Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gévaudan, hornatý kraj centrální Francie, je sužován děsivou bestií. Oficiální stanovisko je, že jde o obzvláště nebezpečného vlka. Je povoláno vojsko, které začne vybíjet vlky z celého kraje. Všichni doufají, že mezi nimi bude i vraždící bestie. Jev přichází na králův rozkaz zkoumat přírodovědec Grégoir de Fronsac. Intriky šlechticů a politický zájem krále stojí proti poctivé snaze mladého vědce zbavit kraj děsivého nebezpečí, jež má na svědomí už přes sto životů. S Fronsacem do kraje terorizovaného bestií přišel i jeho indiánský pokrevní bratr Mani, který nejen ovládá různé druhy tradičních bojových umění, ale dokáže i komunikovat s přírodou. Mani naslouchá tajemným hlasům, které ho dokážou přivést až k hrůznému tajemství řádícího netvora... Jejich protivníkem ale není jen netvor samotný. Středověké francouzské městečko ponořené do nočních mlh skrývá další hrozivé tajemství.

Příběh vychází ze známé francouzské pověsti, všechny hlavní postavy kromě Maniho skutečně existovaly. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Ty děvky v tom nevěstinci byly neuvěřitelně ošklivé, tam byla celkem solidní a použitelná snad jen jedna. Brrr...

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Joseph Lo Duca je hudební génius,tento film je vyjimečný a tak jiný než ostatní dobrodružné filmy.Sympatické neokoukané herecké výkony. Osobně jsem ho svého času v kině viděla 8x!Nezapomenutelný příběh!

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Chtěl jsem něco napsat, ale pak jsem četl příspěvek od korn.joker ... a to je přesně můj názor. Jinak velmi solidní film.

Kofol

Kofol (hodnocení, recenze)

Všichni tady píši jak od francouzů čekali něco horšího a nakonec to není zas tak špatné...Nechci nic říkat...ale to francouzi dali světové kinematografii pěknnou řádku filmů, které pak sprostě okopíroval božský hollywood( Brutální Nikita, Taxi...), taky bych chtěl opravit kolegu o pár řádků níže pode mnou, že se děj odehrává v osmnáctém století a ne sedmnáctém, ale je v celku jedno, protože má pravdu, v tom jak je trochu na hlavu postavené bojové umění ve stylu kung fu a capoeiry. Na druhou stranu bylo, potažmo je...to něco jiného nového...až na trochu jednodušší děj a tu přemrštěnou "bestii" kterou autoři měli ponechat spíše jako většího lva, které podle děje má zosobňovat, než to co vykouzlili je film výborný...rozhodně bych jím neopovrhoval

Thoughtless126

Thoughtless126 (hodnocení, recenze)

dobrý film než se ukázala trapně udělaná nestvůra!!!! kdyby ji radsi neodhalili!!! potom bych tomu dal i 4*

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Esusek: Jestli to nebude tím, že ta pověst o Gévaudanské bestii je to jediné, co má film společného s dobou, ve které se odehrává?

Esusek

Esusek (hodnocení, recenze)

Výborná atmosféra, skvělá hudba a dokonce i poutavé akční scény, proč se ale musí do všeho cpát bestie s železnými tesáky? Vždycky, když se ve filmu objeví něco podobného, tak se z toho nakonec vyvine podivná smíchanina všeho možného. Copak to nešlo natočit i jinak? Třeba úplně bez bestie?

geedee

geedee (hodnocení, recenze)

Hudba skvělá, akční sekvence jednoznačně boží a makabrózní příšera? V některých pasážích až moc CGI, jinak skvostná (Jim Henson's Creature Shop zase zaválel). Dobrá volba pro strnule nudnou noc, kdy se Vám nechce ani za mák spát....

Lemm@k

Lemm@k (hodnocení, recenze)

Zajimavý příběh,příšera teda trošku přehnaná.Bojové scény docela ujdou....... to co nevymysleli na příběhu zaplácali na těch pěkných slušivých pláštích:-))... Kde se dají sehnat?

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama