Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerd (James D. Rolfe) vytváří negativní videorecenze na staré videohry, díky kterým má velkou fanouškovskou základnu a je hodně populární. Jeho fanoušci ho žádají o recenzi na nejhorší videohru všech dob "Eee Tee", o které ale nechce ani slyšet. Navíc společnost Cockburn Industries vytváří úmyslně ještě horší pokračování této hry s názvem "Eee Tee 2" a k dosažení obrovských zisků chtějí využít právě Nerda, který má své fanoušky donutit ke koupi této hry. (juta)

(více)

Recenze (40)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tak jako se v seriálu AVGN snaží cholerický James přiblížit diváku atmosféru 80./90. let videoherního průmyslu, tak se nám ve svém celovečerním počinu snaží přiblížit atmosféru téže doby ve filmu. Retro, nebo chcete-li atmosférou nostalgie pak perfektně zakrývá amatérské, béčkové efekty, popř. jiné technické nedokonalosti. James ve filmu, pro mě celkem nečekaně, docela dost těží ze svého statusu celebrity mezi fanoušky starých her. Nicméně celý příběh mohl být napsán rozhodně elegantněji. Aby James své postavy k něčemu rozhoupal, nechá je občas zbytečně podstoupit několik nezajímavých událostí. Přitom smysl a logika v ději rozhodně své místo nemá, AVGN film je šílenost a to je správně. Některé vtípky a scénky, které smazávají hranici mezi videohrou a filmem jsou vynikající, ale je jich málo, většina filmu je prosté béčko připomínající tvorbu typu Kačer Howard, první Tron, nebo já nevím, klidně Želvy Ninja s odkazy na Godzillu a Indiana Jonese. Paradoxně film se seriálem nemá příliš mnoho společného, film vychází z premisy, že hlavní postava je "ten oblíbený recenzent", a pak už si jde vlastní cestou. Já osobně jsem velký fanoušek seriálu, jsem zvyklý na určitou (vysokou) koncentraci humoru a ta tady zkrátka chybí. Myslím si, že je chyba, že se jednak film pokouší o jakousi velkolepost (Area 51, vojáci, ET), která zbytečně zabírá místo (vyžaduje vysvětlování namísto komediálních scén) a také je chyba, že se James snažil filmem říct, jak moc má rád své fanoušky. Je to zbytečné, my víme, že nás má rád. :) Nebo přesněji mít rád fanoušky znemaná mít rád svůj úspěch a sklízet za něj ovoce, takže... Raději zůstat u seriálu. 6/10 ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film se rozhodně víc veze na vlně Jamesova seriálového cyklu 'Monster Madness' než AVGN. Ryzí srdcařina a splněný sen, podpořený čtvrtmilionovým fanouškovským budgetem. Mohlo být líp, mohlo být hůř, ale sledujíce tenhle projekt od kolébky, těžko ho můžu nějak drbat za těch pár pohledů zabodnutých raději do země. Dokonale komunitní YouTube film. ()

