Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Seriál podle scénáře Lucie Konečné Ententýky se nebojí s nadsázkou a humorem dotknout i vážnějších životních problémů, jako jsou například střídavá péče o děti, jejichž rodiče se rozešli. Nepřehlíží ani potíže matek, které vychovávají dítě samy a nemohou najít partnera. Řeší vztahy s ženatými nebo vdanými, posedlost zdravým životním stylem i honbu za vším, co má nálepku BIO. Neopomíjí ani sex, kterého je buď málo, nebo je jiný, než si představujeme. Významnou roli v seriálu hrají děti, které se stávají svéráznými hybateli děje.
Ententýky jsou tedy svého druhu sondou do typických životních situací řady dnešních třicátníků, generace Husákových dětí. Tvůrci nevsadili na zbytečnou akčnost, řadu úrazů, trápení… Seriál nabízí uvolněnou atmosféru vystavěnou na nenásilném humoru, situačním i slovním, a především na všedních, přitom zajímavých osudech jednotlivých hrdinů a hrdinek se svými rodinami, přáteli a známými. Ti jsou jako vaši sousedé. Zažívají to samé, co zná nemalá část nedávno či v současnosti těhotných žen a jejich široké okolí. Dny jsou plné dětského oblečení, knížek, krmení, kočárků, plenek, internetových obchodů, bazárků a maminkovských fór… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOILERS! Šeď vystřídala regulérní prohra. Poč tohle proboha někdo přirovnával k Sexu ve městě? Jen proto, že hlavními hrdinkami jsou ženy a jedna z nich je novinářka? Chytrý divák už od půlky tuší, že se rozvedení manželé k sobě vrátí, bejvalka řeší své rádobystarosti a postavu, která má skoro od začátku psychické problémy (Pidrmanová), paní scénáristka pomocí jiných postav v podstatě podvede. Proč se nevěnovat nějaké vážnější figuře? Protože už by to nebylo tak "vtipné," příliš vážné na děj, který se spoléhá na účinek trablů s malými dětmi, tchýní, pronášejících fráze o mužích a mužů, kteří, nevěda kam se posunout, posunují se víceméně jen do hospody? Tohle je ten nejhorší možný výsledek onoho ženského "se svým tělem a životem si můžu dělat co chci." Jenomže to je právě blbost. Pořád jsou tady myslící lidi, diváci i divačky, kteří tuhle papundeklovou seriálovou verzi života (nejhorší od Rodinných pout) odmítnou. Na konci jsem se zaradoval, že aspoň jedna linie končí trošku jako život (odloučení Martina Písaříka), než jsem pochopil, že je to pouze oslí můstek k druhé řadě, která bohudík nepřijde, protože seriál neměl sledovanost. Takový postoj se zase ČT povedl. A k tomu Chinaski, kteří právě začínají svoji 1. signální. (Sviště!) Malinko vybočuje jen Petr Čtvrtníček (až na ty zbytečné komplikace ohledně pletek s pokojskou dva díly před koncem!), který, pokud si některé repliky nepsal sám, vlastně dokazuje, že Lucie Konečná potenciál má, ale má i volnou ruku, kterou jí zajistila předchozí práce (čti: Ordinace v růžové zahradě). JÁ CHCI NORMÁLNÍ, PĚKNEJ BARÁK...VIDĚL JSTE NĚKDY KREML? ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Smutná jsou místa, v něž došla česká veřejnoprávní televize v honbě za sledovaností. Vyrovnala se, možná i pokořila, komerční televize v míře prázdnoty. Prý ženy ženám? Kdeže. Omezenci omezencům! PS: Opravdu platíme koncesionářské poplatky kvůli tomu, aby se za ně natáčely komerční vztahové seriály? To je ona definice televize veřejné služby?! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako káva ,,druhák'' se už nedá pro normálního člověka pozřít, tak s ententýky jsem na tom podobně. Tahle vylouhovaná sedlina Přešlapů (2009) a Sexu ve městě zkrátka nefunguje. Jako by nestačil chatrný scénář procpaný rádoby moudry a trapným humorem, je zde celá hromada dětských neherců, kteří opravdu neumí hrát... A jelikož už ani na tu přemakepovanou Jitku Schneiderovou se nouká jak dříve, nevidím po pár dílech důvod, proč u tohoto seriálu trávit byť jen jedinou minutu času... Hvězda za těch pár lidí, kteří hrát umí a snaží se tu hrůzu držet nad vodou... * ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole co je zase tohle za píčoviny...!!!!!???? Dnešní doba vymývá lidem mozky těmahle sračkama. Kdy přijde ta svoboda, že televize budou vysílat to na co mají lidé chuť? A ne nějaký hovna aby si nějakcí kreténi namastili kapsy! Za druhé, tohle nejsou vůbec žádné herecké výkony. Je to normální lůza tvrdící o sobě, že jsou herci. Stejně tak režiséři.......!!!!! ()

