová partie, kdy se v poslední třetině dostanete hned s několika figurkami zcela mimo šachovnici... Ale vzhledem k tomu, že Španěláky a jejich pravidelný přisun filmového strachu mám moc rád, tak dávám za (slabší) tři... Ale ať už se to nestane, Migueli! Co by na to řekli Guillermo, Jaume, Guillem nebo třeba Andrés! ()

pivomamrad 

všechny recenze uživatele

Tak tento mysteriózní thriller mi sedl jako prdel na hrnec. Filmů, ve kterých si jede rodinka na stmelovací víkend a pokouší si zachránit své manželství je požehnaně (např. The Barrens). La Senda se může pyšnit vynikající zneklidňující až depresivní atmosférou (loutek sem se vždycky bál :D), hudbou i dobrými hereckými výkony. Zápletka se mně taky líbila, takže není co řešit a dávám plný počet. Nemám co bych vytkl, nevadili mně ani již zde zmiňované roláky, bez kterých hlavní představitelka neudělala ani ránu:-DDDD ()

j@hn 

všechny recenze uživatele

Už od začátku to na mě působilo divně, ale snažil jsem se tomu dát šanci. Nicméně posledních 20 minut bylo skoro k nepřežití. A subjektivně jsem měl pocit, že to nemá 80, ale 180 minut. Jak mám španěláky hodně rád, tak tohle se jim teda vůůůůbec nepovedlo. ()

Venceslao90 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní atmosféra je na filmu asi to jediné pozitivní. I přes ucházející atmosféru mě to ale zase tolik nebavilo a to mám podobné filmy rád. Závěr je docela překombinovaný a ani nedává moc smysl...Zkrátka nic moc... ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Distribútor asi film nevidel, pretože snímky z dovolenky si Raul pamätá, zarazí ho tam iná vec. Celkovo film osciluje medzi psychologickou drámou a kvázi horrorom. Niečo tomu chýbalo. ()

Reklama

Reklama