Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willův psychický stav se zhoršuje. Začíná mít halucinace – slyší zvířecí nářek. Doktor Lecter má další sezení s pacientem Franklinem. Ten má obavy, že je jeho přítel Tobias psychopat. Celou situaci probírá s Hannibalem. Jack řeší případ vraždy hudebníka, který je objeven přímo na scéně. Má podříznutý krk a v ústech má vražený krk z violoncella. Vrah si tak vyrobil vlastní nástroj, na který si zahrál. Hannibal přemýšlí o tom, že Franklina už dál nebude léčit, protože se k němu příliš přimknul. Snaží se navést Willa na stopu. Probírají spolu celý případ.

Will se pokusí navázat intimní vztah s Alanou, ale ta není na něco takového připravená a proto ho slušně odmítne. Hannibal pozve na večeři Tobiase. Zdá se, že Tobias je vrahem hudebníka a Hannibal ho chce využít jako všechny ostatní. Jejich rozmluvu ale přeruší Will, který se jde za Hannibalem poradit ohledně Alany. Hannibal dává Willovi tip na Tobiase. Když za ním Will přijede, zaskočí ho další sluchové halucinace. Vyběhne ven, ale když se vrátí, strážníci, kteří byli s ním, jsou pryč. Will vytáhne zbraň a postupně prohledává dům. Přitom objeví policisty mrtvé. Volá posily, ale v prohledávání domu pokračuje. Objeví tajnou dílnu se střevy, ze kterých Tobias vyráběl struny. Tobias ho napadne, ale Will se ubrání.

Hannibal seznámí Franklina se svým plánem, že ho chce přesunout k jinému lékaři. V tom se ve dveřích objeví Tobias celý od krve. Franklin se snaží Tobiasovi vysvětlit, že to, co dělá, je špatné. Jeho proslov ale přeruší Hannibal, který mu zlomí vaz. Tobias napadne i Hannibala. Poperou se a Hannibal ho i přes různá zranění zabije. Jackovi pak vysvětluje, že Tobias přišel zabít Franklina a pak chtěl zabít i jeho. Jack jeho argumentům uvěří. Poté Hannibal celý příběh probere se svou psychiatričkou. (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl opravdu mazec. Tohle má opravdu koule a takhle nějak si představuji dokonale ztvarněné psychopati. Vraždy opět kvalitně ztvarněné. Neskutečný vizuál opět. Závěrečný souboj dvou psychopatů neměl chybu a rozhodně patří k tomu nejlepšímu co seriál doposud nabídnul. Hannibal je prostě Bůh a dobře se rozjel. Naprostá spokojenost. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se někam posouváme. Will potvrzuje hodně divného hlavního hrdinu, ač chápu jeho chorobu, tvůrci chtějí trumfnout předchozí šílené mordy (violoncello v krku). Druhá polovina epizody nicméně solidně napínavá, Lecter při závěrečném jednání dostatečně démonický a pragmatický. Jsem moc zvědavý na postupné vyvrcholení série, která může dopadnout ještě velmi dobře nebo vedle výtečných jednotlivostí může potvrdit značnou nefunkčnost celku. A takovou až nabubřelost. Uvidíme. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člen baltimorského symfonického orchestra je nájdený zavraždený priamo na javisku kde večer pred smrťou vystupoval. Pacient Dr. Hannibala Lectera Franklin, ktorý k Hannibalovi cíti stále väčšiu náklonnosť, sa mu zverí, že vrahom je pravdepodobne jeho černošský priateľ Tobias, ktorý predáva struny na hudobné nástroje. Hannibal tak neskôr stojí tvárou v tvár človeku, ktorý nielenže pozná jeho tajomstvo ale ako sa zdá, má z doktorom podobný pohľad na ľudí. Willovi Grahamovi sa stále zhoršuje jeho psychický stav. Ak by povedzme v seriáli nebol Will graham vyobrazený až v takom zlom stave akom je tak by mal Hannibal šancu stať sa jedným z najlepších seriálov vôbec. Avšak jeho vidiny škodia seriálu príliš. Trpí tým aj celá zípletka, pretože rozuzlenie v tejto časti bolo závislé od jeho návštevy v Tobiasovom dome, kam by však v takom stave určite nešiel a vypočutie by prebehlo v bezpečí policajnej stanice. Malý nedostatok v inak skvelej epizóde. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„I was going to kill you.“ „Of course you were. I’m lean. Lean animlas yield the toughest gut.“ Hannibal spoznáva ďalšieho sériového vraha so zmyslom pre umenie prostredníctvom odkazu od svojho pacienta. Záverečný fyzický súboj je skvelý, rovnako aj dialógy oboch pánov. Konečne sa stalo niečo normálne a pozitívne, ako bozk Willa a Alany Bloom. V seriáli o sériových vrahoch je to príjemným odľahčením. Will má halucinácie, už aj zvukové, ktoré pasujú ku téme epizódy. Hannibal ďalej rozvíja tému priateľstva a v epilógu je jasné, že ku svojej psyhiatričke nechodí len pre jej atraktívny vzhľad a spoočnú minulosť. „I wasn’t poisoned you Tobias. I woudn’t do that to the food.“ ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama