Reklama

Reklama

Godzilla tai Megalon

  • Japonsko ゴジラ対メガロ (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto díle se Zemi chystá za pomoci svých nestvůr zničit podivná sekta. A když armáda selže, tak jidinou nadějí pro lidstvo se stává Godzilla a robot stvořený lidmi. (Chupacabre)

Recenze (22)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Fukudo! Ty neřáde(nechci použít hrubé výrazy)!!! Cos to proboha zase spatlal. Jako by ses nepoučil z předchozího dílu,který byl špatný,ale ještě se to sneslo,ale tohle je vážně peklo. Děj je přesná kopie předchozího dílu. Nechybí zde ani řádní padouši(bez kterých se Fukudovi Godzilly neobejdou),kteří jsou naprosto nijací a navíc zde jen zastupují mimozemšťany(cíle mají stejné). Nechybí zde samozřejmě i hrdinská parta,která všechno vyřeší a překazí plány padouchů za pomocí jejich robota,který vypadá jak zmutovaný strážce vesmíru. To nejhorší je ale střídání záběrů z předchozích dílů,které zde dosahuje už úplného vrcholu odpudivosti. Robot-Jet Jaguar tedy doletí na Monster Island a řekne Godzille,že padouši opět chtějí zničit svět a v tom jim pomáhá monstrum Megaro(Megalon). Godzilla tedy skočí do vody a plave na pomoc. Líný režisér si nyní nejspíš položil otázku:"Musím tam dát hodně soubojů a akce,ale jak to udělám,abych toho nemusel moc natáčet?" a vzápětí si odpověděl:"No jasně,dáme tam Gaigana(Gigana),použiju záběry z předchozího dílu a natočim tak minimum!). Co se týče Godzilly,ta mi zde připomínala(jak vizáží tak chováním) nějakou starou babičku,kterou někdo vyrušil z klidu na Monster islandu a proto bojuje rychle,nenápaditě a jakoby to chtěla mít rychle za sebou. Navíc neustále hází zamilované pohledy na Jet Jaguara(při prvním setkání si dokonce podají ruce),což mě také hrozně štvalo. Tento díl ještě obsahuje 2 naprosté kraviny,které jsou i na Godzillu silná káva. První je ta scéna,kdy Megaro odmrští tu bednu přes kopec a když bedna dopadne,vylezou z ní úplně zdraví hlavní hrdinové. Druhá absurdní scéna je ta,jak Godzilla nalétává do Megara,což je opět kopie předchozího dílu,kde to dělal Angilas-akorát to v jeho případě nevypadalo tak blbě. Doufám,že Godzilla se na ty Japonce už příště vykašle.Suma sumárum jedná se o nejhorší díl z celé Showa série(Godzilla's revenge jsem neviděl,ale pochybuji,že je horší než tohle). Jednu hvězdičku dávám ze soucitu,protože tady mě fakt nic nechytlo,ani Godzilla. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

