Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (19)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada mě bavila nejméně, vypadalo to, že mnoho postav přežívá bez ohledu na zranění, aby se mohly zúčastňovat tu zajímavých, tu ubíjejících dialogových výměn. Červený drak potěšil, ovšem nejvíc mě zaujal závěr, za který přihazuju poslední hvězdičku. Takhle bez skrupulí vyjebat s divákem, předlohou a kdo ví čím ještě a jet si po své vlastní linii už jsem dlouho neviděl. 70% a fakt stačí. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Kanibalizmus by to bol, ak by sme si boli rovní.“ Najlepšia séria. Dala by sa rozdeliť na dve polovice: v prvej tvorcovia dokončujú príbeh Masona Vergera a následný Lecterov útek do Talianska (áno, istým spôsobom je to nové spracovanie bravúrneho románu Hannibal) a v druhej adaptujú Červeného draka. Krvavé nápady nepoznajú hranice; hravo konkurujú najúchylnejším výjavom z American Horror Story (dieťa hnijúce v prasnici). A miestami ho dokonca bez problémov prekonávajú. Vizuálna stránka je miestami už až vyložene "umelecká". Trio Lecter, Crawford a Will je super. Nováčik Richard Armitage je ako Drak lepší, než Tom Noonan a Ralph Fiennes z filmov. Mínusom tretej série sú zbytočné a nesympatické ženské postavy, príliš detailne adaptovaný Červený drak (takže vás nič neprekvapí) a nudný nový Pazzi (Fortunato Cerlino nesiaha Giancarlovi Gianninimu zo Scottovho filmu ani po fúzy). Záver tretej série je každopádne ukončený uspokojujúco a sequel v podstate nie je nutný (ale je to obrovská škoda s takto stúpajúcou kvalitou). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je zase o něčem trochu jiném, ve stylu Harrise je to hlavně vyleštěná smetánka. Nádherné ženské postavy hrané Gillian Anderson a Ginou Torres. Case of the week zmizel a zřejmě to je hlavní důvod, pro ukončení seriálu na jeho mateřské stanici. Nicméně v druhé polovině přichází na řadu Red Dragon a mnohé se ještě může změnit. Ano, přichází Rutina Wesley jakožto poslední herecká pomoc. Drama vrcholí a bromance mezi Hannibalem a Willem jest dokonána. Bylo to sladké, ale bylo toho dost. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké finále bylo povedené, ale celkově tato série o dva stupně horší než druhá. Od objevení draka začala nekontrolovatelná ukecaná nuda, kterou spasila až finální scéna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půlka je filmový Hannibal v seriálové podobě a druhá půlka Červený drak. Jelikož jsem oba celoveceraky viděl, seriál mě neměl čím překvapit, ani jiným využitím některých postav, jako tomu bylo v předešlých epizodách. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada Hannibala je pro mě obrovským zklamáním. Zatímco první řadu jsem slupnul za třináct večerů, tak třetí řada mi trvala několik měsíců. A zatímco u druhé série byla první polovina výtečná a druhá bez atmosféry, tak tady je to přesně naopak. Prokousat se totiž Florencií a příběhem s Masonem a tedy prvním sedm dílů, to byl pro mě skoro až nadlidský úkol. Ty díly byly chaotické, neuspořádané, nudné a vůbec neměli spád jako předchozí řady. Dokud se na scéně neobjevil Velký Červený drak a seriál se vrátil do svých kolejí. Líbí se mi sice, jak seriál kombinuje knihy a přepisuje fakta, ale ta první část byla opravdu k uzoufání. Navíc se třetí řada může pochlubit mnoha dalšími gore scénami, které už nyní nejsou jen zpracovaný pro potřeby thrilleru a tentokrát i obrací žaludek. Finále je pak bez emocí a hloupé. Pro mě rozhodně nezvládnuté zakončení celého seriálu. (50 %) ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem zvědavý na to, jakým směrem se po řeznickém zakončení, bude třetí série vyvíjet. K mému zklamání se stalo to, co bych čekal v romantických seriálech a všechny postavy se vyrojily zázrakem na scénu. První polovina se nese v duchu již okoukaného filozofování, utahaných dialogů a příliš zábavy a smyslu nenabízejí. Od půlky zcela jasně vyplynulo, že tvůrci navazují na filmy Hannibal a Červený drak, ale bohužel je příliš neobohatili a jednalo se o čistou kopírku. Kdyby tyto epizody byly použity pro tvorbu starších kousků, možná by je předčily, ale takto to ve mě vyvolalo smíšené pocity. Určitě musím říci, že polovina s Červeným drakem patřila k tomu lepšímu z celého seriálu, ale celkový dojem ze série byl o stupínek horší.......6/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Hannibal bude v porovnaní s inými vždy v nevýhode, kedže bude porovnávaný s filmovou sériou o Hannibalovi kanibalovi. Buďme úprimný, vyrovnať sa hereckými výkonmi, scénarom či dialógmi tým, ktoré predviedli Lecter a Sterlingová v mlčaní jahniat je takmer nemožné. Napriek tomu sa to v seriáli podarilo veľmi dobre. Will Graham nie je zaleka tak dobrý ako Sterlingová. Hannibal v podaní Mikkelsena v niektorých momentoch Anthonyho Hopkinsa pripomína. Ak k tomu pridáme pár lepšie zvládnutých postáv, hlavne Masona Vergera, celkovo možno hodnotiť seriál ako veľmi dobrý. Tretia séria síce v niektorých momentoch zaostáva za tou druhou, vykompenzuje to však skvelým záverom, takže výsledkom je dôstojná tretia séria. