Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

V mýtickém světě Vikingů se snaží vikinský mladík Škyťák se svým dračím kamarádem Bezzubkou nastolit rovnováhu a porozumění v soužití lidí a draků. Ve vikinské ostrovní vesnici Blp byli lidé po generace zvyklí svádět urputné boje s tamějšími draky. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy syn vikinského náčelníka Škyťák zjistil, že s draky není potřeba bojovat a lze je vycvičit. Dokázal, že je možné na nich létat a zdálo se, že ostrov bude v bezpečí. V okolním světě ale existuje mnoho druhů draků a nástrah, kterým bude muset Škyťák se svými přáteli čelit. Někteří obyvatelé ostrova navíc draky nechtějí přijmout za své a jsou odhodláni učinit vše, aby je vyhnali. K vzájemnému porozumění a poznání vede dlouhá cesta plná dobrodružství, zábavy a napětí. Animovaný seriál dějově navazuje na úspěšný celovečerní film Jak vycvičit draka, který vznikl na motivy oblíbené knižní série Cressidy Cowellové. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

T2 

všechny recenze uživatele

no zatiaľ som troška na pochybách, neviem či takýto druh seriálu má až taký význam, na údernosť kino filmu to hľadí len zďaleka + animačne to nie je až tak doladené ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Seriálovou formou rozvíjené animáky tu už byly mnohokrát. Někdy příjemně uspějí, jindy je obtížné o nich vůbec zaslechnout zmínku - a někdy všechno sedne, až mě to zarazí. Filmového Draka můžu vidět kdykoli, proto jsem novým dobrodružstvím opatrně věřil a zpočátku si hlavně užíval jejich bezstarostnost. První dvě sezóny z Cartoon Network cílí v prvním plánu na usměvavé napětí a ponaučení pro děti. Epizodické rozjezdy mi nevadí, to očekávání něčeho většího mě odjakživa fascinuje, ale chápu, že dospělí diváci se takovým přístupem nechají klidně i odradit. Navíc vývoj postav je značně ovlivněn tím, že víme, jak se bude kdo chovat, kdo bude žít nebo bude vůbec v centru dění přítomen, takže manévrovacího prostoru není tolik. Takže i s vědomím, že se jedná (zatím!) jen o fajn výplň a rozjezd možností za jisté a překvapivě rozesmáté čtyřhvězdí. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu dost na jiné vlně, ale příběhy nejsou špatné a menší osvěžení do vydání nového pokračování se neztratí. / Viděné epizody z 1-2 série *40.dílů / Nehodlám dále sledovat ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Draci se vrací a pořád jsou neskutečně roztomilí. A to by tak nějak stačilo, ne? Možná je to jenom nastavovaná kaše, ale mnohem, MNOHEM příjemější kaše, než jsou různé Shreckované svatodušní svátky, nebo silvestry s karate koalou, je to jeden z mála současných seriálů pro děti, který je zaměřený na děti trošku starší, ze kterých nedělá idioty a má stopáž, která dovoluje natočit něco, co má alespoň příběh a není jen slepencem pár skečů, jestli má něco šanci stát novou Rychlou Rotou, nebo Kačery z Kačerova, tak tohle a Banda tučnáků zběhlých z Madagaskaru. Děje jsou sympaticky výchovné, ale ne tak aby se sami zkarikovali a animace je pořád dobrá a vypadá téměř stejně jako ve filmu, na pár chybějících pixelů kašle komoň. Během psaní tohoto komentáře nebylo ublíženo žádnému draku. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pilotní dvoudíl jsem pouštěl s očekáváním a obavou. HTTYD je asi nejkrásnější animák, jaký jsem kdy viděl, a to především díky krásným animacím s živou mimikou, skvělé hudbě Johna Powella, jednoduše krásnému příběhu a taky hlasům, které postavy nemluvily. Měl jsem strach, že když bude něco z toho chybět, nebude to ono. Animace jsou, jako byly, byť ubylo detailů, podobně Bezzubka nemá mimiku tak intenzivní a vtipnou; hudba je postavená na Powellowě soundtracku, takže fajn; příběh je velká neznámá, zatím mu chybí silný moment (něco kouzelného seznamování se Škyťáka s Bezzubkou se asi opakovat nebude); a ohledně namluvení, Škyťák a Astrid mají stejný hlas, ale většina ostatních se nezachovala, ale dá se na to zvyknout. Po 3 dílech zatím celkem spokojenost. Na film to nemá, ale sem tam se zasměju. Něco mezi 3–4* (neznat film, tak 4*). ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se mi líbí způsob propojení filmů 20dílnými seriály. Místy seriál dosahuje kvalit filmu, ale bohužel epizody jsou až moc nevyrovnané a geniální díly se mísí s podprůměrnými. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zatial do E03: Na Cartoon Network az sokujuco dobra animacia i prepracovanost pribehov. Maju viac logiky nez mnohe kinohity. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Po celé generace tu stáli Vikingové proti drakům. Ale jednoho dne se to celé změnilo. CITÁT - Škyťáku, hlídej si ty draky!!!!....... Prostě je to skoro jako film, jenže roztroušené do několika desítek příběhů.Začíná to dračí akademií a jde to dál a dál, až se to možná zdá nekonečné. Některé episody by možná bylo lepší uvést v delším až celovečerním vydání. Ale to je jiný příběh. CITÁT - Možná by bylo lepší, dát si chvíli voraz........ ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pro fandy Jak vycvičit draka je tu seriál, který rozvíjí příběhy draků a jejich hrdinů. Animace se drží předlohy, hudba to samé a hlasy také. Příjemná oddychovka! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný seriál na motivy animovaného hitu Jak vycvičit draka. Příběhy mají hlavu a patu, jsou milé, zajímavé, vtipné, s pěknou animací a poučnými ději. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Slabší odvar toho, čo sa udialo vo filmoch. Seriál sa mi zo všetkých vikingov, cvičení a drakov páčil najmenej, avšak nie len mňa potešila tá vec, že seriál ide presne v tom starom dychu ako obe filmy. Ak sa na to chystáte, tak nemusíte mať starosti s filmovou verziou prvou či druhou, pretože okrem postáv a sveta tento seriál na filmy nijak nanadväzuje, číže sa dej príbehu nikam neposúva. Za mňa spokojnosť, avšak myslím že DreamWorks z toho mohol vyťažiť viac a všetko zprodukovať len do minisérie, keďže vyše 100 dielov má svoje výhody, ale aj nevýhody. Moje hodnotenie: 65% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jak píše ve svém komentáři uživatel T2. Je to seriál ve kterém na sebe díly navazují jen minimálně což nevím jaký bude mít tedy dopad na film. A animace či grafický vzhled také není nejlepší. Ale když tomu dáte šanci, zjistíte, že je to příjemná podívaná pro dospělé a skvělý seriál pro děti. .... HODNOCENÍ: 79% (4*) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl Jak vycvičit draka 2 (2014), považoval jsem tento seriál za chudokrevnou výplň mezi oběma celovečeráky. Jenže po shlédnutí celé první řady musím konstatovat, že je i přes jednoduchý námět jednotlivých epizod mnohem blíž k opěvované jedničce, než podle mě nepovedený Jak vycvičit draky 2. A je to především díky tomu, že zachovává tu svěží vikingskou atmosféru. Tím, že dostali více prostoru i Škyťákovi kamarádi a noví draci, není nouze o nová dobrodružství; navíc krátká stopáž zaručuje, že se nudit nebudete. Na seriál jde o velmi zdařilou animaci, takže se rád podívám i na druhou řadu. ()

hanis93 

všechny recenze uživatele

Zrovna teď jsem se dozvěděl že tohle existuje, takže juknu a uvidím. Zatím to vypadá slibně. :) EDIT : Hodně povedený. Sice o trochu jiná animace , ale to je u všech podobných seriálů k Animákům. Teď už jenom vyčkávat na dvojku. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Animačka není logicky doladěná... protože by to bylo sakra drahý. Tedy doladit tu animačku je na Amimácích to nejdražší na celé práci. :) Nic méně, to této seriálové formě známého slavného snímku od továrny na sny.. na kvalitě rozhodně neubírá. Mě to bavilo.. nový příběh, nové postavy, akční a humorný spád... Co na tom že hlavním hrdinou uř zde není jen Bezzubka a jeho Ocas... :D ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Miluji ty seriály u kterých můžu strávit celý den a ani si toho nevšimnu a toto je přesný příklad. Jen tak ze zvědavosti jsem si před nějakou dobou shlédla jednu epizodu Dragons: Riders of Berk s tím, že to bude nějaká neoriginální "nastavovačka" filmu Jak vycvičit draka. Spletla jsem se. Byla jsem velmi mile překvapena, jak úvodní scénkou, tak celým příběhem seriálu, který mně opravdu uchvátil. Příjemný děj a postavičky, hlavně teda draci, kteří jsou skvěle zpracovaní a roztomilí. Někdo měl velmi bujnou fantazii :-). ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný seriál. Animace logicky o řád horší než u filmu a některý díly jsou slabý, ale ve výsledku jde o hodně fajn podívanou, co velmi zajímavě a vtipně přibližuje soužití vikingů a draků. Jako zkrácení čekání na druhý díl si těžko lze představit něco lepšího. Hodně potěší různé vtípky, odkazující třeba na Klub rváčů, Bonda, Warcraft nebo Björna Borga nebo když draci vykrkávají abecedu. Ps: Ovce si v tomhle seriály vytrpí opravdu hodně. ()

Reklama

Reklama