Reklama

Reklama

Mílový běh

Trailer

Drew je středoškolák, který se ocitl na scestí a nyní se zoufale snaží dostat zpět dřív, než skončí ve vězení. Poté, co byl zmanipulován k tomu, aby dělal místnímu drogovému dealerovi poslíčka, se Drew nemá na koho obrátit - jeho rodinu tvoří jen zadlužený starší bratr a zhrzená ovdovělá matka. Jedinou útěchu mu přináší běhání, ale i s tím je teď konec - sportovně nadaný chlapec se díky zkrachovalému staršímu sourozenci brzy ocitá na šikmé ploše. Ani dívka ze školy, do níž se Drew zamiloval, ho nedokáže přivést k rozumu. Když už začíná být jeho situace neúnosná, bývalý kouč sužovaný vlastními démony odhalí Drewův výjimečný atletický talent a rozhodne se mladíka trénovat. A vyburcovat ho k výkonům, o nichž se mu ani nesnilo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení, které se přibližuje dokonalému průměru mě k tomuto filmu neodradilo. Spíš naopak. A musím říct, že to nakonec stálo za to. Jde o to, že tenhle film je naprosto, ale naprosto klasickým dramatem. Kluk z chudejch poměrů. Doma průser, kam se podívá, který, aby nám ho bylo víc líto, si neudělal sám a natáhla ho do nich jeho vlastní rodina. No a tenhle kluk objeví skrytej talent v běhání. Najde dědka, co chlastá jak duha, který se mu s tím rozhodně pomoct, protože se v něm uvidí on sám ve svých nejlepších letech a rozjede absolutní trénink za lepším životem. Jeden osudový závod pak znamená stipendium na univerzitu a útěk z tohoto průserem načichlým prostředí. I když ten kluk moc emocí nevyjádří, nemohl jsem mu to nepřát. I přes tu veškerou průměrnost se mi ten film prostě a jednoduše líbil a já ho s radostí dokoukal. I když to místy bylo dost syrový jak jen život umí být. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Prakticky ošuntělej příběh,takovej Rocky v tretrách,v kterym se potvrdilo,že nej sportovci vzejdou z chudej a rozmrdanejch rodin,který se musej probíjet životem jak se dá,bohužel jen málo z nich vydrží,a vytlačej je prominentní parchanti tatínků a maminek ,který uměj hovno.Jinak film veskrze průměrnej,pro kterej se jen těžko nadchnete.50%. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film, který jako spousta dalších prošumí kolem bez větší pozornosti. Ruku na srdce, kdyby v něm nehrála Kim Basinger, tak o něj taky nezavadím, ale takhle jsem se na něj vyloženě těšil. Trailer navnadil a film rozhodně nezklamal. Kim sice nemá moc co hrát, ale beru ji jako nepostradatelnou posilu, zato Kelly Blatz a hlavně Richard Jenkins využili potenciálu svých rolí a naservírovali nám silný příběh nadaného kluka s nejasnou budoucností. Něco málo tomu sice chybělo, ale možná je to spíš tím, že člověk očekává přespříliš komplikovaný děj se spoustou zvratů a akce, jak tomu teď bývá; a neuvědomuje se, že v jednoduchosti je krása. Tu v tomto případě navozuje i dost povedená hudba a kamera hrající si s tmavšími tóny, nic rušivého nebo výrazného. Jen místy ostrý paprsek ranního či zapadajícího sluce jako symbol naděje tam někde v dálce, a to tomuhle snímku jedině prospělo. Škoda, takovým to nenápadným filmům kino sluší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dojemná klišé s lehkým duchovním přesahem. 1) 35letý quebecký režisér (jindy i scénárista a producent) Charles-Olivier Michaud umí plynně šest jazyků a má světoběžnické sklony. 2) Hrál tu 27letý příjemný Kelly Blatz (běžec Drew) a 32letý zde nevýrazný Cam Gigandet (Drewův starší bratr Wes). ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, podľa mňa úplne zbytočne prepojený športový film s akousi dramatickou zápletkou. Oveľa lepší by bol keby bol čisto len a len športový, bez zbytočných odbočiek, do ktorých Drewa neustále ťahal jeho brat Wes. Námetovo celkom OK, ale aj tak to bolo miestami trochu dosť monotónne a nudné. Najviac zo všetkého ma bavila tá spolupráca Drewa s Colemanom, najmä keď tréner pre neho vymýšľal kadejaké na prvý pohľad nezmyselné úlohy. Ešteže sa to vyhýbalo akýmkoľvek klišé, ktoré jednou dobou boli už takmer na spadnutie. Ale v konečnom dôsledku v podstate nič extra. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Seattlu, kde měl snímek posléze svou světovou premiéru. (Agatha)
  • Původní název filmu měl být  "One Square Mile". (Agatha)

Reklama

Reklama