Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (47)

  • Plánovaná 4. série měla obsahovat události známé z filmu Mlčení jehňátek (1991). Pro roli Clarice Starling si tvůrci vyhlédli herečku Ellen Page. Do role „Buffalo Billa“ chtěli obsadit herce Lee Pace. (fabecc1222)
  • Ve druhé řadě se divák vydává na gastronomický výlet do Japonska. V 1. epizodě se lze těšit na „Kaiseki", japonskou hostinu, která se pořádá ke zvláštním příležitostem a skládá se z několika chodů. Čím více chodů, tím větší slavnost. A třináct, to už je pořádná nálož i na japonské gurmety. Prvních devět chodů z třináctichodové hostiny nese následující názvy. Název 2. epizody 2. série je „Sakizuke", což je předkrm, podobný francouzskému amuse-bouche. Název 3. epizody 2. série je „Hassun", což je druhý chod, který se připravuje ze sezónních potravin. Většinou se servíruje sushi. 4. epizoda nese název „Takiawase", chod obsazující zeleninu s masem, rybou nebo tofu. 5. epizoda 2. série je pojmenována „Mukōzuke" - sezónní sashimi. 6. epizoda se jmenuje „Futamono" – obvykle se podává polévka. 7. epizoda 2. série „Yakimono" - opět ryba, tentokrát se podává pečená na ohni. Název 8. dílu 2. série je „Su-zakana", obvykle zelenina. Tento chod slouží k tomu, aby si naše chuťové pohárky trochu odpočinuly. 9. epizoda 2. série nese název „Shiizakana", tento chod patří mezi nejsytější, podává se teplé. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Později, když se dostal do vězení, četl Hannibal Lecter mimo jiné Dumasovu kuchařku. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Málem jsme místo Madse Mikkelsena viděli roli Hannibala Davida Tennanta. I ten byl na konkurzu a Bryan Fuller byl jeho výkonem tak nadšený, že i když Tennant nakonec roli nedostal, chtěl mu napsat vedlejší roli, ve které by hrál vyšinutého sériového vraha. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Spisovatel Thomas Harris nikdy neprozradil, kde získal pro Hannibala (Mads Mikkelsen) inspiraci, nicméně Hannibalovy první vraždy jsou údajně založeny na skutečných případech, o kterých Harris psal, když byl na začátku 60. let kriminálním reportérem. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Výkonný producent Bryan Fuller si hodně přál, aby legendární hudebník David Bowie ztvárnil hraběte Roberta Lectera, který se vyskytuje v knižní předloze. (ČSFD)
  • Hannibal pochází z Litvy, jeho otec byl hrabě. Na levé ruce měl šest prstů, jeden si ale nechal chirurgicky odstranit. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Zajímá vás, co to Hannibal (Mads Mikkelsen) pořád kreslí? Je to Florencie, kterou si vybavuje pomocí své fotografické paměti. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • V první epizodě Will Graham (Hugh Dancy) řekne: "Don't psychoanalyze me, you wouldn't like me when I'm psychoanalyzed," čímž odkazuje komiksovou postavu Hulka a jeho slavný výrok: "Don't make me angry..." (Mrs.Blue)
  • Jméno postavy Georgia, kterou ztvárnila Ellen Muth, je stejné, jako jméno postavy, kterou herečka ztvárnila v seriálu Mrtví jako já (od r. 2003). V seriálu Hannibal si navíc myslí, že je mrtvá, podobně jako ve zmíněném Mrtví jako já (od r. 2003), kde jako mrtvá pomáhala lidem na onen svět. (Maerlyn0)
  • Jako pocta filmu Osvícení (1980) se v pilotním díle objevují stejné toalety a v 7. epizodě 1. série stejná koupelna. (DanteZ)
  • V 7. díle seriálu pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) při servírování večeře v podobě skopového jazyka na houbové omáčce svému okolí v reakci na poznámku jednoho ze svých hostí podivujícím se nad servírováním právě jazyka komentář" "Bylo to obzvláště upovídané jehňátko," čímž odkazuje na film Mlčení jehňátek (1991), kde se jeho postava představila filmovému divákovi. Na film je v seriálu ale odkazováno vícekrát. V osmém dílu druhé řady se několikrát objeví špaček, anglicky starling, což připomíná Clarice Starlingovou (Jodie Foster), jednu z hlavnch postav knihy i filmu. V osmém dílu druhé řady si pak lze v jedné scéně všimnout, jak Hannibal hladí jehně. (Moly)
  • V prvním díle seriálu pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) větu: "I think I could help good Will see his face," čímž odkazuje na snímek Dobrý Will Hunting (1997). (Moly)
  • Některé scény v seriálu jsou přesnou kopií scén popsaných v knize "Červený drak". V knize jsou jen zasazena do jiného období. (Tony.cs)
  • Mads Mikkelsen je čtvrtým hercem, který ztvární postavu Hannibala Lectera - před ním si kanibala zahráli Brian Cox, Anthony Hopkins a Gaspard Ulliel. (mahler)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama