Reklama

Reklama

Godzilla tai Megalon

  • Japonsko ゴジラ対メガロ (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto díle se Zemi chystá za pomoci svých nestvůr zničit podivná sekta. A když armáda selže, tak jidinou nadějí pro lidstvo se stává Godzilla a robot stvořený lidmi. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Fukudo! Ty neřáde(nechci použít hrubé výrazy)!!! Cos to proboha zase spatlal. Jako by ses nepoučil z předchozího dílu,který byl špatný,ale ještě se to sneslo,ale tohle je vážně peklo. Děj je přesná kopie předchozího dílu. Nechybí zde ani řádní padouši(bez kterých se Fukudovi Godzilly neobejdou),kteří jsou naprosto nijací a navíc zde jen zastupují mimozemšťany(cíle mají stejné). Nechybí zde samozřejmě i hrdinská parta,která všechno vyřeší a překazí plány padouchů za pomocí jejich robota,který vypadá jak zmutovaný strážce vesmíru. To nejhorší je ale střídání záběrů z předchozích dílů,které zde dosahuje už úplného vrcholu odpudivosti. Robot-Jet Jaguar tedy doletí na Monster Island a řekne Godzille,že padouši opět chtějí zničit svět a v tom jim pomáhá monstrum Megaro(Megalon). Godzilla tedy skočí do vody a plave na pomoc. Líný režisér si nyní nejspíš položil otázku:"Musím tam dát hodně soubojů a akce,ale jak to udělám,abych toho nemusel moc natáčet?" a vzápětí si odpověděl:"No jasně,dáme tam Gaigana(Gigana),použiju záběry z předchozího dílu a natočim tak minimum!). Co se týče Godzilly,ta mi zde připomínala(jak vizáží tak chováním) nějakou starou babičku,kterou někdo vyrušil z klidu na Monster islandu a proto bojuje rychle,nenápaditě a jakoby to chtěla mít rychle za sebou. Navíc neustále hází zamilované pohledy na Jet Jaguara(při prvním setkání si dokonce podají ruce),což mě také hrozně štvalo. Tento díl ještě obsahuje 2 naprosté kraviny,které jsou i na Godzillu silná káva. První je ta scéna,kdy Megaro odmrští tu bednu přes kopec a když bedna dopadne,vylezou z ní úplně zdraví hlavní hrdinové. Druhá absurdní scéna je ta,jak Godzilla nalétává do Megara,což je opět kopie předchozího dílu,kde to dělal Angilas-akorát to v jeho případě nevypadalo tak blbě. Doufám,že Godzilla se na ty Japonce už příště vykašle.Suma sumárum jedná se o nejhorší díl z celé Showa série(Godzilla's revenge jsem neviděl,ale pochybuji,že je horší než tohle). Jednu hvězdičku dávám ze soucitu,protože tady mě fakt nic nechytlo,ani Godzilla. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice pakárna a Fukuda jede na plné obrátky, ale bůhvíproč mě to nasralo trochu méně než Gian. Hromada recyklovaných záběrů, totálně ujetá zápletka, až nevkusná barevnost, ultranaivita a dětskost, Godzilla vypadá jako ten nejroztomilejší plyšáček pod vycházejícím sluncem-no šílenství... Na druhou stranu je tu pár dejmetomu hezkých scén(např. boření přehrady, na které muselo padnout aspoň 2/3 rozpočtu :D ), docela to odsýpá, hudba dodává bitkám atmosféru plážového odpočinku atd... Tři dát nemůžu, protože hodnotím v rámci Gfilmů a trojky u mě dostávají špatní Hondové a nejlepší Fukudové-kdyby to ale nebyl Godzilla film a jmenovalo by se to "Podzemní Monstrum vs Barevný Robot", hodnotil bych uřčitě lépe..Takhle je to ale jen a jen potupná degradace legendy. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď Godzillovská séria bola časť od časti stále detinskejšia a detinskejšia ( a to hlavne v 70. rokoch ), nemôžem nedať maximum. Je to kus môjho života, na kaiju filmoch som vyrastal ( každú Sobotu alebo Nedeľu som vysedával pri telke a sledoval ich na nemeckých satelitných staniciach ). A preto Godzilla, tvoje zlaté dni sú síce už v nenavrátne, ale aspoň po tebe ostali tieto skvelé a zábavné kúsky. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Mišmaš spousty plně nevyužitých nápadů. Původně mělo jít o non-Godzilla film v hlavní roli s Jet Jaguar (jakožto vítězný design dětské Toho soutěže) a Godzilla byla naroubována do filmu dodatečně jako marketingová výpomoc. Spousta recyklované stopáže z minulých filmů a nedotaženost sráží jinak velmi slibné myšlenky, a to zejména poutavý úvod u jezera a samotný koncept Seatopie. Destrukce přehrady je taktéž parádní. Z Fukudových Godzill zatím ale nejslabší kousek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Väčšina filmu je popravde dosť shit. "Dej" s výnimkou pár záberov na "mimozemskú planétu" a wtf dejovej línie okolo Veľkonočného ostrova je k zívaniu nudný. Podobne Megaro je ďalšie nudné monštrum a dosť veľký rip-off z Gigana. Každopádne posledných 20 minút je megaepic boj s kvantom wtf momentov a komickou kung-fu Godzillou. Jeden z najzábavnejších súbojov v godzillej histórii. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Historicky první film s Godzillou, na který se v japonských kinech prodalo méně než 1 milion lístků. (Israha)
  • Godzilla v tomto filmu původně vůbec neměl vystupovat, plán zněl natočit sólový film Jet Jaguara a jeho souboj s Megalonem. Godzilla a Gigan byli přidáni až později, protože společnosti Toho se zdálo, že Jet Jaguar sám o sobě nemá dostatečný marketingový potenciál. (Israha)

Reklama

Reklama