juta 

všechny recenze uživatele

I nízkorozpočtový film může mít fungující děj, který hravě strčí za klobouk i některé blockbustery, které mají nudný příběh bez zápletek. Tohle mělo opravdu příběh, sice dost na palici, ale přeci jen se tu něco dělo. Jen to mohlo být o něco kratší. James D. Rofle coby naštvaný Nerd má opravdu zvláštní ústa. :D Death Mwauthzyx rules! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Strašná pecka! Od Chilleramy som sa pri ničom tak nekrčil od smiechu. V živote som nevidel sekundu z AVGN, hry s pár výnimkami nehrávam od detstva, ale toto, táto neskutočne roztomilá magorina, funguje ako ten najlepší trailer, donútila ma zhliadnuť všetky diely, navnadila oprášiť segu. Chcem viac, chcem pokračovanie. Stopáž prestrelená, len keby bolo čo vystirhnúť, že ano. Guilty pleasure a asi tam napálim plnú ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nic proti nízkému rozpočtu a čistě fandovskému přístupu k látce, mám s tímhle filmem ale jeden velký problém - kam se sakra poděl klasický Angry Video Game Nerd? James Rolfe se tu většinu času jen míhá v záběru, jeho charakteristické „fuckování“ a sarkastické poznámky téměř chybí a místo toho řečnický prostor po většinu času dostávají nezajímavé vedlejší postavy, které vám jsou absolutně ukradené. Tenhle filmový guláš v sobě má sice od všeho něco, ale postrádá tu nejvíc stěžejní přísadu, a to je právě ta všekomentující naštvaná postava AVGN charakteristická pro webový seriál. Zklamání. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milovníky velmi vydařeného seriálu tenhle počin asi neurazí. Není to sice žádná sláva, seriál byl mnohem lepší. Snímek se pochopitelně soustředí více na hrané pasáže, které já osobně shledávám v seriálu tím nejslabším. Efekty jsou zcela záměrně na stejně směšné úrovni, takže se člověk dovede zasmát alespoň u nich. Sprostých slov je tu jen pár. Z toho vtipného hlediska je to zklamání. Vtipných momentů se ve dvou hodinách skrývá jen malinko. Děj je extrémně špatný a brutálně nudný. Doufám, že nebude dvojka. Tohle je maximálně za 2 *, které dávám pouze proto, že mám Jamese jako recenzenta zapomenutých her velmi rád. Vydat se cestou filmu však nebyl dobrý nápad. Od snímku jsem čekal podstatně víc. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Právě je 2:31 a já dokoukal tenhle skvost. Film který Rolfe vyráběl šíleně dlouho se nakonec vyplatil. AVGN seriál na Youtube na který koukám prakticky pořád.Je to seriál sofistikovanej promyšlenej a zatraceně zábavnej narozdíl od ostatních Youtube kanálů typu Pewdiepie nebo Toboscus. Každej díl AVGN jsem viděl minimálně 5x a můžu na to koukat furt. Nicméně i když jsem si film užil a na závěrečné titulky jsem konečně dostal E.T. tak se přesto nemůžu zbavit pár zklamání. Nechci na film koukat jako fanboy což jsem, ale snažil jsem se na to koukat s otevřenou myslí. Jsou tu dvě věci které mě celkem zklamaly. První je ten černoch, za prvé jeho postava je poměrně otravná a neměl jsem ho rád, což mě přivádí k otáce proč do prdele Rolfe nepoužil Mike Matie? Vždyt jsou furt spolu a Mike je aspoň vtipnej. Druhé zklamání je tak trošku Doug Walker, jeho scéna a křik byla naprosto parádní a já se smál jak blázen ale čekal jsem ho teda déle než jenom 3 sekundy. Jen drobnost která není moc zklamání jen jsem jí tam čekal pro mé potěšení mohl zmínit Jakyla a Hydea:-) Ostatní je ale neuvěřitelná taškařice, příběh je neuvěřitelnej a plno odkazů na staré filmy či hry(ta gondola s horou byla parádní odkaz na Castlevania. Miniatury a hlavně ten obří robot na konci byly výborné a Godzilla odkaz je tak kulervoucí že jsem měl malý nerd orgasmus. Cameo Pat the NES Punk bylo dobré a film se zatraceně dobře koukalo. Ale i přes to že jsem fanoušek Rolfeho tak nemůžu i když strašně chci dát plné hodnocení. ten černoch mi tam strašně překážel a některé scény se zdály trošku zbytečné. Film je to parádní ale prostě plné hodnocení dát nemůžu. Rozhodně ale doporučuji všem nerdům a fanouškům starých her či filmů určitě si film užijete. BTW intro s názvem filmu je to nejepičtější co jsem za poslední dobu viděl. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Úvodní a hlavně závěrečný titulky jsou skvělý. To mezi tím je slabší a s brilancí Nerdových legendárních epizod nesrovnatelný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Natočené na základe skutočných udalostí. Samozrejme, len na 30 ročnom kulte vraj najhoršej videohry všetkých čias, ktorá redefinovala všetky možné negatíva, od finančného prepadu, až po samotné hranie hier. Ak ste hráči, mali by ste byť oboznámení. A ak nie, asi nimi zrejme nieste ( podľa filmu ). Mne to prišlo ako kombinácia paródie, fanúšikovskej pocty a toho najlacnejšieho céčkového filmu. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Nevadilo by mi, že je to pyčovina (i když se to tak ze začátku tolik netváří), nevadilo by mi, že loutky vypadají jako... loutky, ale kdyby to netrvalo posraný dvě hodiny a nevleklo se to jak sraní při zácpě. A přestože je to plný vtipů, tak rozhodně ne takových, který by si s těma dvěma hodinama poradily. Jo, do desetiminutových videií by byly super, ale film fakt neutáhnou. A nezmění to ani výborná Medvědovo retro herní hudba. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost. Rolfeovi nelze úplně zazlívat, že je to ve finále vlastně šíleně překombinovaná krávovina. Věděl, že je to možná jeho poslední šance udělat film s takovým rozpočtem, tak do něj zkrátka chtěl nacpat absolutně všechno. A po většinu času mu to jde skvěle. Až do hodně bizarního finále to jede bravurně, skvělé vtípky, vtipná camea a hlavně ten pocit, že je to točeno s obrovskou láskou. Vysekat patnáct minut a nemělo by to daleko k béčkové dokonalosti. Závěrečná recenze super. 80% ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to přesně dle očekávání, bohužel. Jamesův vysněný počin je stejně nezáživný, nezábavný a zbytečný, jako výplňové pasáže jeho seriálových epizod. Moc mu přeji a gratuluji, že se povedlo takto velkou kládu ukočírovat, že to technicky vyšlo celkem vydařeně, a že snad konečně naplnil své režijně/herecké choutky, ale evidentně si udělal film především pro sebe. Nemá cenu se v tomto amatérském počinu rýpat nějak detailněji, snad někomu sedne, pro mě je ale jediným světlým bodem pasáž doprovázející závěrečné titulky, za kterou mu udělím alespoň cenu útěchy. We love you buddy, but please go back to reviews... 1* ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Tři zcela subjektivní body a čtvrtý za skvělou šílenou akční část ve finále. Ale chtělo by to aspoň o dvacet minut prostříhat... ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Všechno, co mám na Jamesovi alias nerdovi rád jsem zde dostal měrou vrchovatou! Nadsázku, humor, ironii, béčkovost, skvělou hudbu a mnoho dalších věcí včetně mnoha klišé a nadsázky. Jedná se rozhodně o naprosto výborné béčko domácí produkce týkající se videoherního žánru. Jedinou chybou celého snímku je nejspíše to, že pokud nejste nerdem tělem i duší, nemusí vás absolutně oslovit - a co to teprve udělá s čistě filmovým fanouškem si nehodlám ani hádat. Nicméně ode mne palec nahoru, to čekání stálo za to! ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

James se za ty roky, co sleduji jeho tvorbu a ve své podstatě i život, stal mým hrdinou a prozatímní vrchol ve formě celovečerního filmu u mě tento status jen potvrzuje. Z pohledu filmového diváka neposkvrněného tvorbou Cinemassaceru se samozřejmě nejedná o něco, co musí za každou cenu vidět, protože nebude mít šanci snímek náležitě docenit a naopak pravděpodobně vytkne hromadu jeho aspektů. Jakožto filmový fanoušek si jich jsem samozřejmě vědom také, proč tedy uděluji pětihvězdičkové hodnocení? Z prostého důvodu, James i všichni, co se na filmu podíleli, do něj vložili své srdce a jelikož jsem jeho dlouhatánskou produkci sledoval od úplného počátku, připadá mi, jako kdybych se jí účastnil také a na výsledek jsem neskutečně pyšný - někomu to nejspíš bude připadat pošahané, ale ke konci jsem neměl daleko do slz. Gratuluji Jamesi... a to bonusama nařachaný Blučko objednávám hned, jak jej vyprodukuješ. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Ten brak som miloval už v obyčajných epizódach, takže v pohode. Problém bol, že som si neraz pri sledovaní povedal, že s Roflom končím. Ale želám mu to, tá robota je na tom dosť vidieť. ()

regressiv 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola teda riadna zhovadilosť! Na jednej strane sa mi páči tá béčkovosť (triky na štýl Power Rangers, Nerdov overacting), či všemožné odkazy na diely AVGN a hry, ktoré v nich nasrato recenzoval, na druhej strane si myslím, že Rolfe svoj film mohol kľudne osekať o 30 minút a bolo by to len k prospechu veci. Chápem, že sa snažil vytvoriť čo najepickejší príbeh, ale aj tu platí, že menej je niekedy viac. Čo mi ale najviac vadilo, bol casting. Takmer všetci herci mi liezli na nervy, a nechápem, prečo nerd do vedľajších rôl neobsadil niekoho zo svojich kamošov z AVGN. Každopádne, nenudil som sa, a miestami som sa dokonca rehotal ako blázon, či príjemne nostalgicky pousmial :) PS: najviac ma dostalo cameo v podaní Whitney Moore z Birdemic. Tú som tam teda naozaj nečakal :D ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Slušné aj keď možno až priveľmi ambiciózne pre svoje dobro. Kadečo by som dokázal vytknúť, ale na to som sa až pridobre bavil. Film naplno ocenia hlavne fanúšikova nerda pretože je doslova prešpikovaný drobnými odkazmi na predošlé epizódy. Čo takto pokračovanie James?! ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Síce je film silne béčkový , silne absurdný a silne nízkorozpočtový. Ale za to je zábavný. Tento film sa bude páčiť každému kto pozerá seriál AVGN. James Rolfe good work! 4* ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy a to jen proto, že to je AVGN. Moc jsem se nenasmál, film mi přišel zbytečně dlouhý a ne zrovna zábavný. Je to docela zklamání. Šílenosti vyznívají spíše rozpačitě, než zábavně. Není to...není to prostě ono. Ale dobře - dvě hvězdy za snahu a další hvězdu za to, že to je AVGN. Škoda že James nevěnoval svou energii a čas raději kratičkým epizodám svého super seriálu, než tomuhle filmu. ()

Reklama

Reklama