Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 1

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 251)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Batman je fakt blízko k tomu, aby přišel na to, že koupit topení do sirotčince, aby v něm v zimě neumrzaly děti, by bylo užitečnější než vybavit se osobním tankem, ale nakonec Bruce dojde k názoru, že nejefektnější způsob, jak zlepšit svět a přestat inspirovat domácí terorismus, je dělat totéž co doposud, ale víc se u toho asi smát? Film pečlivě zkonstruovaný tak, aby o ničem nebyl, ignorující veškerý potenciál k opravdové sebereflexi (Batman jako doma na policejní stanici - no comment), aby zvolil raději performovanou "sebereflexi" kopírující 40 let staré motivy "dekonstrukce" žánru, které v tuhle chvíli leda stvrzují status quo a uhýbají od opravdových témat, jimž by Batman mohl být alegorií. Batman samozřejmě nemusí být alegorií ničeho, jenže ten film se tváří tak sebedůležitě, že je pak poměrně trapné, když se zároveň ohání žánrovou zábavou, u které se vypíná mozek - což je ale nakonec jediný mód sledování, která se nehroutí pod vahou nesmyslů. Hodnocení je těžké. Rozhodně to je lepší než Joker, který mě iritoval. Tady to bylo spíš roztomile tupé a vlastně to skvěle funguje jako nezáměrná parodie. Nejoblíbenější momenty, kdy jsem se nahlas smál (Spoilery): Riddler latte art moment. / Alfred by měl zapracovat na reading the room skills co se týče poštovních bomb. / Heroická oběť skoku do vody, která je ale jen po pás, takže se Batman prostě sebere a dělá jakože nic a pokračuje... / Kdykoliv, kdy je bolestně patrné, že lidi by měli poznat Wayna - Christopher Reeve byl přesvědčivěji inkognito než tahle inkarnace Bruce / Sadboi Pattinson every second pure gold. 2 a 1/2 hvězdy ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po nadšených recenziách som vyrazil do kina a aj keď mal film prívlastok temný, tak v tomto filme dostala temnota úplne iný rozmer. Myslím, že film neobsahoval žiadnu svetlú scénu, myslím že jedna v závere bola točená tesne pred východom slnka. Popravde film ma veľmi nenadchol, z tej tmy a tmavých scén mi po hodine začalo byť nepríjemne a to som netušil, že mám pred sebou ďalšiu 1 a pol hodiny ponorenej do tmy... Najčastejšia otázka či je nový Batman lepší než ten Nolanov je u mňa jasná, určite nie. Jediné čo ma prekvapilo je, že som si pri záverečných titulkoch uvedomil koho hral Colin Farrell. Tie oči som poznal a v duchu som si vravel komu patria, ale na svoju obhajobu musím povedať, že som ani netušil, že tu Colin hraje. Do kina som išiel spontánne, bez zisťovania kto tam hrá atď, len na základe chválospevov, zvedavosti a faktu, že som v kine dlhšie nebol. +++ pri kupovaní lístkov (marec 2022) som si neodpustil otázku či je nutné mať počas premietania "náhubok", lebo ak áno, nemám záujem... S tichým súhlasom sa to dalo, ak by nie odsúhlasil by som si to sám.  60%. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi zvolený tón pulpová detektivka + deštivý noir + serial killer story a Gotham plný neštěstí a korupce. Jak jsem od začátku držkoval na obsazení Pattinsona, tak teď uznám, že sem jako "kurtcobainovský" emo Bruce Wayne sedí. Plus i za záporácký tým. Nelíbí se mi PG-13 rating, neboť víc násilí a krve by tady tomu pojetí jednoznačně prospělo a zesílilo temný dojem. Výsledek není dokonale úderný a působivý, ale ty 3 hodiny vtahují, cením tvůrčí ambice, rozhodně slibný úvod do další batmanovské série. ♪♫ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Greig Fraser, Robert Pattinson, Zoë Kravitz a Paul Dano. K tomu hodně latexu, deště a Kurta Cobaina. A atmosférického soundtracku, u kterého si divák řekne „paráda, už je tu zase ten syrový drásající motiv“. A do toho všeho samozřejmě Matt Reeves, který musel projít hodně potemnělých míst. V jednotlivostech je to TOP. Bruce Waynea na veřejnosti roky nikdo „neviděl“, společnost dělá Alfredovi, nejvěrnějšímu z nejvěrnějších. Že se Gotham rozpadá zevnitř, mu ale lhostejné rozhodně není. Korupce je v politice, u vysokých úředníků, v policejním sboru, takže příchod sériového vraha se zálibou v hádankách, který ukazuje a trestá mocenské hráče a odhaluje nejtemnější pravdy města, napětí ještě vystupňuje. Nálada á la Se7en, detektivní stránka á la Zodiac, což jsme v předešlých verzích neviděli. To už ale za sebou máme velmi poctivou kresbu světa plného nesmazatelných jizev. Tenhle Batman je asi trochu jiný, než zhýčkaný divák čekal, mě trochu zamrzelo méně prostoru pro Penquina, slabší dynamika s Alfredem a krapet „nijaký“ Jim Gordon. Tím, že je Bruce v civilu méně, nestihne tolik přirůst k srdci. Pattinson, který poslední dekádu volil kvalitní tvůrce a nelimonádové postavy, je nicméně boží. Boží je i to, že výsledek jednoduše není pohádková digitální destrukce všeho, jen prostě tahle další verze třiaosmdesát let staré legendy netáhne potřebnou emoční silou. Vizuálně skvělá sebevědomá deprese. A brutální tříhodinová stopáž vcelku utekla. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Hypnoticky vtahující neo noir detektivka připomínající thrillery Seven či Zodiac. Psychologicky občas fest náročná podívaná. Nevím čím to bylo, jestli novým pohledem na Catwoman nebo Tučňáka, zvolenou hudbou nebo možná samotným nasnímáním Gothamu, ale hodně to polechtalo malýho kluka ve mně, který prvně viděl Burtonova Batman Returns. Jinak tenhle Batman má za mě asi nejlepší siluetu, která se kdy objevila na plátnech. Velkej zážitek. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • Vůbec poprvé na filmovém plátně vidíme představitele Batmana nosit černý oční make-up na tváři i bez masky. Pod maskou ho doteď měli všichni s výjimkou Adama Westa. „Moc se mi líbila představa, že uvidíme, jak si sundá masku a pod ní teče pot a vidíme všechnu tu teatrálnost, která je spojená s tím, že se Bruce stává touhle postavou,“ nechal se slyšet režisér Matt Reeves. (dO_od)
  • V úlohe Catwoman sa mala pôvodne predstaviť herečka, resp. speváčka Lady Gaga. (MikaelSVK)
  • Na začátku filmu je možné vidět herce Jaye Lycurga jako člena gangu. V seriálu Titans (od r. 2018) naopak ztvárnil Tima Drakea, nového Robina. (gwain)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama