Reklama

Reklama

The LEGO Story

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Dánsko, 2012, 17 min

Režie:

Kim Pagel
(další profese)

Obsahy(1)

10. srpna 2012 oslavilo LEGO 80. výročí! Při této příležitosti vytvořila společnost LEGO Group krátký animovaný film o historii LEGO hraček. Tento film popisuje historii jedinečných LEGO hraček již od roku 1932! (oficiální text distributora)

Recenze (25)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument - animace sice není nijak převratná, ale to vůbec nevadí. LEGO je fenomén a málokteré dítě (a nejspíš i málokterý dospělý) ví, kde se vlastně vzalo. Příběh jeho vzniku by určitě vydal i na hraný snímek. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sedmnáctiminutový, výpravný a animovaný pohled na vznik jedné z nejznámnějších hraček světa. Škoda že Lego není dneska zrovna levnou záležitostí. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Kraťas, ktorý veľmi peknou formou nám ozrejmí ako sa to všetko začalo. Keď človek naozaj veľmi chce dokáže veľa i z mála. No a kto by lego ako malý nemal rád, i dnes mu neodolám, bohužiaľ čo sa týka finančnej stránky nie je to vôbec lacná záležitosť. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Po shlédnutí Lego příběhu, ze kterého jsem byl nadmíru spokojen, jsem obejvil tento animovaný příběh historie LEGA. Krásně a dá se říct až pohádkově vylíčené problémy, strasti a samozřejmě i radosti z úspěchu v 17.minutové procházce historií LEGA. Nemám co více dodat, u lega jsem strávil dětství, krásné dětství ! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

poutavě zpracovaný animovaný kraťas o historii LEGA, který ale přece jen mohl být o něco zábavnější.. silnější 3* ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Imagination is the limit. Příjemný kraťas o nesnadných začátcích lega. Kdo neměl LEGO ani jednou v ruce, jako by nebyl dítětem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně parádně zvládnutý snímek o tom, jak se vyvíjela společnost lego od jedné malé truhlářské dílny, až po obrovskou společnost, jakou je dnes. Jsou zde zaznamenány zajímavé momenty, které udávaly směr tomu, jak se bude společnost vyvíjet, ale je to podáno tak, aby to bylo zajímavé pro děti i pro dospělé. Koho LEGO baví, tak si určitě připočte ještě něco navíc. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ako chlapec sa mi nesplnilo mať lego :) takže som bol zvedavý na príbeh. Škoda, že tá animácia je slabšia. 65% ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Hezký snímek, vypravující o zrození Firmy Lego , u čeho začínali a kam až se dostali. Trochu škoda, že to nemělo aspoň trošku vtipu a šmrncu ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad, popsat vznik a vývoj nejgeniálnější hračky světa. Současným designérům bych však vzkázal(nikoliv ekonomicky doporučil), méně podléhat marketingovým trendům. Vykašlete se na portfolio kopírující filmové blockbustery, stejně tak na přehnanou samoúčelnost výsledného produktu, ze kterého pak nelze sestavit nic jiného. Lego nesmí ztrácet na své univerzálnosti. Podle mě nikdy nevznikla lepší platforma, než Lego city. Sakra, vždycky jsem chtěl letiště:) Vlastně ho chci pořád:) ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně animovaný příběh o LEGO mě nenadchnul tak, jak jsem doufal. Spíš mi to přišlo jako animovaný dokument, než zábavně-poučné vyprávění. 65% ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Milý, poučný, byť zromantizovaný příběh o vzniku světoznámé stavebnice, které byla v mém dětství volbou číslo jedna. Vřele doporučuji. Pokud prodávat hračky, tak jedině s manželkou pletoucí svetr jako morální podporou. Palec nahoru. – Kdybych měl dnes dětem koupit Lego, což nehrozí, jelikož mají dost kostiček po mně, volil bych pro rozvoj kreativity nějakou krabici kostiček, případně z řady Creator či City nebo lépe z bazaru. Ty filmové a jiné sety jsou nejen žánrově úpadkové, ale obsahují navíc řadu dílů vylisovaných v kuse, ze kterých se nedá nic jiného postavit. A ještě jsou předražené. Ono celé Lego není zrovna levné, ne jen u nás, když se ale zváží, že si s ním může hrát řada dětí řadu let… ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho najväčší a najneľútostnejší nepriateľ ľudstva, pre niekoho obľúbená hračka z detstva. Isto každý z nás zažil ten mučivý pocit keď bosou nohou stúpil na lego. No aj tak sa po chvíľke plakania po chvíli opäť znovu hral a skladal svoje skladačky. Tento milý príbeh nám ukáže ako vznikol nápad vytvoriť lego, opisuje strastiplnú cestu životom Ole Kirk Christiansena a jeho syna Godtfreda. Pekná a milá animácia, i keď trošku kvalitatívne pozadu. No nesmieme sa na tvorcov hnevať, predsa len celý život skladajú kocky lega a odrazu majú natočiť nakockatý film. ()

Reklama

Reklama