Reklama

Reklama

Cesta

Trailer

Obsahy(1)

V zoufalém pokusu zachránit své manželství s Anou, navrhne Raul strávit Vánoce v odlehlé chatě v horách, společně s jejich sedmiletým synem Nicem. Když se Ana a Nico spřátelí s jedním z místních obyvatel, Samuelem, stává se Raul nesnesitelně žárlivý. Snaží se tohoto narušitele, se kterým má, podle něj, jeho žena jistě poměr, zbavit. Rozhodne se tedy pozvat Samuela na štědrovečerní večeři, kde chce odhalit jejich milostný poměr. Nic mimořádného se však nestane. Tu noc má Raul noční můru, kdy je svědkem krvavého incidentu, jehož součástí je i jeho vlastní rodina. Po probuzení, ke své úlevě, zjistí, že je Ana nevinná a že její tajná setkání se Samuelem byla pouze za účelem tajného dárku pro Raula. Něco však není úplně v pořádku. Když se Raul dívá zpětně na fotky z dovolené, vidí na nich situace, si vůbec nepamatuje. Nyní se bude muset Raul vydat na nepříjemnou cestu do hloubi svých vzpomínek a čelit děsivé realitě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Miestami sa to snaží pôsobiť ako zaujímavý a inteligentný thriller s nádychom mysteriózna a psycho, avšak nefunguje tu zďaleka nič. Záverečné twistové rozuzlenie je nezmyselné bez hlavy a päty, scény s halucináciami sú trápne, scenár úplne o ničom a postavy, resp. herecké obsadenie strašne nesympatické. Okrem toho značka "horor" nie je zrovna na mieste a aj napriek relatívne krátkej minutáži to strašne nudí. Jediné, čo sa mi aspoň trochu páčilo sú scény, kde figuruje šach. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Když je někdo šachovej velmistr tak to bývá velmi inteligentní muž, který umí kombinovat, plánovat a činit ty správné tahy nejen na šachovnici, ale i v životě. A nebo to je také pitomec co kromě šachů neumí vůbec nic a nikdo ho nemůže vystát kromě těch dřevěných figurek. Hlavní hrdina Raul s přehledem patří do té druhé kategorie. Nesympatický dacan kterého nemá ráda ani vlastní rodina a člověk skoro chytá deprese už z toho, když vidí jak bídně ten člověk žije. V rámci polepšení sekne s fajčením a vezme rodinu do zasněženého království bokem od civilizace do malebného srubu. Bohužel brzo chytne pocit, že místní šikula Samuel bude dle všeho pěšák, který jde tvrdě po jeho královně a chce dát jeho zoufalému manželství definitivní šachmat. Navíc si ho synek oblíbí za pár dní víc než Raula za celej život, takže je třeba táhnout do protiútoku. První polovina filmu je prima když nám atmosféra a napětí stále houstne, ale bohužel jak začnou vidiny a sníky šlo to pro mě do háje. Konec se dal asi čekat, ale sednul tam dobře. Každopádně i když film mě lehce zklamal tak jedna věc se mu povedla...je to tak depresivní že jsem se z toho cítil skoro pod psa takže poctivá filmařina zvládla vtáhnout do děje. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Cesta“ je zajímavým filmem, pokud máte rádi filmy, které na vás působí, které dokážou vyvolat silné, spíše negativní emoce. V tomhle případě se to daří i tím, že je těžké se sžít s postavami, které jsou obecně spíše nepříjemné a nepomáhá ani přítomnost dětského hrdiny. „Cesta“ má dobrou atmosféru, ale jako celistvý snímek prostě nefunguje, a tak se blíží spíše tomu průměru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No řekněme, že si tvůrci mohli odpustit hned první záběr, protože už po něm člověk může tušit, jak to celé dopadne. A od vánoční fotografie už se vlastně jen čeká na konec a dovysvětlení, jak to tedy vlastně bylo v detailech. Přesto jsem docela spokojen, protože se mi líbila nejen mrazivá hororová atmosféra, ale i výkon Gustava Salmeróna, což byl psychopat na druhou. Ve španělské produkci to patří k tomu slabšímu, ale to to v případě hororů znamená, že je to pořád lehký nadprůměr. 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TU TAKOVÝ KLID. MŮŽEME ZCELA ZAPOMENOUT NA OKOLNÍ SVĚT.“...... /// Já už budu hodnej řekl taťka a vzal mamku a synka do lesa. Vodreagovat se tam a tak. Jsou přece Vánoce. Třičtvrtě hoďky (možná víc) mě voděj za rypák. Pojď sem (nic z toho…), … teď sem (a zase vedle!), … a co tohle? (hmm zajímavý… ale…aha, tak nic…) Klamou tělem, maňáskem i šachovejma figurkama a přiznám se, že čekačka na to, co že z toho nakonec vyleze celkem ujde. Tak jako normálně, že to člověka nesere. Nakonec sice stejně řeknu ,,jen“ nojo a je po vyvrcholení, ale tenhle mix nejasnejch indicií se zajímavou atmosférou a kupou sněhu se vidět dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Už mám těch japonskejch uchyláren dost. 2.) Po lese nám běhá čurák v pyžamu. Mám se bát? 3.) Thx za titule ,,robilad21“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama