Reklama

Reklama

Mílový běh

Trailer

Drew je středoškolák, který se ocitl na scestí a nyní se zoufale snaží dostat zpět dřív, než skončí ve vězení. Poté, co byl zmanipulován k tomu, aby dělal místnímu drogovému dealerovi poslíčka, se Drew nemá na koho obrátit - jeho rodinu tvoří jen zadlužený starší bratr a zhrzená ovdovělá matka. Jedinou útěchu mu přináší běhání, ale i s tím je teď konec - sportovně nadaný chlapec se díky zkrachovalému staršímu sourozenci brzy ocitá na šikmé ploše. Ani dívka ze školy, do níž se Drew zamiloval, ho nedokáže přivést k rozumu. Když už začíná být jeho situace neúnosná, bývalý kouč sužovaný vlastními démony odhalí Drewův výjimečný atletický talent a rozhodne se mladíka trénovat. A vyburcovat ho k výkonům, o nichž se mu ani nesnilo. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

jirijost 

všechny recenze uživatele

Krásný film z prostředí běhu, mám rád takovéhle filmy kde hlavní hrdina dře a dře a všem dokáže že na to má. Sice je tenhle příběh už možná takové klišé jak psal Malarkey, přesto se ale prostě musí líbit. Hned mám chuť vyběhnout ven, a dát si pořádnou nálož kilometrů. Pro mě opravdu velké překvapení a doufám že to hodnocení co tady je snad nikoho neodradí, protože 4 Minute Mile si zaslouží určitě jít do červených čísel. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film, který jako spousta dalších prošumí kolem bez větší pozornosti. Ruku na srdce, kdyby v něm nehrála Kim Basinger, tak o něj taky nezavadím, ale takhle jsem se na něj vyloženě těšil. Trailer navnadil a film rozhodně nezklamal. Kim sice nemá moc co hrát, ale beru ji jako nepostradatelnou posilu, zato Kelly Blatz a hlavně Richard Jenkins využili potenciálu svých rolí a naservírovali nám silný příběh nadaného kluka s nejasnou budoucností. Něco málo tomu sice chybělo, ale možná je to spíš tím, že člověk očekává přespříliš komplikovaný děj se spoustou zvratů a akce, jak tomu teď bývá; a neuvědomuje se, že v jednoduchosti je krása. Tu v tomto případě navozuje i dost povedená hudba a kamera hrající si s tmavšími tóny, nic rušivého nebo výrazného. Jen místy ostrý paprsek ranního či zapadajícího sluce jako symbol naděje tam někde v dálce, a to tomuhle snímku jedině prospělo. Škoda, takovým to nenápadným filmům kino sluší. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé spojení snahy být nejlepší a snahy žít. Není to ale až tak netradiční, jak se nám to snaží říct, jen máte pocit, že té naděje na něco lepšího je zde ještě méně než jinde. Jsou zde dobré, uvěřitelné postavy, ale některé repliky, které se jim linou z úst, nejsou zrovna dvakrát nejlepší. Protože běhat, to není o těle, ale to je o hlavě. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hm, podľa mňa úplne zbytočne prepojený športový film s akousi dramatickou zápletkou. Oveľa lepší by bol keby bol čisto len a len športový, bez zbytočných odbočiek, do ktorých Drewa neustále ťahal jeho brat Wes. Námetovo celkom OK, ale aj tak to bolo miestami trochu dosť monotónne a nudné. Najviac zo všetkého ma bavila tá spolupráca Drewa s Colemanom, najmä keď tréner pre neho vymýšľal kadejaké na prvý pohľad nezmyselné úlohy. Ešteže sa to vyhýbalo akýmkoľvek klišé, ktoré jednou dobou boli už takmer na spadnutie. Ale v konečnom dôsledku v podstate nič extra. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení, které se přibližuje dokonalému průměru mě k tomuto filmu neodradilo. Spíš naopak. A musím říct, že to nakonec stálo za to. Jde o to, že tenhle film je naprosto, ale naprosto klasickým dramatem. Kluk z chudejch poměrů. Doma průser, kam se podívá, který, aby nám ho bylo víc líto, si neudělal sám a natáhla ho do nich jeho vlastní rodina. No a tenhle kluk objeví skrytej talent v běhání. Najde dědka, co chlastá jak duha, který se mu s tím rozhodně pomoct, protože se v něm uvidí on sám ve svých nejlepších letech a rozjede absolutní trénink za lepším životem. Jeden osudový závod pak znamená stipendium na univerzitu a útěk z tohoto průserem načichlým prostředí. I když ten kluk moc emocí nevyjádří, nemohl jsem mu to nepřát. I přes tu veškerou průměrnost se mi ten film prostě a jednoduše líbil a já ho s radostí dokoukal. I když to místy bylo dost syrový jak jen život umí být. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Seattlu, kde měl snímek posléze svou světovou premiéru. (Agatha)
  • Původní název filmu měl být  "One Square Mile". (Agatha)

Reklama

Reklama