Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (18)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo vyprávění je pomalé, většinu stopáže série se sedí a mluví, což není úplně na škodu, ale zrychlit by nevadilo. A taky mi připadá, že Hannibal je v seriálu jiný, více intelektuální typ, filmový měl trochu animálna, což je, když přihlédneme k jeho zálibám, dost potřeba. Ovšem postava Willa Grahama je natolik temná, že jí fasinaci panem doktorem snadno uvěříte, takže nebudete ochuzeni o jeden z twistů řady. Těším se na trojku! 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria všetko zmenila. Obrovský krok dopredu, sériových vrahov rapídne ubudlo a tvorcovia sa sústredili na psychologickú hru silnej trojky Hannibal, Will, Jack Crawford. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série předčila mé očekávání. Kvalitou, brutalitou, napětím a prakticky vším, přeskočila první. Z některých scén se opravdu zvedal žaludek, například dvanáctý díl a nádherná scéna krmení psů. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Hello Will. – Hello Doctor Lecter.“ Vzhledem k tomu jak geniálně končila první série, tak jsem se hned pustil do série druhé. V druhé sérii ubylo vražd a přibylo více zvratů. Hannibal (Mads Mikkelsen) nahrazuje Willa (Hugh Dancy) u FBI vyšetřování a jde mu náramně. Na brutalitě seriál neubírá a tak se můžeme dočkat masového hrobu, soudce bez půl hlavy a lobotomii v přímém přenosu. Příběh tedy pokračuje a Hannibal dohrává svojí hru s Willem, kterou začal tak dobře v prvním dějství. Proto je první půlka série naprosto famózní a míček důvěry se kutálí od postavy k postavě. Navíc příběh neustále graduje a zvyšuje napětí. Ovšem po šestém díle se vše změní. Vše se uklidní a než dojde ke krvavému a očekávanému finále, tak musí uběhnout i druhá polovina série. Ta již trošku ztrácí na atmosféra, kterou vyvinula tak dobře ta první část. Není to rozhodně špatně, ale vidím ten pokles samotného napětí. Jakmile se v seriálu objeví jméno Verger, už jen čekám, kdy přijde nejbrutálnější akt v celé sérii knížek/filmů a nyní i seriálu. Jakmile se Hannibal rozhodně skoncovat s Masonem je to už krůček od legendární scény, kdy si muž začne odřezávat a pojídat svůj obličej. Pro ty s citlivým žaludkem skutečně doporučuji scénu přeskočit. Krvavé zakončení za mnou, jsme zvědavý, co si pro nás Lecter schoval do finále. (80 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdíl určitě v začátcích, kdy tempo nabírá mnohem větších obrátek, nad Hannibalem se svírá kazajka a ten uniká vždy jen o vlásek. Bohužel od sedmého dílu dostává opět větší prostor Bill a série se zbytečně stáčí k jinému tématu tak, aby navázala na původní, nepříliš povedený film Hannibal. Není to špatný koncept, ale zkrátka by se vešel maximálně do dvou epizod a nemusel být táhly skoro přes pět dílů. Navíc je to jen hříčka nudných dialogu, rádoby psychologický žvástů, kterými je již člověk přesycen celé dvě série. Nic nového tyto díly nepřinesou, působí jako natahování konce a tím už dávno určenými indíciemi dělá z vyšetřovatelů voly. Závěr, rozuzlení je naštěstí působivé a skvěle člověka namotávají na třetí sérii. Suma sumárum druhá série mohla výrazněji předčit tu první, ale takto zůstává srovnatelnou.......7/10 ()

Makky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technická stránka tohto projektu je brilantná a druhou sériou bol daný element maximálne potvrdený. Úvodná polovica série je skupinou jedných z najlepších epizód, aké som kedy v televíznom seriály videl. Tempo a smerovanie príbehu boli strhujúce. Ohromne ľúto mi bolo, že sa tento trend nepodarilo udržať a seriál skĺzol do samoľúbosti charakterizujúcej postavu psychiatra. Cez nekonečné filozoficko-psychologické konverzácie a hry som sa s problémami dopracoval k záveru, ktorý opäť dokázal strhnúť a naplo potvrdiť svoj potenciál. Práve kvôli tým skvelým a skutočne brilantným pasážam sa pustím aj do záverečnej série. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je podstatne lepšou, hlavne preto, že sa dej sústredí hlavne okolo ústredných postáv Grahama, Lectera, Crawforda, Chiltona a Gideona. Ďalším veľmi pozitívnym faktom je skutočnosť, že Grahamove "stavy" sa objavujú už iba občas a seriál je skvelou psychologickou drámou. Napriek mnohým nepochopiteľným krokom postáv a hlavne sústavnému vyhľadávaniu pomoci Hannibala od vyšetrovateľov z FBI ide o jeden z najlepších kriminálnych seriálov súčasnosti. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha séria Hannibala bola o niečo slabšia ako tá prvá, ktorá prekvapila. Ani tie časti kde boli ošípané ku koncu sa veľmi ku kvalite tej prvej serii nepriblížili. Psycho to ale stále bolo. Uvidíme čo prinesie posledná tretia séria a či ju vôbec stihnem pozrieť. Nakoľko budem limitovaný, čoskoro mi konci služba netflix. Asi bude treba pozrieť to niekde inde. Netflix ale ponúkol kompletny seriál v českom znení, za čo určite palec hore. 3* ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii se finále k dokonalosti dotáhnout nepodařilo, zato druhá už v tomto ohledu nezklamala. Napětí a zvědavost na zbytek série byla zajištěna v chytrém úvodu prvního dílu, který nám umožnil nahlédnout do nervydrásajícího závěru, aby si udržel divákovu pozornost, zatímco v třinácti chodech následně doručil situaci předcházející příběh. S velice pozvolna rostoucím podezřením vedlejších postav na Hannibala se zvyšuje kvalita seriálu. Divákům je dále nabídnuta další přehlídka sériových vrahů, přičemž někteří z nich jsou opět zajímaví a někteří méně. Překvapilo mě propojení s filmy, přesněji řečeno zajímavý origin postavy Garyho Oldmana z chronologicky posledního snímku o doktoru Lecterovi. Počátek série lehce rozpačitý, vzpamatovávající se v polovině, poté ještě jednou na chvíli vysadí, načež se do toho pořádně opře a vytváří perfektní finále, po němž nemám ponětí, co mám očekávat od poslední série. Nepředpokládám však, že vzhledem k nedávnému zrušení seriálu se jí podařilo tuto překonat. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Druhá řada mi sedla rozhodně víc než ta první. Moc mě bavila hra na kočku a myš mezi Willem a Hanniballem. Co mi trochu vadilo, bylo otevření první epizody, které v podstatě prozradilo hlavní pointu a které mě nutilo netrpělivě čekat na konec celé série. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned od první epizody je znát, že druhá série bude lepší. Z toho plottwistu z konce první řady to v první polovině mocně těží, a změna, která v seriálu nastala ho činí nesrovnatelně zajímavějším. Psychologická hra mezi Willem a Hannibalem je prostě fascinující od začátku do konce, navíc ani tentokrát samozřejmě není nouze o spoustu nádherně bizarních vražd. V druhé polovině to sice tempo trochu ztrácí, dějová linka s Masonem Vergerem a jeho sestrou působila dost nadbytečně a nepropracovaně (ikdyž vím, že se ještě oba budou vyskytovat ve třetí sérii, takže mě to až tak netrápí), ale finále to spolehlivě zachraňuje. Z toho, co jsem slyšel, usuzuji, že třetí série tuhle už nepřekoná, ale vždy se rád nechám překvapit. 9/10 ()

celticek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě vyšinutější nápady a vrazi než v první sérii. Zbytečně moc psychoanalýzy, překombinované twisty, Lecter šuká Willovu lásku - tomu to vůbec nevadí, postavy co se dávno ztratily se naráz objevují, ale výsledný efekt to nemá. Některé haluze v pohodě, jiné zase otřesné. Je sice fajn, že jsou použity postavy z románu Červený drak a nijak se to s dějem nebije - dokonce jsou tam i super okamžiky jako hořící člověk na kolečkovém křesle v podzemní garáži - ale když Lecter zlikviduje v posledním díle série 3 lidi jak nic a přitom je jeden z hlavních podezřelých - to jako prrr. Paradoxně herci jsou fajn, mně nejvíc potěšil Michael Pitt v roli Masona, na ty prasátka jsem se těšil:) Jako dosleduji to, ale rozhodně to není nic extra. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

This is my design. Druhá série byla opravdu laskomina. To jak může být tak zlý a psychicky náročný seriál v těchto časech tak feel-good vám asi nevysvětlím. Naturalistické motivy celou sérii prorůstaly a tak nějak ji držely v kontrastu s přesným mechanickým myšlením hlavních postav.  Jednou z nejsilnějších stránek je zde vykreslení zlomeného psychického stavu. Ano je to fikce, ale chvílemi vám přijde, že něco není v pořádku ve vaší hlavě (nebo vám to právě chvílemi nepřijde? ? :) ) Hlavní zvrat v tom, že je Will chycen a souzen za zločiny někoho jiného byl skvěle vystavěn, motiv samoty kdy mu nikdo nevěří také. Hannibal zde ve velkém rozjíždí své kuchařské i manipulační umění, a na čem spolu s tvůrci ani trochu nešetří, je napětí. Twistů zde bylo v každém díle několik, chvílemi jsem si říkal, že už to za chvíli praskne a někde udělají chybu, to jak to vše ale začne dávat smysl je geniální. To jak chytře si Hannibal vše vymyslel a jak je vždy o několik kroků před každým mě asi nikdy nepřestane ohromovat. To jak vaří a servíruje a hustí do svého okolí také ne. Ohromný výkon Madse Mikkelsena. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíc to posrala třetí čtvrtina série, do které přišly nové případy, noví antagonisté. Ztratilo se tak moc dobré tempo a vrátilo se snad až ve finále. Celkově je série temnější, nechutnější, propracovanější a přes ten zmiňovaný výpadek i lepší. Kdyby se však stopáž zkrátila na 8 dílů s pouze hlavní dějovou linkou, možná by bylo moje hodnocení někde jinde. ()

7Filip7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. Druhá řada mě extrémně překvapila. Konečně se tvůrci zaměřili na naši trojici Will, Hannibal, Jack a ostatních případů ubylo. Což je o proti první řadě obrovské zlepšení. Poslední epizoda je naprosto úžasná. Jedno z nejlepších zakončení série. Nejlepší epizoda - Mizumono. ()

Reklama

Reklama