Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Foma 

všechny recenze uživatele

Asi koukám na jinej seriál než většina hodnotících tady. Herci si to užívaj, na place nejspíš panovala hodně dobrá nálada, což je na obrazovce vidět. Ať se na mě nikdo nezlobí, pokud tady někdo napíše, že herci jsou podprůměrný, tak je spíš jeho inteligence podprůměrná, protože alespoň Langmajer a Medvecká jsou páni herci a ostatní jim míň či víc zdatně sekundujou. Nehledě na Klepla, kterej, když má dobrou chvíli, tak je neuvěřitelnej. A je to prostě vtipný, dost vtipný, taková crazy ulítlost. Nevím, nemyslím, že bych byl zrovna typ, co má lidovej vkus, ale možná, že bří Marxové ve svej době taky někomu přišli úplně mimo a přiblblý, i když samozřejmě Základku s Marxovejma nelze srovnávat, ale je to prostě až absurdní legrace, kterou je třeba brát s nadhledem. ()

bratr_jezek odpad!

všechny recenze uživatele

Ředitel se bojí, že jejich školu zavřou. Co však mohou nabídnout? Ředitel je blázen, který klidně naskládá celý sbor do jedné sborovny (bohužel skutečná realita některých škol). Zeměpisářka je vyhořelá a chuť do života jí dodává jen rum, její kolegyně s kachnou (asi učí přírodopis) je nesmělá zakřiknutá s věčně zfetovaným pohledem. Matikář je holkař, který jako každý chudý učitel musí jezdit v otřískané škodovce. Vanda Hybnerová se právě rozešla s chlapem, takže asi bude balit každého chlapa, kromě nepříjemného školníka. Dějepisář toho asi má dost za sebou, protože se musí neustále zviditelňovat pomocí divných převleků (jako faraon, loni to dle slov ředitele byl Janošík, v ukázkách byl za Žižku, chybí už jen převlek ala transvetita). Zbytek ansámblu tvoří tělocvikář, který vypadá že vypije s klidem 20 piv, ale nedovedu si ho představit při rozcvičce a nová posila týmu z konkurenční školy, který (asi aby to bylo zajímavější) je gay - nedíval se tu někdo na Venkovského učitele s hercem Liškou? Co je na tom všem komediálního? Proč bych se vůbec měl dívat na další díl? Jak v takovém paskvilu mohou hrát i velmi dobří herci? Když srovnám s konkurenčním Gymplem, přece jen Gympl vyznívá ve srovnání lépe, i když to taky není žádný zázrak. Možná se to povede do třetice až někdo odvážný natočí seriál "Učňák" ()

Reklama

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu masakr. Přemohl jsem se na celý pilot a byla to velká fuška. EDIT. Přemluvil jsem se na další tři odpad to není, ale zázrak se taky nekoná. Každopádně tak nízké hodnocení si to rozhodně nezaslouží. Nehodnoťte po pilotu, ale dejte tomu pár dílů. Několikrát jsem se tak u seriálů spálil. Raději hodnotím po sérii, nebo aspoň po 5 dílech. EDIT2: A opět zvedám hodnocení, protože jako komedie to funguje velice dobře. A ostatní se na to aspoň podívejte, než budete hodnotit. EDIT 3: No nic, dávám za pět a polibte mi prdel. Ten seriál je prostě dobrý a spolu s Okresním přeborem je to záblesk naděje. Kokotinám, které jen natahují čas a diváky typu Lost, Dexter a podobně se tu sází plný knedlík, ale když se tu objeví vskutku vtipné dílko tak jen odpad. Nejdřív se na podívejte mistři. Kdybych například hodnotil třeba Černou zmiji po prvním dílu, tak by to byl taky průser. Dejte dva nebo tři díly a změníte názor. A ano, první díl je slabší. ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Pocit trapnosti vystřídalo nadšení a s hrdostí mohu oznámit, že do zatuchlých vod cz seriálové tvorby pšoukl svěží vánek jménem Základka. Nad takovou sestavou kabinetu, tvořenou všemožnými charaktery, by si Chocholoušek oblízl všech deset. Připočteme-li v našich končinách dosud nevídaný zoomy - dodávající scénám na epic failu a nečekaný comeback Hanky Zetorový, máme co do činění s dada zábavou, která byla zaříznuta již po 10 dílech. ()

Guzo odpad!

všechny recenze uživatele

Nerad hodnotím seriál po prvním dílu, ale tohle bylo naprosto otřesné (pokusů o vtip je tu sice dost, ale ani jeden se opravdu nepovedl, naopak jsou dost trapné). Taky režie v čele s kamerou jsou na té nejnižší úrovni - chápu, že je to televizní tvorba, ale myslím, že jakýkoli zkušený kameraman nebo jen student by to natočili lépe. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama