Reklama

Reklama

Nahranej

  • Nizozemsko Taped
všechny plakáty
Trailer

Holandský pár Johan a Saar se vydají do Buenos Aires, na místa, kde se kdysi do sebe zamilovali, aby se po letech pokusili zachránit své manželství. Zdá se, že tohle jim nevyšlo. V rozpacích čekají na taxík, který je má odvést před cestou zpět na letiště. Čirou náhodou jsou společně se zapnutou videokamerou svědky brutální vraždy, což je okamžitě promění ve štvance. Čeká je děsivý boj o život, na jehož konci znovu naleznou ztracenou lásku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Hoci sa Taped nezaobíde bez otázok typu, že kto je väčší chuj, či oni, alebo policajti a bez stanoviska, že je jasné, že vy by ste to odšéfovali úplne ináč, tak bez nejakej vážnejšej ujmy na zdraví sa to dá úplne v pohode dopozerať za tri hviezdičky. P.S. Myslím si, že nad záverečnou WTF scénkou na letisku, ked' ich ako svedkov vraždy pustia len tak, sa netreba zamýšľať. Ja som bol rád, že už konečne pálili do prdele... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejný thriller o západních turistech, kteří se na dovolené dostanou do střetu s místními domorodci. Zápornou roli tentokrát zastávají mírně horkokrevní policisté, kladnou roli pak rozhádaní manželé, kteří nemají daleko k rozchodu. A i přes to, že je ten film opravdu úplně maximálně obyčejný, šlape velmi dobře. Prostě nenáročná thrillerová jednohubka, která nenadchne a neurazí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Manželia prežívajú krízu a tak sa vyberú na dovolenku, aby si vyriešili svoje problémy. Najväčší problém však nastane, keď sa stanú svedkami vraždy, ktorú si nahrajú na kameru, a vrahom nie je nikto iný, ako policajti, takže sa začne naháňačka, skrývanie a boj o život. Spočiatku sa mi to páčilo, filmík sa výborne rozbehol, malo to spád, bolo to napínavé, mädlil som si ruky. Režisérovi sa veľmi dobre podarilo vtiahnuť diváka do deja, pričom divák dokázal súcitiť s postavami, keďže ten pocit bezmocnosti bol pomaly až ukážkový. Lenže na druhej strane si to uľahčoval, ako sa len dalo, len aby to nemusel predčasne ukončiť. Stačí jeden príklad (z viacerých), kde to asi najviac bilo do očí: Obete namiesto úteku či hľadania úkrytu zastali na moste, kde boli každému na očiach a začali s hysterickými výlevmi. V teenagerských hororoch také veci prehliadam, ale ten film sa tvári strašne vážne, pritom scenár je miestami deravý ako ementál. Ale OK, pokus to bol dobrý, postavy mi boli sympatické a po skončení prevláda skôr spokojnosť. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller o manželskom páre, ktorému sa počas dovolenky v cudzine podarí nafilmovať vraždu spáchanú policajtom. Z počiatku si myslia, že sa ich to "nedotkne" a pokúsia sa nenápadne odísť, no onedlho už majú policajtov v pätách a keď si uvedomia, že im to len tak neprejde, jedinou možnosťou je útek. Manželia mi zo začiatku neboli práve sympatickí a ani ich reči ma moc nebavili, no postupne, ako museli znášať fyzický i psychický teror, ktorí si na nich policajti vyskúšali, som im držal palce na úspešný útek. Film je vcelku živý; nenudí, má dobrý spád a napínavé nočné naháňačky v prvej polovici ma bavili najviac. Finále už na tom bolo trochu horšie, jednak kvôli niekoľkým hlúpym náhodičkám, (možný SPOILER) ktoré všetko doviedli k zbytočnému happy endu (SPOILER off) a jednak kvôli protivnému, nelogickému správaniu postáv v niektorých scénach. Potenciál dobrý, film taktiež, ale kľudne to mohlo byť o niečo lepšie, drsnejšie a priamočiarejšie. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Miestami sa zdá byť film celkom realistický, no fakt iba miestami. Policajti väčšinu času naháňačky vyzerajú, že párik pri najbližšej príležitosti pošlú voňať fialky odspodu, no keď ich už majú v moci, tak už im akosi nejde o zbavenie sa svedkov, radšej si s nimi pokecajú, prípadne inak zabavia. Inak, celkom vyľudnené to Buenos Aires, okrem páriku policajtov tam väčšinou nestretnete ani živú dušu, aj v nemocnici sú maximálne traja zdravotníci. Asi na viac komparzistov neboli peniaze... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Laciná zápletka, ale ještě budiž. Úprk a vskutku "nečekaný" v "nečekanou" chvíli, aby se jednoduchému béčku ještě taky dal odpustit, ale TO HOVADSKÉ SNÍMÁNÍ AČKNÍ KAMEROU bylo tak rušivé až napřesdržku, že to nešlo jinak než proklikat a věřte nebo ne, za několik minut jsem měl celý film zkouknutý, věděl jsem o co šlo, co se stalo a co za problémy mají mezi sebou obě hlavní postavy. Ani postavy obou turistů ani diváci se nedozvěděli proč onen policajt udělal co udělal, protože to prostě nebylo důležité. Tohle bylo značně mimo, jako amatérský kraťas a možná virál na Youtube ano (ta v délce třiceti minut max.), ale jako film ani omylem. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Zde jsem byl mile překvapen, a to nejen zemí původu filmu. Film začal jako klasické vztahové drama dvou lidí v upadajícím manželství. Když ale náhodou natočí na svou kameru odpravení pachatele trestného činu policistou, začnou se dít neuvěřitelné věci. Mimochodem jeden z mnoha důvodů, proč bych do podobné země nejel na dovolenou. Když totiž nemůžete věřit policii, je něco v té zemi špatně. Film byl natočen poměrně dost syrově a taktéž autenticky. Pokud je divák schopen vžít se do pozice daného manželského páru, musí zažívat opravdu nepříjemné pocity. Film se mi tedy hodně líbil a to především pro jeho netradičnost a neotřelost. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Argentinci dostali svůj holandský Hostel. Klišé vedle klišé a někdy fakt scény na palici (když vás nahání banda zabijáků, tak opravdu není čas na otázky typu "miluješ mě" atd) 2.5/10 ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Škoda že to není tak napínavé a víc rozebráno dopodrobna, protože herci byly dobrý a průběh taky ušel, ale chyběli ty základní otázky, takže obyčejná béčková záležitost na jedno zkouknutí. Polda byl ve finále pekně nahranej. :D 40% ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Ve špatné chvíli na špatném místě. Neznámé prostředí, jazyková bariéra, bez dokladů, bez peněz, oba zranění, oba hysteričtí. Vše nepřirozené, zdlouhavé. Policajti připomínající spíš ochranku supermarketu kombinovanou s osazenstvem basy. Otřesné dialogy, strašný dabing. Akční jakoby amatérská kamera měla dodat autentičnost, ale spíš to úplně dorazila. A samozřejmě na závěr happy end. Nakonec asi všichni byli rádi, že už konečně zmizeli za Růženkou. ()

Unrealik 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný thriller bez jakéhokoliv překvapení, který mě vůbec nevtáhl. Navíc filmu neprospívá styl natočení a chybějící dabing (ano, tentokráte jsem nedabovaným scénám docela rozuměl, ale stejně mi to vadí). ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Absolutně bez jediného nápadu. Thriller je to nezajímavý a pokud Vás do toho bude někdo nutit, tak ho pošlete ať se na to dívá sám. ()

Reklama

Reklama