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iné dabingové znenie Jacka a Hannibala zaskočilo. No tretia séria nám začala celkom vydarene. A celé to zavŕšilo famóznym záverom. Aj keď treba uznať, medzi tretiou sériou som stihol dokončiť 2 inšie seriály. A Hannibal ostal rozbehnutý a nedokončený, nie zeby to bol zly seriál. To netvrdím ale na prvú sériu sa ani tretia nevytiahla. A to je škoda. Stále je to ale poriadne psycho a svojich divákov to určite má. Tak ako aj filmy Hannibal a mlčanie jahniat to na plnú deľbu bodov nebude. Posledná séria hodnotená presne ako druhá. Aj keď bola o niečo lepšia. Seriál ale treba pochváliť, hlavne vďaka skvelemu dabingu ktory by človek na netflix platforme nečakal ani vo sne. 3* ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kľudne by z toho mohli byť 2 série. Tvorcovia nám naservírovali svoje adaptácie románov Hannibal a Red Dragon. Talianska polovica má viac nezabudnuteľných momentov (aspoň pre mňa), tá s Red Dragonom vyniká istou strohosťou, ale nie je to na škodu, pričom obe uspokoja vyberané fanúškovské chúťky svojím tradičným perfekcionizmom, filozofiou aj brutalitou. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl tak nápaditý a druhým se to hned začalo kazit. Naprosto nejvíc nesnáším to, když v seriálu/filmu někoho oživí. No a tady se to stane úplně všem, to je snad vtip, ne? Vždyť to úplně nechutně zkazil poslední díl druhé řady. Za tuhle zvrácenost bych třetí sérii hodil fakt do koše. Představoval jsem si, že se to bude odehrávat na druhém konci planety. Mohl poklidně vyhledávat další oběti a vesele jíst. Jenomže ono ne. Všichni staří známí si tam v pohodě zpátky nakráčí. Nejhorší je, že se pokazilo víc věcí. Už tam nejsou ani žádné umělecké vraždy, tím pádem tu není ani vaření. Tahle řada je taky dost zpomalená, snad každá třetí scénka má tak čtyřikrát pomalejší rychlost. Normálně mi pomalé tempo vážně nevadí (přece jenom je tím trochu známý celý seriál), ale tohle už je trochu moc. Je to opravdu velká škoda. Miluji kanibalismus a tenhle seriál je pro to nejvíc stvořený. Maličko to zachraňuje linka Červeného draka. Hodně lidí určitě potěší. Akorát mě stejně zase ten herec přišel hrozně nesympatický. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě celkem uspokojivé zakončení, i když kvalit druhé série to nedosahuje. První část ve Florencii sice působila dost nekonzistentně a trvalo jí, než se rozjela, vizuální magie byla zase ale vyhnána do nových extrémů, a konec na Masonově farmě jsem si moc užil. Postava Chiyo ale působí fakt nepropracovaně, a víceméně jen slouží jako Deus ex Machina. K druhé půlce s Červeným Drakem už víceméně nemám výhrady, i úplný závěr celkem potěšil. 8/10 ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná série mě v mnoha ohledech překvapila. Ať už tím, že navzdory nižšímu hodnocení zde, je to stejně silný příspěvek jako dvě předchozí, či tím, jak vlastně byla koncipována. Prvních sedm dílů ve Florencii, rozdělených na jednotlivé chody, bylo vskutku chutných. Semtam nějaký záblesk z Hannibalovy historie, semtam zajímavá přednáška a nádhnerně servírovaná večeře, vše ohraničené pátráním po Monstru, které se po desítkách let vrátilo zpět do Itálie. Posledních šest dílů věnovaných Velkému Červenému Drakovi bylo ještě lepších. Tenhle příběh byl už výborně zpracován ve filmu a nečekal jsem, že Ralpha Fiennese někdo byť jen dožene v kvalitě a hereckém výkonu u tohoto arcivraha, Armitage se mu ale hodně blížil. Díly odsýpaly a já pořád doufal, že ještě nebude konec. Když však přišel, cítil jsem zadostiučinění, ikdyž byl hořkosladký. Dopadlo to tak, jak to mělo dopadnout a moc rád si tento seriál někdy zopáknu. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejhorší série Hannibala. První polovina odehrávající-se v Itálii, byla příšerně nudná a to v mnoha ohledech. V té druhé už se to jakžtakž srovnalo, ale pořád jsem nebyl naplněn pozitivními dojmy. Chápu, že se jelo podle nějaké předlohy, ale mělo se zkrátka skončit ve druhé sérii, nebo minimálně snížit počet epizod. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler: Velmi povedený červený drak. Myslel jsem že Ralph Fiennes je dokonalý Drak, ale má slušnou konkurenci v Richardovi Armitage. Ten pojal Velkého červeného draka opravdu velkolepě. Velmi dobré pojetí. Pojetí Emily Watson však zůstává perfektní ()

7Filip7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Rozhodně nejslabší série z celého seriálu. Začátek nezajímavý a utahaný. Naštěstí se to od páté epizody rozjelo a v sedmé epizodě jsme dostali konec našeho dosavadního antagonisty Masona Vergera, kterého bylo v seriálu už dost dle mého názoru. Dostali jsme novou postavu Červeného draka, který dle mého názoru nebyl až tak zajímavý, ale aspoň se seriál zaměřil na něco nového. No a konec dostal Hannibal absolutně uspokojivý. Mads v seriálu ztvárnil Hannibala naprosto perfektně a také mi bude společně s Willem Grahamem chybět. Nejlepší epizoda - The Wrath of the Lamb. ()

Reklama

Reklama