Reklama

Reklama

Godzilla tai Megalon

  • Japonsko ゴジラ対メガロ (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto díle se Zemi chystá za pomoci svých nestvůr zničit podivná sekta. A když armáda selže, tak jidinou nadějí pro lidstvo se stává Godzilla a robot stvořený lidmi. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mišmaš spousty plně nevyužitých nápadů. Původně mělo jít o non-Godzilla film v hlavní roli s Jet Jaguar (jakožto vítězný design dětské Toho soutěže) a Godzilla byla naroubována do filmu dodatečně jako marketingová výpomoc. Spousta recyklované stopáže z minulých filmů a nedotaženost sráží jinak velmi slibné myšlenky, a to zejména poutavý úvod u jezera a samotný koncept Seatopie. Destrukce přehrady je taktéž parádní. Z Fukudových Godzill zatím ale nejslabší kousek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Väčšina filmu je popravde dosť shit. "Dej" s výnimkou pár záberov na "mimozemskú planétu" a wtf dejovej línie okolo Veľkonočného ostrova je k zívaniu nudný. Podobne Megaro je ďalšie nudné monštrum a dosť veľký rip-off z Gigana. Každopádne posledných 20 minút je megaepic boj s kvantom wtf momentov a komickou kung-fu Godzillou. Jeden z najzábavnejších súbojov v godzillej histórii. ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Godzille status ochránce lidstva velmi prospívá, tentokrát nejenom, že se vydává zachránit Japonce přímo z natáčení Sesame street, ale je i pod silným vlivem antropomorfismu a její bezeslovná komunikace s Jet-Jaguarem je více než výmluvná. Ani tento film nevyniká svou technickou kvalitou, naopak, technicky je na tom hodně bídně, triky jsou stále stejné a pořád na hranici dostatečnosti, stejně tak děj se příliš neinovuje. Ovšem dokud Godzille vydrží ona absurdní komičnost, která stála u zrodu kultu, lze odpustit menší a možná i větší nedostatky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třináctého dílu se ujal opět režisér Fukuda a i přes mé neskrývavé znechucení se mu tentokrát povedlo kromě nového monstra předvést i nový prvek a to docela solidní porci akčních pasáží, které rozhodně vylepšili celkový kredit tohoto dílu (na to jsem u něj nebyl vůbec připravený). Rozhodně tedy víc než opakovací scény, na které jsem si už tak nějak zvykl. Přesto mne ani tentokrát nepřesvědčil, abych dal nějaké vysoké hodnocení. Záporných podnětů tu totiž bylo opět požehnaně a hlavně mi vadil ten malý spratek. Když jsem navíc zjistil, že se tento film během svého počátku setkal s velice kladnými ohlasy nejen v Japonsku, ale i Americe, šel jsem do kolen. Naštěstí postupem času nadšení opadlo, o čemž nakonec svědčí i momentální hodnocení nejen na IMDB, ale i jiných světových databázích (nepočítám CSFD). Příchod Megalona na scénu přitom vypadal hodně slušně a tenhle brouk s „vrtáky“ a chlustajícími „granáty“ se mi líbil. Především pak u scény s modelovou přehradou. Když to navíc tvůrci okořenili ukázkovou automobilovou honičkou začal jsem nabývat dojmu, že by skutečně mohlo jít o pecku. Jenže pak se zjevil „trapný“ Jet Jaguar a jeho plácačka s Gojirou, zas poslala všechno do kytek. Jo a ten finální souboj trval jen něco přes 20.min (Lima). Slabých 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď Godzillovská séria bola časť od časti stále detinskejšia a detinskejšia ( a to hlavne v 70. rokoch ), nemôžem nedať maximum. Je to kus môjho života, na kaiju filmoch som vyrastal ( každú Sobotu alebo Nedeľu som vysedával pri telke a sledoval ich na nemeckých satelitných staniciach ). A preto Godzilla, tvoje zlaté dni sú síce už v nenavrátne, ale aspoň po tebe ostali tieto skvelé a zábavné kúsky. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Produkce filmu trvala okolo půl roku, ale kvůli četným předělávkám scénáře se muselo natáčet velice narychlo, takže nakonec se celý film stihl natočit za pouhé tři týdny. (Israha)
  • Film byl v některých zemích distribuován pod značně bizarními a matoucími názvy, například ve Španělsku pod názvem „Gorgo y Superman se citan en Tokio“ (volně přeloženo jako „Souboj Gorga se Supermanem v Tokiu“), v Německu zase jako „King Kong - Dämonen aus dem Weltall“ (King Kong: Démoni z vesmíru). (Israha)
  • Godzilla v tomto filmu původně vůbec neměl vystupovat, plán zněl natočit sólový film Jet Jaguara a jeho souboj s Megalonem. Godzilla a Gigan byli přidáni až později, protože společnosti Toho se zdálo, že Jet Jaguar sám o sobě nemá dostatečný marketingový potenciál. (Israha)

Reklama

Reklama