Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 1

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 251)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že The Batman je jeden z těch filmů, které je nutné vidět v kině. Já jsem to nestihla, takže na doma mi zůstal už jen stín toho zážitku. Což je samozřejmě škoda, zvlášť, pokud se tu zrodilo něco víc, než jen jeden sólo film. Ale doma je to prostě slabé, další variace na mnohokrát viděné a mnohokrát přečtené. Trochu mi to sice zlepšilo pachuť z Nolanovy trilogie, ale brzy si nebudu pamatovat víc, než Selinu v nátělníku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nelze v tom nevidět sto a více zdrojů inspirace; od sedmdesátkového Lumeta přes thrillerového Finchera až po raného Proyase. To samé co se týče inspiračních zdrojů konkrétních komiksů, her a animáků s Temným rytířem. Přesto to je ryze Reevesova svébytná vize, která nejde po tradičním blockbusterovém pozlátku. Staví na atmosféře, špíně, korupci velkoměsta, stylu (již jen ta kamera a práce se světlem), podprahové tenzi a (ne)tempu. Gotham je tu více charakterem než většina ansámblu. Pattinson Batmana (u)hraje čistě skrze zaryté mlčení a pronikavé pohledy jako "voyeuristického nezkušeného podivína v kostýmu" místo tradičního (super)hrdiny. Co však Reeves neukočíroval je stopáž. Ne že by něco působilo vyloženě nepatřičně, a ne že by se to táhlo, ale hned několik témat a postav (pohříchu včetně civilního Bruce) je natolik na druhé až třetí koleji, že mohly (a měly) být až v případném pokračování. Ovšem jako "origin zemitého Batuniversa" to nemá chybu. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Komorní, skličující, gotické noir emo, které místy vypadá jako noční můra světloplachého sociopata, na jednu stranu osamělého, na druhou stranu vrženého do klaustrofobického prostoru, kde se právo a zločin objímají tak těsně, že je nejde rozlišit. Na skoro fincherovský thriller je navěšené chytře upravené origin story a příběh o člověku sežraném pomstou. Je to pomalé, místy hnané na maximální efekt, opřené o famózního Riddlera… tři hodiny mi nepřijdou jako problém, Reeves to totiž valí precizně, těžkotonážně a narozdíl od Snydera to není maškarní na spodek mrtvých manekýnů, ale pořád lidské drama - i když třeba proti Nolanovi zjednodušené. Patyzón do role sedí skvěle, hlavní deviza je ale Paul Dano jako král incelů. Reeves doručil podobně svéhlavý autorský projekt jako nedávno Villeneuve. Pro mě stokrát lepší než komicky depresivní šaráda Joker a o několik levelů nad DC zmetky poslední dekády. Konečně ta temnota dejchá, jizvy se nehojí a krysy hryžou do masa. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kdyby neexistoval svět Batmana, který stvořil Christopher Nolan, byl by The Batman Matta Reevese více než důstojný upgrade starých Burtonovek. Protože hlavní devízy původních filmů, tedy gotické kulisy, potemnělou atmosféru a intenzivní orchestrální hudbu tady tvůrci solidně restaurují, modernizují a upgradují pro současného diváka. Avšak s "vyšším rozměrem", který vtiskl svým nezaměnitelným rukopisem hlavnímu hrdinovi Nolan se tady nijak nepracuje. A tak zatímco v Batman Begins si můžete check all the boxes, tak reboot je vlastně jen zamotaná, temná noirová detektivka se zajímavým narativem a x dobře napsanými postavami. Sledovat ale celý tenhle kolos 176 minut, ve kterém je každý druhý záběr, gesto a pohled 3x delší, než by bylo záhodno (a ano, i ta automobilová honička je šíleně dlouhá a nenápaditá), je tedy pořádně husarský kousek. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice ponuré a temné. Chytrý scénář kombinující korupci ve vládě s řáděním psychopata by možná více slušel normálnímu thrilleru. Když se tam pak mlátily okostýmované postavy, tak mě to trochu vytrhávalo z atmosféry. Zoe Kravitz je fakt sexy a hrozně se mi líbila. Paul Dano opět vystřihl pošuka na jedničku, ale zajímalo by mě, jestli je na něj máma pyšná, když si ho každý pamatuje díky schopnosti zahrát divné, nepříjemné, totálně pošahané úchyly. "Jó Paul, ten nikdy v ničem nevynikal, ale perverta zahraje, jak nikdo jinej." Samotného Pattinsona je na tuto roli škoda. Jen smutně čumí a říká, jak je z toho unavenej. To samé dělá, když je civilní Bruce Wayne, což bylo divné, protože ten má být pravý opak a chovat se, jak excentrický milionář. Bylo to vlastně fajn a dlouho mě to bavilo, až mě to bohužel, díky neúnosné délce, bavit přestalo. Tři hodiny jsou moc a i když nemám extra co vytknout, už mě to pak nezajímalo. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Zavražděný novinář Edward Elliot je příbuzný Batmanova padoucha Hushe pocházejícího z komiksu „Batman: Ticho“. Přímou referenci můžeme najít v jednom z Riddlerových (Paul Dano) videí pojednávajícího o tutlání pravdy, když se objeví přes obrazovku právě nápis „Hush“ neboli „tiše“ či „ticho“. (Mikahu)
  • Děj filmu se odehrává během druhého roku Batmanova působení. (dO_od)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama