Reklama

Reklama

Ztracen na Sibiři

  • Německo Ausgerechnet Sibirien (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matthias Bleuel je logistický expert z Německa. Od chvíle, kdy se rozvedl, není v jeho životě žádná radost. Vše se změní, když ho jeho šéf vyšle na Sibiř, kde Matthias zjistí, že existuje i jiný způsob života, než ten, který doposud žil. Matthias Bleuel, stydlivý expert na logistiku německé zásilkové společnosti, byl vyslán do Kemerova na Sibiři. Poslal ho tam jeho šéf, jež sympatizuje s Rusy a Matthias má za úkol nastavit dceřinou ruskou společnost do příznivého toku peněz, který panuje v mateřské pobočce v Německu. Matthias souhlasí jen proto, že je příliš zbabělý odmítnout. Ze všech míst na světě zrovna Sibiř! Vybavený dlouhým kabátem a pepřovým sprejem Bleuel očekává, že bude muset čelit nebezpečí, sněhu a mrazu. Ale v téměř mystické letní krajině se Matthias brzy zamiluje do zpěvačky Sajany a přestává sám sebe poznávat. Z intelektuálního logistika se stal zbrklík, který věří na duchy! Zpočátku nesmělý, ale postupně čím dál sebevědomější se přestěhuje do nového světa a riskuje vše, aby vyhrál lásku Sajany - a rozloučil se s Matthiasem Bleuelem, kterým býval. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bláznivej Němec se ocitne v Rusku, což je taky docela dost bláznivá země, korn Sibiř a začne tam trojčit jak kráva. Jako navazuje vskutku usměvěné situace, ale děj je ještě zmatenější než ten Němec. Nádherný záběry na ruskou přírodu jsou zde k vidění rovněž, hlavně v druhý části filmu. Pokud si člověk chce natáhnotu fajfky po namáhavým dnu a filmově si odfrknout, krapet pobavit a ke konci taky trošku popřemýšlet o svým životě, myslím si, že tenhle film má přednost v jízdě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se snoubí německé puntičkářství a ruský flegmatismus. Dohromady to ale nejde a nikdy ani nepůjde. Proto se taky stane, že v tomhle filmu dochází k docela slušnému množství konfliktů, což vytváří tu komediální část. Film jako takový je ale zajímavý tak trošku z jiného úhlu. Nejlepší na něm jsou ty překrásné záběry ze Sibiře. Ty fakt neměly chybu a kameraman si s nimi vysloveně vyhrál. Problém jsem ale měl s lidmi. Předně teda s Němcem, který docela slušně vystihl německou náturu (řád, přesnost, vážnost) a hned po tom s Rusy (přehnaná lehkovážnost, chlast, chlast a bezmoc uprostřed sídlišť). Z obou národů bych vybral to nejlepší, tedy z Němce důraz po zodpovědnosti a z Rusa naopak obrovské přátelství a spojil bych to do dokonalého člověka, jenže toho se nikdy nedočkám. Proto mi u tohoto filmu nezbyde nic jiného, než donekonečna koukat na ty překrásné záběry z letní prosluněné Sibiře. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na tento film tak ľahko nezabudnem, lebo vždy keď som ho zapla v telke, bol v nejakej inej časti... už ani neviem koľkokrát som z neho videla druhú a tretiu tretinu, kým som sa dostala aj k prvej a nakoniec k celému filmu od začiatku až po koniec :-) A pri všetkých tých čiastkových pokusoch som zistila, že na mňa pôsobí jeho atmosféra, že som zvedavá na všetky súvislosti a že ho chcem vidieť úplne celý... a že sa mi páči. Po tom, ako ma dokázal opakovane upútať a zaujať, som sa rozhodla ísť na 4 hviezdičky. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Das Hündchen a кошечка zase jednou upekli docela chutný dort. Vezmi jednoho prostoduchého Němce, pár karikatur na Rusy, okořeň lehce homosexualitou, přihoď trochu duchovna v dětské verzi, zasypej pěknými obrázky předhůří Sajan a pořádně míchej. Вот и фильм получится. ()

V.N. 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná poválečná taškařice. Divný postavičky a naivnost hlavního hrdiny vytvářejí spoustu zábavných scének, a domorodá muzika , která je mimochodem důležitým zlomem v příběhu, je velice dobrá. Celkově film který rozhodně nezaujme masy, ale já být velice spokojen. ()

lulu37 

všechny recenze uživatele

Citlivý Matthias je v živote postavený pred nové situácie, v ktorých sa musí prekonávať. Spoznáva novú krajinu, nových ľudí a hlavne novú lásku. Nájsť samého seba mu pomáha mladý Vladimír Burlakov (ženy už len kvôli nemu si to pozrite :)) Dá sa povedať/napísať, že ide o príjemnú road movie z krásneho prostredia. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Maléry pana účetního říznuté Hledači pokladů s výjevy Na křídlech vážky. Chvíli to klape, chvíli neklape. Špatné je, že spousta dějových ťuknutí je tak okatě okatých, aby i ta nejzabedněnější trubka pochopila, co chce autor říci. Na druhou stranu to moudré a zajímavé neopouští linii filmu ani v těchto chvílích. ()

mokrasek 

všechny recenze uživatele

Film který na první pohled neskýtal mnoho ambicí, v sobě nakonec ukrývá schopnost či jakési fluidum, nutící snímek dokoukat. ()

ludovit14 odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér Ralf Huettner,ktorý s filmom Vincent will Meer v roku 2010 slávil veľký úspech,hlavne v Nemecku- tak film Ausgerechnet Sibirien,je presne opakak slávi.Je to priam neuveriteľné čo za ____to bolo.40 minúte som to vypol,kedže takáto príšerná nuda je veľa aj na koňa.Normálne keď ma film nudí,tak si ho aspoň pretočím aby mi niečo napokom neušlo-ale tu som nemal ani odvahu to po-pretáčať.Po 10 minutách sa film presunie na Sibír-a tam,každá jedna veta je prekladaná z Nemčiny do Ruštiny a opačne(takže vôbec to nemusím vysvetľovať čo za p___to vlastne je!!! HOD: 1%.Veľmi nezaujímavé,nudné,zlé,katastrofálne atď..PS:Pre tento príbeh,,platí’’Groteska a sentimentalita- úsilie vo svojom scenári nesie skoro všetky mysliteľné klišé, a väčšina z nich bola pred 50 rokmi sfilmovaná!!!!!!!!!!! .Navyše, príbeh nie je dôveryhodný! ()

Reklama

Reklama