Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Seriál podle scénáře Lucie Konečné Ententýky se nebojí s nadsázkou a humorem dotknout i vážnějších životních problémů, jako jsou například střídavá péče o děti, jejichž rodiče se rozešli. Nepřehlíží ani potíže matek, které vychovávají dítě samy a nemohou najít partnera. Řeší vztahy s ženatými nebo vdanými, posedlost zdravým životním stylem i honbu za vším, co má nálepku BIO. Neopomíjí ani sex, kterého je buď málo, nebo je jiný, než si představujeme. Významnou roli v seriálu hrají děti, které se stávají svéráznými hybateli děje.
Ententýky jsou tedy svého druhu sondou do typických životních situací řady dnešních třicátníků, generace Husákových dětí. Tvůrci nevsadili na zbytečnou akčnost, řadu úrazů, trápení… Seriál nabízí uvolněnou atmosféru vystavěnou na nenásilném humoru, situačním i slovním, a především na všedních, přitom zajímavých osudech jednotlivých hrdinů a hrdinek se svými rodinami, přáteli a známými. Ti jsou jako vaši sousedé. Zažívají to samé, co zná nemalá část nedávno či v současnosti těhotných žen a jejich široké okolí. Dny jsou plné dětského oblečení, knížek, krmení, kočárků, plenek, internetových obchodů, bazárků a maminkovských fór… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Zatím takový český Sex ve městě o 15-ti dílech (hlavní postava obou snímků je sexuálně frustrovaná novinářka snící o svém panu Božském), hodnocení se bude asi lišit, ženy (hlavně ty na mateřské) se u toho asi budou bavit víc než muži. Na odpad to určitě není, ale i originální Sex ve městě mne zrovna neoslovil (a tomu to nesahá ani po kotníky). Mám pocit , že po pár dílech škrabu materiál na hvězdu obtížným způsobem - některé postavy jsou až křečovité, některé zase ploché či nevyužité. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Včera jsem kousek viděl. Ač jde o další zbytečný seriál s odpornými papundeklovými dekoracemi, který se nikdy nebude reprízovat, musím mu přiznat, že to docela mělo vtip i švih. Pokud ležíte s nachlazením v posteli a nezbude vám jiná zábava, než sledování televize, nemusíte se téhle oddychovky bát. ()

Reklama

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Smutná jsou místa, v něž došla česká veřejnoprávní televize v honbě za sledovaností. Vyrovnala se, možná i pokořila, komerční televize v míře prázdnoty. Prý ženy ženám? Kdeže. Omezenci omezencům! PS: Opravdu platíme koncesionářské poplatky kvůli tomu, aby se za ně natáčely komerční vztahové seriály? To je ona definice televize veřejné služby?! ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí tohle hodnotí jako propadák ale ukažte mi stejný seriál se stejným počtem dílů který by do sebe dokázal dostat tyhle složité věci(spíše nástrahy)všedního života.Ano i já sem byl totálně alergický na Arnoštku,protože takovou pipku měl ten její minimálně proplesknout aby se probrala:-)).Na druhou stranu je potřeba zmínit úžasně sympatickou J.Schneiderovou jako Ute.Ta holka měla prostě šmrnc a jiskru.Stejně na tom byl i děda brouk (O.Vízner)K.Hrachovcová opět nezklama v roli blbky ale její focení a postava-pánové klobouk dolů:-))písaříka sem od Snowbordaků nemusel,tady sem otočil.Borec asi dospěl:-)) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako káva ,,druhák'' se už nedá pro normálního člověka pozřít, tak s ententýky jsem na tom podobně. Tahle vylouhovaná sedlina Přešlapů (2009) a Sexu ve městě zkrátka nefunguje. Jako by nestačil chatrný scénář procpaný rádoby moudry a trapným humorem, je zde celá hromada dětských neherců, kteří opravdu neumí hrát... A jelikož už ani na tu přemakepovanou Jitku Schneiderovou se nouká jak dříve, nevidím po pár dílech důvod, proč u tohoto seriálu trávit byť jen jedinou minutu času... Hvězda za těch pár lidí, kteří hrát umí a snaží se tu hrůzu držet nad vodou... * ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Pracovní jméno seriálu původně znělo Pískoviště, ale tvůrci od něho upustili, protože hodně evokovalo dětský svět a nechtěli dětský seriál. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Seriál hledal inspiraci například v legendárním Sexu ve městě (od r. 1998). Natáčení první série probíhalo v Praze do konce června 2012. [Zdroj: aktualne.centrum.cz] (hippyman)
  • Námět na sérii o rodičovství a dětech ležel na stole ČT již několik let před realizací, bývalému vedení televize však nepřipadal vhodný. [Zdroj: aktualne.centrum.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama