Reklama

Reklama

Zhubni, nebo přiber!

(pořad)
  • Velká Británie Supersize vs Superskinny (více)
Reality-TV
Velká Británie, 2008, 45 min

Obsahy(1)

Dokáže změnit váš život, když si vyměníte jídelníček s někým, kdo je váš přesný opak? Přežije obézní člověk hladovění, jaké podstupuje vychrtlík? A může extrémní hubeňour vůbec fyzicky spořádat obří porce a půlnoční svačinky? (oficiální text distributora)

Recenze (43)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pani jí zdravě, ale potřebovala by jíst trochu víc - tak ji začneme nutit žrát po kilech junk food, ve kterým se vyžívá její nový třistakilový spolubydlící. To je přece lo-gic-ký. A ta nechutná černovlasá mařena v "paralelním příběhu Blesku pro ženy" je slušný vrchol. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pořad o hubnutí, kde tak nějak postrádám výživového odborníka, který daným extrémům poradí to, co by jim nemělo chybět v jídelníčku a co potřebuje jejich tělo k fungování, když musí vysadit svojí dosavadní stravu, na kterou jsou navyklí jednak oni, ale hlavně jejich "těla". Tady bych se snad poprvé v historii odvolal na českou verzi: "Jste to, co jíte", kde působí skuteční odborníci. Tady se objevuje jen nějaký ušmudlaný pablb v sáčku, který nechává anorektika žrát porce a stravu extrémně přežrané prasnice, které pro změnu ordinuje k snídani jednu kofeinovou tabletu. Ale jo, když se jdou na konci pořadu zvážit, tak výsledky vidět jsou, takže mise splněna? V rámci TV show evidentně ano, v rámci jejich životů... ani hovno. 20% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Formát televíznej reality show zažíva momentálne svoju zlatú éru. Už sme prostredníctvom kamier mali možnosť sledovať prakticky všetko. V tomto prípade anglickí tvorcovia postavili proti sebe dvoch rozdielných ľudí, ktorí obaja trpia stravovacou poruchou. Jeden z nich sa prežiera a druhý je zasa úplne podviživený. No a potom sa im vymenia porcie a jedlá, sú navzájom konfrontovaní, radia sa s odborníkmi a snažia sa svoj problém riešiť. Vôbec ma to nezaujalo. Podľa mňa je to nudná blbosť. * ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Originální reality show, ve které si obézní člověk (přiznejme si, spíš tlusté prase) vymění na pět dní jídelníček s někým, kdo jí zase extrémně málo. Pro uživatele, kteří to nepochopili, připomínám, že pořad neříká, že jídelníček kohokoli z nich je zdravý nebo dobrý - naopak, tím, že si jídelníčky vymění, oba učinkující na jiném člověku vidí, jak absurdní jsou jejich porce a složení jídla. A jak to Britové umí, je to celé natočeno zábavnou formou. Pořadem provádí lékař - sympaťák doktor Jessen (sleduj, jak se máš chovat, doktorko Cajthamlová!) - a je prokládaný postřehy vtipné Anny Richardson, která na sobě zkouší různé diety (v druhé sérií cestuje do Hollywoodu a zkoumá tamější posedlost extrémní vychrtlostí). dodávám, že po pěti dnech účinkující dostanou zdravé jídelníčky na příští tři měsíce. Mám tuhle show ráda, protože tvůrci umějí vybrat zajímavé účinkující s různými životními příběhy, a každý díl je zábavný a rychle odsýpá. Pro kontext je také třeba říct, že v Británii je bohužel už docela běžné, že se lidé stravují ve fast foodech, kupují si take away jídlo a jsou moc líní na to, vařit si doma. Tenhle pořad se nebojí na to upozornit a otevřeně mluví o tom, jaké důsledky to má na zdraví. Uvítala bych českou verzi, ta by ale postrádala ten roztomilý britský humor. ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Nejtrapnější pořad o hubnutí (a tloustnutí) na televizích a to jsem viděl na podobné téma i americkou verzi. Ten britskej slizoun je otřesnej a nechápu, proč se má tlustej stravovat jako anorektik a anorektik má žrát hnusy a chlastat Coca-sračkolu. Je to naprosto hloupý a neprofesionální přístup k lidem, kteří evidentně mají problém se zdravím. ()

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Horší dietologický paskvil jsem nezažila. Vypovídá to nejen o tom, jak se už i stará dobrá Anglie mílovými kroky blíží objemům supersize mamutů v USA, ale zejména o tom, že to, co kdy žrali a žerou na ostrově stojí za vyližprdel. Co můžete s gurmánského hlediska čekat od národa, který za delikatesu považuje slaný puding chutnající přibližně jako kojenecký blití. A v globále už se dnes průměrný angličan nestravuje ničím, co by nebylo smažené, před tím zmražené a hlavně s hranolkama. Churchill by se v hrobě obracel a kdo má IQ alespoň nad 60, snad ho nenapadne řídit se tímto na hlavu postaveným experimentem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi násilná změna jídelníčku mezi vyzáblíkem a tlusťochem, protože ta trvá jen dva dny a tak nemůže ublížit. Co ale ubližuje, je přezíravý postoj k lidem, kteří trpí poruchou příjmu potravy (ať už jakýmkoliv směrem) a naprostý nedostatek rad, které by snad pomohly divákům s podobnými potížemi. Tohle je opravdu předvádění pojízdného obludária. ___ Jako přínos by se dalo brát, že někteří účastníci přece jen změní svůj jídelníček a život. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Cílem téhle reality show o hubnutí je vyvolat počáteční šok. Prostě asi nějak tímto extrémním způsobem probudit zúčastněné, aby si uvědomili, že opravdu něco dělají špatně. Většina z nich to pochopí a svůj způsob stravování změní. Jde o typ pořadu pro specifického diváka. Mně stačil jeden díl. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Osvedčená pointa programu, ktorá sa nemôže minúť účinkom. Ukázať ľudom ľudí, ktorí sú na tom oveľa horšie. Väčšina komentárov sa tu točí ohľadne toho, že dávať vychrtlej giga porcie jedla a obéznemu nedať skoro nič je tupé a nezdravé, a neviem čo ešte. Veď tam ide o ten psycho efekt, že vidia niekoho iného žiť svoj život. Hlavne ide o výmenu na dva dni, takže žiadne dlhodobé muky. Poučné, odpudzujúce, ale bohužiaľ predovšetkým veľmi monotónne. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak první díl jsem si říkala, co je to za hovadinu a doktora s tváří porno hvězdy z 80. let minulého století. Ale druhý díl už mi tak marný nepřišel. Možná není až tak špatný nápad tato "šoková terapie" před tím, než dostanou vlastní stravovací "manuál". ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Další zvrhlost z obrazovky Prima Love, tu stanici začínám fakt milovat. Tahle absurdita je obzvlášť vydařená - tlouštík si prohodí jídlo s hubeňourem a sekunduje jim to plastikový panák s váhou a magickým válcem. Věty typu "Martine, tohle je ten nejhorší válec, jaký jsem kdy viděl." jsou pak skutečnou třešničkou na dortu. A jako mezihra je tu paní, co se nejdřív snažila zhubnout pomocí různých obskurních metod, aby nakonec zhubla a šikanovala ostatní. ()

kapsomut odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad dělají srandu nebo to myslí vážně?! TO snad NE! Člověk, kterej skoro vůbec nejí, tak mu začneme rvát do huby nechutně tučný kvanta jídla a špekatýmu tučnákovi dáme kousek chleba? A co z toho jako? Moderátor nevýraznej, nudnej. Závěr??? Výsledek???? 200kg zhubne za pár tejdnů/měsícu 10kilo!!!! TYVOGO! 10KILO!!! ---Mluvím z vlastní zkušenosti: Měl jsem +-104 kila a začal jsem hubnout a za pouhej měsíc bylo 10kg++ dole!!! Tento pořad oproti jiným pořadům je úplně o ničem, je ubohý a bez výsledku a poslání a už vůbec motivace! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad o problémech s jídlem. Zvlášt záběry na anorektičky je teda síla. Či když pořádný tlustošky se ukazujou v tangách. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Absolutne stačí vidieť jeden diel, pretože všetky ostatné sú iba kopírkou toho prvého. Síce s inými ľudmi, ale dookola to isté. Vsuvky o cvičení žien s tlstými zadkami (z toho štvrtina zadkov sú už pred cvičením úplne v pohode a sexy) a tej novinárky s jednorázovými diétami sú oničom. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Opravdu "erudovaný" pořad o boji s nadváhou/podvýživou aneb jsi tlustý? Jez to co jí anorektička = jíš méně než by měl normální člověk a necháváš tělo hladovět (čímž lehce hubneš). Jsi hubená? Dej si nášup z fast foodu v kombinaci s sušenkami a vším co tě napadne v enormním množství. Co toto má jako být? Cpát do lidí blafy od obou extrémních případů jim má jako pomoci? A co ta ženská co hledá způsoby hubnutí na vlastní pěst a je sprostá a rádoby vtipná? Nebo co tam dělá ta postarší dáma která bojuje proti tlustým zadkům? Co toto má jako být? Za snahu o nápravu lidí dávám 1z5 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavé především kvůli zcela odlišným pohledům na stravování, které mají lidé obézní a ti s podváhou. ()

jedenzdvoch odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry ale čo je normálne na tom ak nanútime zdravo sa stravujúcej žene nezdravý jedálniček nejakého tlustoprda ? Kde je nejaký odborník na výživu ? Podľa mňa nie je nič zdravé na tom ak má začať jesť a piť sladké a iné hlúposti. Ako fajn , myšlienka je celkom originálna ale taká myšlienka zákonite nemusí byť dobrá a rozumná. Veď takou myšlienkou je aj hrať tenis na chodúľoch bez istenia na krídlach letiaceho lietadla :) . ()

Reklama

Reklama