Reklama

Reklama

Přežili jsme invazi

  • USA Saints and Soldiers: Airborne Creed (více)

Obsahy(1)

15. srpna 1944 uskutečnily americké jednotky invazi do francouzského Provensálska, aby tu podpořily a ochránily spojenecké vojáky, kteří se v Normandii vylodili 6. června téhož roku. Po nočním seskoku se musí tři parašutisté na zemi shledat se svými spolubojovníky ve vesnici Les Arcs. Tady pomáhají místnímu odbojovému hnutí osvobodit několik jeho členů a organizují přepadení německé obrněné jednotky. Bude prolita krev, některým zhasnou veškeré naděje, jiní naleznou lásku, ale každý z mužů se změní...navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

To je tak, když má někdo prostředky, ale scénář je úplně stupidní - občas se mi zdálo, že žádný není. Celkově se nic moc neděje, je to nuda, hrdinové mě nezajímali a občas děsně štvali. Ti, kteří točí podobné filmy by měli mít alespoň cit pro uvěřitelnost, protože tupost některých "špičkových" vojáků byla opravdu zarážející! Velká škoda, hlavně přesto že z druhé světové války toho už moc nevychází! Tohle jsem raději neviděl! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dle originálního názvu 'Saints and Soldiers',   se jedná o další příběh a poctu vojákům z   doby 2. světové války a to tentokrát s   podtitulem 'Airborne Creed'. Český distribuční   název u předchozího titulu byl 'Přežili jsme   Ardény'. Teď se přežívá invaze a jedná se   tak trochu o podobný příběh. Tentokrát je   však velmi znatelný menší rozpočet a značná   roztahanost děje. Zpočátku se zdá být   příběh jakž takž přijatelný, ale čím   blíž byl konec, tím víc se zvyšovala nudnost.   Válečné scény jsou přítomny jakoby jen z   nutnosti. Komornost vyprávění však tomuto   žánru spíše škodí. A tak se od tohoto   válečného snímku nedá nic zásadního   očekávat. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám válečňáky rád. Takže to během sledování tohoto filmu vypadalo tak, že jsem pro lemplovitost některých hereckých výkonů a válečných efektů, přivřel nejdřív jedno oko. Pak jsem chtěl přivřít i to druhý, jenže se na scéně objevila francouzská odbojářka a celej film si uzurpovala pro sebe. No a nakonec? Když byla na scéně Francouzka, tak jsem se kochal. Když byly na scéně chlapy, tak jsem přivřel obě oči a nakonec to nebylo zase tak hrozný. Vzorový béčkový válečňák, který ocení milovníci válečných filmů. Atmosféru to má a sympaťáci (hlavně Francouzka) tam taky jsou…takže nakonec jakž takž dobrý. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem před několika lety viděl Přežili jsme Ardeny, hned jsem si ho oblíbil a doufal, že něco takového se v budoucnosti objeví zvovu. A dočkal jsem se. Ovšem jak už to tak bývá, pokračování už není ono. Sice se odehrává v netradičním a málo viděném prostředí jižní Francie, kde se v srpnu 1944 uskutečnila druhá invaze Spojenců do Evropy. Nemohu si pomoct, ale celé mi to připadlo, jakoby se sešlo pár vojenských nadšenců a natočili si svůj vlastní film. A v tomto ohledu mi to příjde poněkud chabé. Příběhově nečekejte žádný román, jedná se o naprosto pitomoučký děj s místami až nelogickými scénami. Na druhou stranu tam ale byly scény, které se mi líbily. A když už nic, tak si tvůrci dali záležet na technice. Takový Panzer III nebo M18 Hellcat se jen tak nevidí. Já, jakožto válečný nadšenec, hodnotím zlatým středem. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto stejný jako ten plakát, co je nahoře. Je to šedý, nezajímavý, neosobní příběh o třech vojácích, co se prochází po Francii. Neumím si představit, jak se tenhle film někomu zakusuje pod kůži a vyvolává emoce, teda pokud nejste jeden z těch, co tuhle děsivou zkušenost prožili na vlastní pěst. A těch už je jen hrstka. Bohužel, tenhle válečný film mě nedostal. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama