Reklama

Reklama

Tísňová linka

(pořad)
  • Slovensko 112 – Tiesňová linka

Obsahy(1)

Skutečné příběhy plné napětí, nebezpečí, ale i šťastných konců. Spolu se záchranáři, hasiči a policisty prožijeme příběhy, které se skrývají za telefonáty na tísňovou linku a poznáme práci těch, kdo s nasazením vlastního života chrání životy nás ostatních. Nejde ale jen o prožité emoce, obrovským přínosem Tísňové linky je možnost poučit se z nebezpečných situací.
Pořad je založen v maximální možné míře na realitě: čerpá z autentických videozáznamů, fotografií a svědectví. Hrdinové jsou narozdíl od těch seriálových skuteční a denně riskují svůj život pro životy ostatních. Prostřednictvím rekonstruovaných příběhů může divák prožít nebezpečnou situaci s ohroženým hrdinou nebo se může stát záchranářem a celou akci prožít s týmem, který bojuje s ohněm, pronásleduje lupiče, pomáhá při dopravní nehodě, rozkryje zločin. Tísňová linka nenásilnou formou nabízí možnost poučit se a najít východisko z nebezpečné situace. Pokud je například nutné poskytnout první pomoc, může vzpomínka na to, co diváci viděli v pořadu, pomoci při zvolení správného postupu. Stejně tak může fungovat poučení z chyb, kterých se aktéři našich příběhů dopustili.
Každé vydání nabízí čtyři až pět reportáží (rekonstrukcí příběhů) spojených moderátorskými vstupy z přímo z terénu. Jejich součástí budou rady profesionálů, rychlokursy první pomoci i zajímavosti a kuriozity. Moderátorem a zároveň koordinátorem celého projektu Tísňové linky je zkušený Mirek Vaňura. V prostředí záchranářů, policistů a hasičů se pohybuje už řadu let a dá se říct, že téma záchranářství je jeho srdeční záležitostí odjakživa. Podle toho si také vybíral tým lidí, kteří s ním Tísňovou linku připravují. Pět redaktorů a scenáristů tak dohromady tvoří partu, která se i drsnější realitu prožitých dramat snaží vidět jako součást lidského života, ze které se lze poučit a ve výsledku tak mnoha nebezpečím předejít. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

sojkata

sojkata (hodnocení, recenze)

Je vidět, že panu Dvořákovi dochází dech, už aby rezignoval....

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama