Reklama

Reklama

Godzilla tai Megalon

  • Japonsko ゴジラ対メガロ (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto díle se Zemi chystá za pomoci svých nestvůr zničit podivná sekta. A když armáda selže, tak jidinou nadějí pro lidstvo se stává Godzilla a robot stvořený lidmi. (Chupacabre)

Zajímavosti (11)

  • Film byl v některých zemích distribuován pod značně bizarními a matoucími názvy, například ve Španělsku pod názvem „Gorgo y Superman se citan en Tokio“ (volně přeloženo jako „Souboj Gorga se Supermanem v Tokiu“), v Německu zase jako „King Kong - Dämonen aus dem Weltall“ (King Kong: Démoni z vesmíru). (Israha)
  • Produkce filmu trvala okolo půl roku, ale kvůli četným předělávkám scénáře se muselo natáčet velice narychlo, takže nakonec se celý film stihl natočit za pouhé tři týdny. (Israha)
  • Koncept Jet Jaguara je vítězným návrhem soutěže, kterou společnost Toho pořádala za účelem vytvoření nového japonského superhrdiny, který by se svezl na tehdejší obrovské popularitě hraných i animovaných seriálů s robotickými či humanoidními bojovníky, jako byl například Ultraman (od r. 1966) či Mazinger Z (od r. 1972). Původní název tohoto nově vytvořeného robota zněl Red Alone, ale posléze došlo k přejmenování a úpravě designu, a zrodil se Jet Jaguar. (Israha)
  • Godzilla v tomto filmu původně vůbec neměl vystupovat, plán zněl natočit sólový film Jet Jaguara a jeho souboj s Megalonem. Godzilla a Gigan byli přidáni až později, protože společnosti Toho se zdálo, že Jet Jaguar sám o sobě nemá dostatečný marketingový potenciál. (Israha)
  • Podobně jako jeho předchůdce, Godzilla vs. Gigan (1972), i tento film výrazně spoléhal na využití záběrů vystřižených ze starších dílů série. Byly použity záběry z celkem sedmi různých filmů, některé z nich dosti lajdácky – například ve scéně, kdy Megalon ničí jednotku japonského letectva, která byla vyslána, aby ho zastavila, je zřetelně vidět, že letadla explodují po kontaktu s hákovitou končetinou Gigana (který ve filmu sice vystupuje taky, ale v této chvíli ještě součástí děje nebyl). (Israha)
  • Americká verze filmu je oproti té japonské o tři minuty kratší. Bylo z ní vystřiženo několik relativně násilnějších scén (například pěstní souboje, krvácející obličej nebo pád z útesu). (Israha)
  • Historicky první film s Godzillou, na který se v japonských kinech prodalo méně než 1 milion lístků. (Israha)
  • Jedná se o historicky 13. snímek o Godzille, druhý o Giganovi a první film o Megalonovi a Jet Jaguarovi. (Terva)

Reklama

Reklama