14) GODZILLA vs. MEGALON (1973)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Vůbec se nedivím, že tenhle díl byl zařazen do programu ´Mystery Science Theater 3000´ (pro neznalce – kontinuální TV program, který pouští ta „nejobskurnější béčka všech dob“), protože tohle je něco…..příšerného :o) Ale tím správným, béčkově zábavným způsobem. Co tu máme za aktéry? Civilizaci ´Seatopie´ , která žije ve své říši pod zemskou kůrou s umělým sluncem a velkou bestií Megalonem, kterou vyšle proti lidem na povrchu, již zmíněného Megalona, takového křížence robota a brouka s pyramidovitými pařáty, dále mladého profesora a jeho vynález – robota Jet-Jaguara, který umí létat a libovolně měnit svoji velikost a na konec z předchozího dílu osvědčeného Gigana. Nutno říci, že tenhle díl je jedním z nejakčnějších godzillích filmů vůbec a závěrečný 40-ti minutový (!!) souboj je něco neuvěřitelného, i včetně hudebního podkresu, kdy poslouchat banjo za doprovodu bouchání Godzillích pěstiček je zážitek vskutku neobyčejný. Vše, co mám na godzillím fenoménu rád i nerad, tedy infantilita, naivita, stupidita a hravost, je tu vynásobeno dvaceti a dohnáno do takového extrému, že zkrátka rezignuji a nezlobím se. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zpatlané z existujících záběrů a poslepované jakž takž dohromady. Především zbytečné, až pak špatné. Další pokus dostat Godzillu na západ dost selhal. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Značná splácanina -- Fukuda na tripu. Myšlenkově nejblíž asi Atragonu, což byl film, který se jeho předchůdci Hondovi povedl skoro nejméně z těch několika desítek, které jsem viděl. Život typické japonské miliardářské mládeže a roztomilých (ironie) chlapečků. Ještě robot, vypadající jako Power Ranger (dávno před Power Rangers). Recyklace záběrů ze starších Godzil byla neuvěřitelná (všechny destruktivní záběry už někde byly použity, identifikoval jsem s jistotou 6 filmů, ze kterých byly, ale asi jich bylo víc). Btw. pro japonsky nehovořící, ten mladík není profesor, jak mizerný překlad do angličtiny tvrdí. Někdo nerozuměl rozdílu mezi sensei (mistr, učitel) a zde použitému senpai, což je mírně uctivé oslovení mladšího studenta (apod.) směrem ke staršímu. Ale tyhle ztráty v překladu samozřejmě na debilitě (diagnóza, ne nadávka) filmu nic nemění. I když místy vedla až k zábavě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Väčšina filmu je popravde dosť shit. "Dej" s výnimkou pár záberov na "mimozemskú planétu" a wtf dejovej línie okolo Veľkonočného ostrova je k zívaniu nudný. Podobne Megaro je ďalšie nudné monštrum a dosť veľký rip-off z Gigana. Každopádne posledných 20 minút je megaepic boj s kvantom wtf momentov a komickou kung-fu Godzillou. Jeden z najzábavnejších súbojov v godzillej histórii. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třináctého dílu se ujal opět režisér Fukuda a i přes mé neskrývavé znechucení se mu tentokrát povedlo kromě nového monstra předvést i nový prvek a to docela solidní porci akčních pasáží, které rozhodně vylepšili celkový kredit tohoto dílu (na to jsem u něj nebyl vůbec připravený). Rozhodně tedy víc než opakovací scény, na které jsem si už tak nějak zvykl. Přesto mne ani tentokrát nepřesvědčil, abych dal nějaké vysoké hodnocení. Záporných podnětů tu totiž bylo opět požehnaně a hlavně mi vadil ten malý spratek. Když jsem navíc zjistil, že se tento film během svého počátku setkal s velice kladnými ohlasy nejen v Japonsku, ale i Americe, šel jsem do kolen. Naštěstí postupem času nadšení opadlo, o čemž nakonec svědčí i momentální hodnocení nejen na IMDB, ale i jiných světových databázích (nepočítám CSFD). Příchod Megalona na scénu přitom vypadal hodně slušně a tenhle brouk s „vrtáky“ a chlustajícími „granáty“ se mi líbil. Především pak u scény s modelovou přehradou. Když to navíc tvůrci okořenili ukázkovou automobilovou honičkou začal jsem nabývat dojmu, že by skutečně mohlo jít o pecku. Jenže pak se zjevil „trapný“ Jet Jaguar a jeho plácačka s Gojirou, zas poslala všechno do kytek. Jo a ten finální souboj trval jen něco přes 20.min (Lima). Slabých 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď Godzillovská séria bola časť od časti stále detinskejšia a detinskejšia ( a to hlavne v 70. rokoch ), nemôžem nedať maximum. Je to kus môjho života, na kaiju filmoch som vyrastal ( každú Sobotu alebo Nedeľu som vysedával pri telke a sledoval ich na nemeckých satelitných staniciach ). A preto Godzilla, tvoje zlaté dni sú síce už v nenavrátne, ale aspoň po tebe ostali tieto skvelé a zábavné kúsky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice pakárna a Fukuda jede na plné obrátky, ale bůhvíproč mě to nasralo trochu méně než Gian. Hromada recyklovaných záběrů, totálně ujetá zápletka, až nevkusná barevnost, ultranaivita a dětskost, Godzilla vypadá jako ten nejroztomilejší plyšáček pod vycházejícím sluncem-no šílenství... Na druhou stranu je tu pár dejmetomu hezkých scén(např. boření přehrady, na které muselo padnout aspoň 2/3 rozpočtu :D ), docela to odsýpá, hudba dodává bitkám atmosféru plážového odpočinku atd... Tři dát nemůžu, protože hodnotím v rámci Gfilmů a trojky u mě dostávají špatní Hondové a nejlepší Fukudové-kdyby to ale nebyl Godzilla film a jmenovalo by se to "Podzemní Monstrum vs Barevný Robot", hodnotil bych uřčitě lépe..Takhle je to ale jen a jen potupná degradace legendy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gojira tai Megaro“ je snímek, který se snaží o to, aby měl příběh, aby nenudil, aby neměl hluchá místa. To znamená, že pořád jede, pořád se něco děje a nijak se zdlouhavě nevysvětluje. V tomhle směru jsou pro mě obecně Fukudovy filmy přínosné, ale on se chlapec snaží i o to, aby triková stránka nevypadala nijak zle. V konečné důsledku ta další nadprůměrná kaiju podívaná. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ゴジラ対メガロ Slabší Godzilovka. Jak by mohla bejt drsná, když jednu z hlavních rolí hraje dítě a Robot s Godzillou jsou polidštěni. Opět se tu objevují záběry z jiných filmů, do toho Godzilla jezdící po ocasu? Ne, děkuji. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mišmaš spousty plně nevyužitých nápadů. Původně mělo jít o non-Godzilla film v hlavní roli s Jet Jaguar (jakožto vítězný design dětské Toho soutěže) a Godzilla byla naroubována do filmu dodatečně jako marketingová výpomoc. Spousta recyklované stopáže z minulých filmů a nedotaženost sráží jinak velmi slibné myšlenky, a to zejména poutavý úvod u jezera a samotný koncept Seatopie. Destrukce přehrady je taktéž parádní. Z Fukudových Godzill zatím ale nejslabší kousek. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Godzille status ochránce lidstva velmi prospívá, tentokrát nejenom, že se vydává zachránit Japonce přímo z natáčení Sesame street, ale je i pod silným vlivem antropomorfismu a její bezeslovná komunikace s Jet-Jaguarem je více než výmluvná. Ani tento film nevyniká svou technickou kvalitou, naopak, technicky je na tom hodně bídně, triky jsou stále stejné a pořád na hranici dostatečnosti, stejně tak děj se příliš neinovuje. Ovšem dokud Godzille vydrží ona absurdní komičnost, která stála u zrodu kultu, lze odpustit menší a možná i větší nedostatky. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Fukudovo vrcholné majstrovské dielo v ktorom dotiahol svoje Godzillovské fantasmagórie do absurdna. Podmorská civilizácia odniekiaľ z Atlantídy hodlá zaútočiť na ľudí, pretože tí ich neustále rušia atómovými bombami a pri takom rambajze sa nemôžu plne sústrediť na zber perál a leštenie koralov. Ich kápo vyzerá ako Poseidon a okolo tancujú nejaké ženštiny v štýle Ku-Klux klan v bikinách. Týto exoti vyšlú na povrch zeme Megalona, dosiaľ najdebilnejšie monštrum vyzerajúce ako umelohmotný chrobák s vrtákmi miesto rúk a sovietskou hviezdou na hlave. Jeho ničivý pochod mestom pozostáva výhradne so záberov z predošlých Godzilláckych filmov . Proti nemu sa postaví stupídny robot cirkusového vzhľadu Jet-Jaguar. Megalonovi musí dôjsť helfnúť Gigan, Jetovi zasa Godzilla a všetci sa môžu veselo márovať do aleluja. Fukuda sa tentoraz s ničím moc neserie ( s budovaním nejakej zápletky už vôbec nie ) a prináša nám dosiaľ najakčnejšiu a najzbesilejšiu Godzillu, kde okrem masakrujúcich sa monštier uvidíme aj jednu podarenú automobilovú naháňačku Bondovského typu. Na záver si Jet-Jaguar s Godzillou podajú ruky a rozlúčia sa, chýbala už len pusa. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

Jadrový test na Aleutských ostrovoch mal zničujúci vplyv na ostrov príšer ako aj na celý svet. V Japonsku vytvorilo puklinu tak veľkú, že zmizlo celé jazero. Miestni obyvatelia sú radi že neskončili v Mu alebo Lemúrii (v tomto prípade Mu bola Atlantída). K týmto miestnym patrí návrhár robotov, jeho syn a ich najlepší priateľ - ktorý pracuje ako agent INTERPOLU. Po návrate domov ich prepadnú lupiči... aj keď sa zdá, že nič neukradli. Jediné stopy, ktoré po sebe zlodeji nechávajú, sú červený gombík a hromada červeného piesku. Piesok pochádza z Veľkonočného ostrova. Po menšom skúmaní si uvedomia, že obeťami výbuchu boli aj Seatopiani (ktorí žijú pri pobreží Veľkonočného ostrova). Stratili celé severne krídlo svojho ostrova... takže sú pochopiteľne nasraný... a preto sa rozhodli prebudiť cikádu kaiju Megalona z jeho chtonického spánku. Robot Jet Jaguar, ktorý to vycítil, zachytil toho tvora a vydáva sa do akcie. Jet Jaguar je veľmi podobný Ultramanovi, iba so strašidelným úsmevom, debilným menom a zaťahovacou marťanskou anténkou, ktorá ma zrejme nejaký účel, no nikto nevie aký. Jet Jaguar sa postavý proti Megalonovi... ktorý si stojí za svojim. Seatopiani teda povolajú Gigana z vesmíru. A títo dvaja kolektívne nakopávajú Jet Jaguarovy prdel. Jet Jaguar teda zavolá Godzillu aby sa sily vyrovnali. A rovnováha sa obnoví.  Tím sa končí detský run Kaiju filmov z obdobia Showa... keď sa presúvame na krvavejšie územie Mechagodzilly. 5,5/10 ()

mrclTV odpad!

všechny recenze uživatele

Ďalší z množstva podivných filmov. Prvá scéna (na jazere) celkom pekné natočená, bohužiaľ ďalej to natočené pekne nie je. Najviac ma rozsekala naháňačka na konci prvej tretiny filmu, ešte nikdy som nič podobné nevidel, skutočný zážitok...A ďalšie bizarné scény nasledujú v rýchlom slede, oni vlastne idú v nekonečnom rade za sebou. Pohyb maxichrústa Megalona je na Oskara, robot sa sám naprogramuje na x-násobné zväčšenie aby bojoval s potvorou, hlavní hrdinovia prežijú neskutočné...Too much bullshit a primálo Godzilly. Už sa to začína zvrhávať na obskúrny kabaret ľudí s úchylkami na oblečky monštier. Robot podáva ruku Godzille po dobre odvedenej práci....povedzte mi, že to bolo robené pre 7 ročné deti, inak si to zlyhanie vysvetliť neviem.... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Po vcelku "messagových" predošlých dvoch dieloch som dosť sklamaný, nakoľko dejovo to bolo na úrovni chrústa, ktorému sa nové monštrum aj náramne podobalo. Podzemná sekta vyšle monštruózneho chrústa na povrch Zeme, príde Godzilla, nakope všetkým prdel a odíde. Naozaj trápny dej, ale hviezdičku navyše dávam za záverečné bojové scény. Fukuda je čistý "magor" v dobrom slova zmysle, lebo pozerať sa, ako Godzilla s obrovským kilometrom dlhým výskokom v štýle kung-fu dorazí Megalona, tak to sa vo filme len tak nevidí. Nehovoriac o víťazoslávnom podaní rúk Godzilly a Jet Jaguara, ktorý mimochodom tam bol totálne zbytočný. Každopádne jeden z tých priemernejších "kaiju" snímkov. 50 % ()

Reklama

Reklama