Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film z prostředí stavbařů pojednává o střetu morálních zásad. Někteří pracovníci chtějí dosáhnout vysokých výdělků i za cenu porušení bezpečnosti práce, jiní dbají především o prospěch podniku. Ústředními postavami jsou řidiči a jejich nový spolupracovník (B. Križan), který se dopustil černé jízdy proto, aby zachránil lidské životy. Tímto přestupkem si v pracovním kolektivu vytvořil hned několik nepřátel. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jeden zásadový soudruh jde pracovat do nějakýho podniku jako řidič vejtřasky a svoje nový spolupracovníky tim svym chovánim homohnědky Mirka Dušína dost sere. Nicméně ani jeho vzorný chování mu nepomůže k tomu, aby vyfasoval fungl novou IFU W50, takže s vejtřaskou jezdí dál. Příběh se potácí od ničeho k ničemu a slovenský herci druhořadý kategorie to taky nevytrhnou. Dávám 2 hvězdy za pár "akčních" záběrů na Pragu V3S. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, další ,,náklaďácký'' film. V Americe se tou dobou točily také truckerské filmy, ale to byl jiný level s těmi všemi Macky, Kenworthy a Peterbilty... Film je o chlapíkovi, kterej jezdil u tiráků (s trambusem .-). Je řidičem z povolání, ale protože se v podniku kde jezdí dělají různé čachry a leckdy je nucen jezdit s auty jejichž technický stav je hrůzný, tak odchází. V novém podniku přesedlá na nižší úroveň do party co jezdí s Véeskami a Pragovkami. Parta jej přijme,ale očekává, že se zařadí a přizpůsobí fungování. Tedy že bude krást naftu, jezdit černé jízdy v rámci melouchů atd... hrdina našeho filmu je však čestný. Peníze si chce vydělat poctivě a ne podvody a kradením. Tím dojde k mnoha vyhroceným situacím ve skupině řidičů. Parta se náhle ocitá v jiném světle a chce se poctivce zbavit a tak mu provede na autě sabotáž díky které dojde k nehodě. Všeho se chopí VB a začne vyšetřování. Jak to celé dopadne nebudu spoilerovat. Na film lze koukat dvěma způsoby. Sám do teď nevím jak to brát. Film mohl být klidně točen s poctivou snahou ukázat jak to má jedinec s morálním kreditem těžké v sehrané partě zvyklé si přivydělávat bokem, která mu může udělat ze života peklo. Může být ale též i socialistickou normalizační agitkou, že poctivost není špatnost, že se vyplácí a že flákači, zloději a všelijací vykukové nakonec zapláčou. Križan hrál divně, mám pocit, že tenhle herec neumí hrát. Děj byl takový kostrbatý. Ve filmu zazní písničky Jiřího Vondráčka a hlavně je plný záběrů na vejtřasky. Dokonce zde dojde i na závod a já ybch věru nechtěl sedět v kabině při závodění. Tam musel být kravál neskutečný! On stačí jen ten hluk když si to Véeska šine cestovní rychlostí... Z koho šel celkem strach byl Milan Vágner, občas koukal vážně tak, že bych si raději před cestou zkontroloval brzdy... :-) . No a ta nová IFA, akčně zabíraná zespodu... :-) . Prostě sen každého řidiče, nová sklápěčka IFA z DDR ! Dávám tedy za dvě kyslíkové lahve. * * ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do problematiky mezilidských vztahů, určený jednoznačně pro náročnějšího a trpělivějšího diváka, než je běžné. Taky pamětníci těch časů uslyší slovník tehdejší doby, spoluprožije si chodání a situace, které jen tak v životě neuvidí. Natočilo se to v Brně, takže herci z toho města si vydělali nějakou tu kačku. Pomůžou kamarádovi, co je v průšvihu? Hádejte. Nebo nehádejte a koukněte se a posuďte. http://www.youtube.com/watch?v=1a_tXJwaQn8 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vlezlá agitka zneužívá obecné mravní normy pro propagandu. 1)  Poctivost v socialistickém režimu se moc nevyplácela, ostatně ani v současnosti to není o mnoho lepší. Výchozí situace je dobře možná i dnes, ale tehdy měli i ti podvodníci svou pravdu._____ 2)  36letý Bratislavčan Bronislav Křižan (poctivý řidič) dabovaný Zdeňkem Maryškou (proč, proboha?) měl správnou vizáž tvrdýho chlapa. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný co se dělo v období budování socialismu...😎 Píseň z filmu zkomponoval Jiří Vondráček textem opatřil Zdenek Rytíř. Se skupinou C&K Vocal nazpíval Jiří Vondráček. Jiří Vondráček. složil i hudbu k tomu dílku :-) ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Závody na tatrovkách som už videl vo filmoch "Postav dom, zasaď strom", "Chlapi" a "Trasa". V tomto filme sú to nákladné vozy V3S. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Příjemné dílko. Zkončilo trochu pohádkově, ale... Jinak tak trochu obraz křesťana ve světě. A zastání u Nejvyššího. Tayk jen čeká, až přestaneme "tlačit" z vlastní síly a požádáme jej o pomoc... Vždyť nám jde také o jedno a totéž! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Přímo ve filmu je v titulcích uveden rok výroby 1977. A věta v oficiálním textu distributora také pobavila. Tedy ta, kde se vyskytuje „překračování zákroků bezpečnosti práce“. Nu, snímeček ujde, i když asi do paměti nezapadne. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

100000 dolarů na slunci ani Mzda strachu to není. Problémem není, že se tu místo Berlietů, Dodgů a Whiteů prohánějí vejtřasky, bušivky a Ifa. Nevadí ani to soudruhování. Problém je, že v tomhle filmu se přes množství akčních záběrů na náklaďáky v podstatě nic neděje a celý vyzní do prázdna. Přitom stačil úplně malý detail a mohlo být všechno jinak: představte si, že v poslední scéně, kde hlavní hrdina odváží vejtřasku zpátky do podniku, bude prostřih na oči jeho ne-parťáků a pak záběr na nefunkční pedál brzdy a smrtelnou nehodu. Okamžitě by to dávalo smysl. Takhle je to jednoduše o ničem. ()

bighead 

všechny recenze uživatele

Parta socialistických podvraťáckých šoférů do jejichž kšeftíků jeden uvědomělý příchozí hází vidle,agitka jako prase,tři hvězdy za krásné staré stroje.Člověka tak ale napadne-když měli všichni stejné platy,nebylo nic,vše pod pultem,muselo se to nějak řešit,tak holt každý kradl jak uměl,ale aspoň to zůstalo doma,co dnes, co nám tady ještě patří?! ()

Reklama

Reklama