Reklama

Reklama

Mílový běh

Trailer

Drew je středoškolák, který se ocitl na scestí a nyní se zoufale snaží dostat zpět dřív, než skončí ve vězení. Poté, co byl zmanipulován k tomu, aby dělal místnímu drogovému dealerovi poslíčka, se Drew nemá na koho obrátit - jeho rodinu tvoří jen zadlužený starší bratr a zhrzená ovdovělá matka. Jedinou útěchu mu přináší běhání, ale i s tím je teď konec - sportovně nadaný chlapec se díky zkrachovalému staršímu sourozenci brzy ocitá na šikmé ploše. Ani dívka ze školy, do níž se Drew zamiloval, ho nedokáže přivést k rozumu. Když už začíná být jeho situace neúnosná, bývalý kouč sužovaný vlastními démony odhalí Drewův výjimečný atletický talent a rozhodne se mladíka trénovat. A vyburcovat ho k výkonům, o nichž se mu ani nesnilo. (Cinemax)

(více)

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení, které se přibližuje dokonalému průměru mě k tomuto filmu neodradilo. Spíš naopak. A musím říct, že to nakonec stálo za to. Jde o to, že tenhle film je naprosto, ale naprosto klasickým dramatem. Kluk z chudejch poměrů. Doma průser, kam se podívá, který, aby nám ho bylo víc líto, si neudělal sám a natáhla ho do nich jeho vlastní rodina. No a tenhle kluk objeví skrytej talent v běhání. Najde dědka, co chlastá jak duha, který se mu s tím rozhodně pomoct, protože se v něm uvidí on sám ve svých nejlepších letech a rozjede absolutní trénink za lepším životem. Jeden osudový závod pak znamená stipendium na univerzitu a útěk z tohoto průserem načichlým prostředí. I když ten kluk moc emocí nevyjádří, nemohl jsem mu to nepřát. I přes tu veškerou průměrnost se mi ten film prostě a jednoduše líbil a já ho s radostí dokoukal. I když to místy bylo dost syrový jak jen život umí být. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mládí jsem proběhal po lese, protože to údajně bylo zdravé. Dnes s tím mé kotníky, kolena ani kyčle příliš nesouhlasí. Přesto mám sport rád, stejně jako filmy se sportovní tématikou a tak jsem si tento nemohl nechat ujít. Bohužel jsem v něm našel více drog a rozvrácených rodin než pořádného sportovního nadšení. Takže pozitivně hodnotím jen skvěle nerudného trenéra Colemana a to ostatní nestojí za zabírání místa v paměti. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, aj keď je v ňom len to, čo by tam dala asi väčšina užívateľov ČSFD, keby sa ich spytali, čo dať do sociálnej drámy o behaní... Mílový beh je funkčný, postavy sú dobre vykreslené i zahrané, a aj napriek občasnej vypočítavosti dokážu tvrcovia udržať divácku pozornosť až do konca... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těch talentů, kteří se svým nadáním zacházeli lehkovážně už tu bylo kvantum, stejně jako zkrachovalých trenérů, kteří chtějí ještě jednou vypiplat šampiona. A One Square Mile s ničím novým nepřichází. A to platí i pro ne zrovna ideální rodinné zázemí hlavního hrdiny. Celý film mi přišel nijaký. Ne vyloženě špatný, ale strašně nevýrazný. To platilo jak pro hlavního hrdinu, tak po těch pár závodních scén, které neměly švih či pro nevybičované tréninky. Jedinou výjimkou tu byl Richard Jenkins a částečně Kim Basinger, kvůli kterým se vyplatí na film mrknout, ale celkově se jedná o čistý našedlý průměr. 50% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama mi vždycky seděly a tady tomu není jinak. Herecký výkony nebyly úplně nejlepší, ale výborná hudba mi to vynahradila. Tenhle film bych mohla brát jako motivaci k běhání. Abych o tom pořád jen nemluvila, ale opravdu začala běhat ... 70%. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film, který jako spousta dalších prošumí kolem bez větší pozornosti. Ruku na srdce, kdyby v něm nehrála Kim Basinger, tak o něj taky nezavadím, ale takhle jsem se na něj vyloženě těšil. Trailer navnadil a film rozhodně nezklamal. Kim sice nemá moc co hrát, ale beru ji jako nepostradatelnou posilu, zato Kelly Blatz a hlavně Richard Jenkins využili potenciálu svých rolí a naservírovali nám silný příběh nadaného kluka s nejasnou budoucností. Něco málo tomu sice chybělo, ale možná je to spíš tím, že člověk očekává přespříliš komplikovaný děj se spoustou zvratů a akce, jak tomu teď bývá; a neuvědomuje se, že v jednoduchosti je krása. Tu v tomto případě navozuje i dost povedená hudba a kamera hrající si s tmavšími tóny, nic rušivého nebo výrazného. Jen místy ostrý paprsek ranního či zapadajícího sluce jako symbol naděje tam někde v dálce, a to tomuhle snímku jedině prospělo. Škoda, takovým to nenápadným filmům kino sluší. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem zbytečné ohrané sportovní drama, které se opět nevyhnulo klasickým zápletkám typu smrt někoho blízkého, problém v rodině, atd. Navíc běhu - který má být hlavním tématem - jsme se tam taky moc nedostali. Když k tomu přidám divně pojatý konec a fakt, že tento film ocení spíše rození běžci/atleti, sám se divím, že jsem hodnocení vytáhl na 1*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé spojení snahy být nejlepší a snahy žít. Není to ale až tak netradiční, jak se nám to snaží říct, jen máte pocit, že té naděje na něco lepšího je zde ještě méně než jinde. Jsou zde dobré, uvěřitelné postavy, ale některé repliky, které se jim linou z úst, nejsou zrovna dvakrát nejlepší. Protože běhat, to není o těle, ale to je o hlavě. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dojemná klišé s lehkým duchovním přesahem. 1) 35letý quebecký režisér (jindy i scénárista a producent) Charles-Olivier Michaud umí plynně šest jazyků a má světoběžnické sklony. 2) Hrál tu 27letý příjemný Kelly Blatz (běžec Drew) a 32letý zde nevýrazný Cam Gigandet (Drewův starší bratr Wes). ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů "Houževnatostí (sportovní) proti osudu", nechybí moudrý dospělý, soukmenovec svádějící na scestí, milující a milovaná holka, matka v pozadí... Všechno je, jak má být, i přerostlý středoškoláci. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, podľa mňa úplne zbytočne prepojený športový film s akousi dramatickou zápletkou. Oveľa lepší by bol keby bol čisto len a len športový, bez zbytočných odbočiek, do ktorých Drewa neustále ťahal jeho brat Wes. Námetovo celkom OK, ale aj tak to bolo miestami trochu dosť monotónne a nudné. Najviac zo všetkého ma bavila tá spolupráca Drewa s Colemanom, najmä keď tréner pre neho vymýšľal kadejaké na prvý pohľad nezmyselné úlohy. Ešteže sa to vyhýbalo akýmkoľvek klišé, ktoré jednou dobou boli už takmer na spadnutie. Ale v konečnom dôsledku v podstate nič extra. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Prakticky ošuntělej příběh,takovej Rocky v tretrách,v kterym se potvrdilo,že nej sportovci vzejdou z chudej a rozmrdanejch rodin,který se musej probíjet životem jak se dá,bohužel jen málo z nich vydrží,a vytlačej je prominentní parchanti tatínků a maminek ,který uměj hovno.Jinak film veskrze průměrnej,pro kterej se jen těžko nadchnete.50%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Když už nemůžeš, tak přidej! Emil Zátopek, vítěz Helsinky 1952- 5,10,maraton,- dosud nepřekonaný rekord! Běhání není o nohou, je o hlavě. Až na konci zjistíš, že je to teprve začátek. A co je na tom tak děsně záživnýho? To se nedá popsat, to se musí prožít..Vstávej v sobotu kolem 5:00 a jdi si zaběhat. Po třech měsících Ti je jedno, že venku prší, nezajímá Tě čas, jen pocit a si závislý na Endorfinech! A najednou se to zlomí a už běháš 5x týdně...Snímek je průměr-klasika, kluk z chudý čtvrti a trenér, co chlastá, a má divný metody. Ale téma je mi blízké, tak si jednu * odečtěte .... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ďalší zaujímavý film o behaní, ale stále mi nepomohol pochopiť, prečo to niekto robí. Inak je to taká klasická klišoidná šablónka bez snahy sa niečim vymaniť a vystúpiť z radu. Som sa tešil na Gigandeta, že kus nohu podvíha a on nič. 3 z 5 ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Krásný film z prostředí běhu, mám rád takovéhle filmy kde hlavní hrdina dře a dře a všem dokáže že na to má. Sice je tenhle příběh už možná takové klišé jak psal Malarkey, přesto se ale prostě musí líbit. Hned mám chuť vyběhnout ven, a dát si pořádnou nálož kilometrů. Pro mě opravdu velké překvapení a doufám že to hodnocení co tady je snad nikoho neodradí, protože 4 Minute Mile si zaslouží určitě jít do červených čísel. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jinak mám tyhle americké klištory "kterak neortodoxní trenér bandu outsiderů až na Olymp dovedl" víc než rád, ale tohle bylo i na mne trochu moc. Tady se na nás sesypala snad všechna cukrová vata, kterou podobně orientované snímky mohou disponovat. Místy jsem si nebyl jist jestli mám hlavní postavy častovat jmény Drew a Coleman nebo Edward Cullen, Steve Prefontaine Ken Carter, Walt Kowalsky, Marshalla Matherse nebo žabák Kvak. Tady opravu platí staré dobré "všeho moc škodí". Tuhle míli jsem doběhl z vypětím všech sil (podotýkám, že jsem se pod čtyři minuty nedostal) a kdybych věděl co na mne čeká v cílové rovince, tak bych závod odpískal už po prvním okruhu :( ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh bez väčších prekvapení (takmer všetko sa dá dopredu odhadnúť), ale za to herecky dobre zahraný film. Pekná rola pre R. Jenkinsa, ktorý možnosti daného charakteru využil dobre. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nezávislý sportovní snímek mající myšlenku a styl. Příběh středoškoláka, který je rychlý v běhu a jeho snem je překonat dosavadní běžecký rekord není nikterak ojedinělý, ale tady je do děje vsunut jeho životní problém a úskalí, které mu v tom nemile brání. Tady jde o to vše překonat i třeba za pomoci přátel a dělat vše ke splnění svého snu. Jak to dopadne už je jiná věc, neboť stále platí, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Potřeba překonat sebe sama a jít tou správnou životní cestou je nejdůležitější cesta ke svému úspěchu a dosažení cíle. Mírně emoční snímek v pomalejším avšak zásadním tempu přináší podívanou plnou ideálů, snů a hlavně vůli překonat překážky, jaké nám život staví do cesty. O úplný artový film nejde, ale má k němu hodně blízko. ()

Reklama

Reklama