thecentre 

všechny recenze uživatele

Pokud vím, tak na prvním programu českej televizie zakázali reklamu a na ten hrůzostrašnej product placement se to jako nevztahuje nebo co? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Seriál Ulice v ČT hávu. Propletené osudy několika rodin s několika klišoidními problémy. Bez nadhledu a bez invence. Stroze odvyprávěné. Charaktery postav nezajímavé - a často neživotné. Přesně takové ty seriálové rodinky a seriálové dialogy o ničem. Žádné drama, žádné zápletky, nic. A když, tak maximálně takové, co se hned vyřeší nebo vlastně se ukážou jako nedůležité. Žádné napětí. ---- Tak jsem díky manželce viděl pár dalších dílů, snižuju hodnocení a chytám se za hlavu. Ty rádoby vtipné hlášky! Ach, to bolí. Jitka Schneiderová se tomu aspoň snaží dát nějakou dikci, ale ty věty, co říká, co jí napsali, jsou prostě tupé, nevtipné, postřehy klopýtavé, upocené, táhnou se jak nohy v hrnci medu. Ubohost, kterou spolknou jen ženy v domácnosti, které si ubohoučký děj dotvoří svými zkušenostmi. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Působí to jako seriál na odpoledne a ne na hlavní vysílací čas. Je zde moc sexu. Žena bydlící s tchánem a neustále řešící svého bývalého, že ho miluje a pak se zamiluje do někoho jiného, který je ženatý. Druhá žena řeší sex se svým přítelem, který ho chce neustále. Další dívka sexuje s o 12 let mladším, který ale chce vztah. Další žena bydlící se svým přítelem, který je na mateřské a řeší střídavou péči o dceru, která chce jít bydlet za svým pravým tátou. Sakra, kdo se v tom má kua vyznat?:-) Já osobně jsem čekal od tohoto seriálu podstatně více. Původně jsem hodnotil pouze dvěma hvězdami, ale po zhlédnutí dílu, ve kterém je vidět úplně nahá Kateřina Hrachovcová, tak dávám hvězdy tři:) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nesohlasím s odpady, jelikož mám dojem, že česká televize narozdíl od těch trapáren na nově a nyní i na primě občas zná hranici té minimální přípustnosti vtipu a inteligence. Jsou tu dokonce i postavy s kterými bych se dokázala ztotožnit. Jelikož znám i horší věci tak dvě hvězdy jsou naprosto dostačující. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak evidentně má ČTnějaký speciální tajný recept na seriálovou tvorbu, protože v té seriálové smršti se jí daří nejlépe a ona může své úhlavní nepřátele nechat daleko za sebou. Postav jsou normální a uvěřitelné. Jsou přesně takové, jaké můžeme potkávat na ulici nebo již zmiňovaném pískovišti. Seriál se na štěstí neodehrává jen mezi čtyřmy stěnami, i když to bych mu klidně odpustila. Glosy a myšlenkové pochody Jitky Schneiderové jsou perfektní a velice dobře mířené. Ona je vlastně takovým průvodcem tímto seriálovým dílkem. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim bez mučení přiznat,že moje tříhvězdičkový hodnocení bylo dost unáhlený.Ten seriál nemá žádnou stěžejní dějovou linku,pořád dokola,a dokola,a dokola.Herci nemaj žádnej vtip,jednoduše řečeno úplná blbost.20%. ()

lebowski! odpad!

všechny recenze uživatele

Ihned mě trefila jistá inspirace Sexem ve městě. Samozřejmě po česku je z toho hnůj. Vinu házím na scénárist(k)y (teď nevim kdo to píše, ale něco mi říká, že žena), protože dialogy jsou odporný a všechny ústřední postavy jakbysmet. Ženy ženám, aneb jak se zabavit, když je starej v putyce. ()

wampilenka odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu jsou všechna lidská zla a pochybení zobrazena jako něco, co je tak normální, že nemá cenu nad tím vůbec přemýšlet, že nemá smysl nazývat zlo zlem. Pohoda jazz tabáček... Proč si kazit sluníčkový den? ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama