Reklama

Reklama

Lovec: Zimní válka

  • USA The Huntsman: Winter's War (více)
Trailer 3

Děj snímku Lovec: Zimní válka se zčásti odehrává v době, kdy ještě Sněhurka nebyla na světě a královna Ravenna (Charlize Theron) tak může bez obav diskutovat s kouzelným zrcadlem o tom, kdo že je na tom světě nejkrásnější. Starosti má jen s mladší sestrou Freyou (Emily Blunt), která je v očích Ravenny příliš měkká. Když ale Freya při tragické nehodě přijde o právě narozené dítě, promění se v Ledovou královnu, jejímž smyslem existence se stane dobytí celého světa. Kvůli tomu začne na svých taženích unášet děti a z nich pak vychovává nelítostné válečníky. Takovými rekruty byli i Erik (Chris Hemsworth) a Sára (Jessica Chastain), kteří z řad bojovníků armády Ledové královny vybočují svými schopnostmi a také vzájemnou náklonností, jež se v téhle zemi považuje za největší zločin. Trestem pro Erika je ztráta Sáry a vyhnanství. Z něj vede cesta přes porážku jeho bývalé velitelky. Ta se však chystá zmocnit kouzleného zrcadla sestry Ravenny a s ním pak bude prakticky neporazitelná. Erikovi by se ho muselo podařit ukořistit dřív. Jenže jak může neobyčejný smrtelník uspět v souboji proti dvěma sestrám, z nichž jedna je nebezpečnější než druhá? (CinemArt)

(více)

Recenze (424)

akisha 

všechny recenze uživatele

Je umění udělat z Emily Blunt trapnou, nesympatickou, nehrající a velice chabě až nijak motivovanou polo-záporačku a ještě provést to samé s jinak úžasnou Charlize. Její přehrávání bylo ale otřesný. Stejně tak skutečně "cringeworthy" hlášky o lásce jak je naprd, popřípadě jestli vážně hory přenáší a podobné plky. A dokonce ani Jessica Chastain to nedokázala zachránit, má ale jako jediná plus za to, že je aspoň trochu sympatická a přirozená v té záplavě unylosti, extrémně dramaticky dlouze prohlašovaných mouder a digitálních triků. O Hemsworthovi ani nemluvím, sice párkrát udělal emoce, ale lepší, když hláškuje a tváří se drsně. Vizuálně možná celkem OK, ale k čemu to je, když to člověk odzívá. Doufám, že další díl nebude. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tom byly závěrečné titulky. Mimo jiné proto, že byly na konci, samozřejmě. Tenhle film obhajuje myšlenku o síle lásky, kterou vysvětlením na konci devalvuje už od začátku. spoiler Pokud ten chlapík Freyu (ehm, tohle jméno pro Sněhovou královnu? Vážně?) miloval, miloval by i jejich dítě a ani pod vlivem hypnózy či kletby by miminku neublížil. Nemluvě o tom, že by to nejspíš tváří v tvář realitě jako teta nedokázala ani superješitná psychopatická Ravenna. Pokud na konci říká, že sama chtěla dítě, spíš by přes neteřinku ventilovala nenaplněné mateřské pudy. Druhá věc je Freya, která získala svou sílu, zmrazila toho blbečka, co upálil její dcerku (nad způsobem zabití toho miminka se mi udělalo mdlo) a jako silná kouzelnice se sebrala a odjela. Ona věřila, že její dítě umřelo kvůli rodině svého otce a jen tak odjela? Nebylo by vzhledem ke kontextu logičtější zmrazit i tu blbou rodinu? Nemluvě o jedné věci, kterou jsem měla začít - Freya byla sestra královny. Milovaná sestra královny. Měla románek s dvořanem. Jaké jeho nezrušitelné zasnoubení? Zásnuby běžně rušili knížata, králové i císaři, pokud se vyskytl svazek výhodnější. Proč by nemohl zasnoubení zrušit nějaký matla od dvora, který navíc snoubenku nemiloval, pokud se mu vyskytl svazek takto výhodný? Stavěno na absolutní demenci základní zápletky, jak to mohlo dopadnout? Lovec má románek s životní láskou jiného jména, než jak se jeho žena měla jmenovat podle toho, co zaznělo ve Sněhurce a Lovci, nemluvě o tom, že ji měl zabít někdo jiný. Osudovost vztahu se Sněhulí, vedoucí k fatálnímu polibku, se náhle vytratila zcela, nakolik už v předchozím filmu byla málo. Jo, abych zas nebyla jen kritická - jízda na ledním medvědovi byla fajn. Smutné je, že chladná jak chlupy na jeho zadku byla spíš Ravenna než Freya, která byla jen oblečena v bílé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem si hrozně přál, aby se odhodlala k výrazně údernějšímu podání. Neměla osekávat v rámci možností PG-13, ale vzít to pořádně od podlahy. I dvojka nabízí solidní vizuální pochutiny i několik lákavých scén, ale divák znovu jen zoufale kroutí hlavou nad plochostí postav, nulovým dějem a motivy, u kterých by bylo zbytečné čekat na nějaké smysluplné rozřešení. Pokračování je tak rovněž navenek přitažlivé (už jenom ta skvostná ženská herecká sestava, která si své role dokonale užívá), ale uvnitř uhlazené a podlízavé. Možná po vzoru animovaného Ledového království tu máme dvě sestry, které spojuje nejen krása, ale i magická moc. Jenže sestřičky se odloučily (ano, mohlo za to zrcadlo, které mělo povědět, kdo je na světě nejkrásnější), ta hodnější se pomátla a nově nenávidí všechno, co připomíná lásku. Takže zatopí i našemu hrdinovi z jedničky, kterému to tak náramně jde se sekerou. Zbytek jde podle klasicky vyšlapané cestičky. Nijak neurazí, ale zdaleka ani nenadchne. Akce je slušná, ale prostě moc líbivá, aby náhodou děcka s popcornem neměla špatné spaní. Přitom ona doba byla syrová, zlá, nehostinná. A béčková. Jenže my uvidíme jen pár kapek krve. Příště prosím trio Jessica Chastain, Emily Blunt a Charlize Theron znovu pospolu v nějakém dusném erotickém thrilleru :-). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejný fantasy průměr, který chce být nadprůměr, jako minule. Ani Emily Blunt, Jessica Chastain a Charlize Theron v jednom filmu holt neznamenají, že to bude dobrý film. Ne tedy že bych se cítil Lovcem nějak uražen, ale tak nějak jsem pořád čekal, kdy už se stane něco opravdu velkého... A on stal se konec příběhu. Opravdu mě potěšil snad jen způsob, jakým do filmu tvůrci (ne)vrátili postavu Sněhurky, protože potvrdil, že Jára Cimrman se svým Hamletem bez Hamleta zase jednou předběhl dobu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu už si nic nepamatuju, ale asi mě moc nebavil, když jsem mu dal jenom 1* Tohle po pravdě taky žádná hitparáda nebyla, ale byl jsem na tom zadarmo navíc z přibývajícím věkem jsem asi tolerantnější k těmhle nablblým fantasy jednohubkám. Navíc tu byla docela fajn Jessica Chastain občas nějaký ty souboje který byli slušně fyzický a kontaktní akorát je kazil takovej divnej střih vizuál standartní. Nic super, ale mám dobrou náladu z kina se mi utéct nechtělo, tak dám slušný hodnocení, ale znova to už vidět nemusím.60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Přiznané netelevizní (tzn. s hodně fajn vizuálem) fantasy béčko, u kterého jsem si se slzou v oku zavzpomínal na má mladá čtenářská léta s Brooksem, Salvatorem a Eddingsem v pazourech. Škoda, že se už dnes podobně zasněných dobrodružáren netočí mnohem víc... užil jsem si to. Jo a přehledná kamera v akčních sekvencích, zejm. během kontaktních soubojů jeden na jednoho, mi hodně usnadnila hodnocení. Konečně žádné epileptické střihy! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu podhodnotená rozprávka, rovnako ako prvý diel. Po slabšom prijatí som si film odložil na neskôr, ale zbytočne. Film ma celkom prekvapil, čakal som trikové orgie a bezduchý príbeh, ale opak bol pravdou. Má to dej aj keď ho mnohí kritizujú pre jeho jednoduchosť. Kto čaká zápletky jak z Obvyklých podozrivých musí byť sklamaný. Tu sme ale v inom žánri! Jednoduché, prečo nie, ale funguje to. Navyše máme hviezdne obsadenie, peknú hudbu i exteriéry. Vadil mi malý priestor, ktorý dostala Ch. Theron, po úvodných minútach sa na ňu trochu pozabudlo a vrátila sa až tesne pred záverom. Komu sa páčil prvý diel, bude spokojný aj s týmto prequelom. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo komorné a v jadre parádne so super castingom, ale strašne slabučko zrežírované, vizuálne slabučké a veľmi rýchlo zabudnuteľné.Škoda. Keby to robil pôvodne zamýšľaný Darabont mohla to byť veľká pecka. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Obdivuju a závidím lidem, kterým se tohle líbí. Protože je mě jasné, že podobných (rozumněj: nudné, na jistotu dělané, kamarádské, nekrvavé) děl bude postupem času přibývat. Může na to jít do kina totiž každý, takže není ani rozhodující jestli si na tuhle sračku po půl roce někdo vzpomene nebo ne. Hemsworth je v poslední době už neskutečné kopyto a ani Thor jej navěky nezachrání. Dvojice trpaslíků se tady vlastně jen motá, aby měl film více postav. Jinou úlohu jsem totiž pro ně nezjistil. Proč já se vlastně o tohle filmu rozepisuju. Jednička se mě nelíbila a tohle je ještě o něco horší. 30% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakýsi kříženec Andersenovy Sněhové královny a Sněhurky, ze které zbylo zrcadlo s královnou. Theronová krásná, zlatá, temná a nejlépe hrající. Hemmsworth je slušný comicsový Thor, jako lovec však ukazuje, že hrát neumí vůbec... Vizuál je nejsilnější stránkou filmu, i když bych fantazii popustil více opratě. Přidat více krve, erotiku (jedno odhalené ňadro to nezachrání), temnotu a syrové souboje...byl by z toho možná nový Barbar Conan nebo Excalibur, ale na film byste jen tak nezapomněli...tohle však nehrozí, film nakonec skončí jako výplňkový materiál pro nudná odpoledne na komerčních stanicích. Průměr, ale znám spoustu horších... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film The Huntsman: Winter's War má výborné kostýmami, podarené triky a skvelý casting. Charlize Theron hrá opäť s rozkošou a vyžíva sa v úlohe nádhernej, ale krutej Ravenny. Chris Hemsworth nestratil nič zo svojho šarmu, ktorý prepožičiava trochu ušpinenému a natvrdlému lovcovi. Posilou tímu sú dve dámy ktoré milujem a to Emily Blunt a Jessica Chastain. Obe sa s rolami popasovali na výbornú. Na rozprávku pre staršie publikum mi to príde parádne, trochu dlhé ale dobre. Na efekty nemôžem nič zlé povedať, prídu mi dosť podarené a o dosť lepšie ako u iných za viac peňazí. Dobrodružný snímok sa však točí nielen okolo pohľadného svalovca, ale aj dvoch sexi sestier s magickou mocou. Film sám o sebe je úplne skvelý, možno keby sa o Snehulienke len nehovorilo a ukázala by sa viackrát ako len chrbtom, bol by skoro dokonalý. Hlavne ak ste ako ja pred tým videli film Snehulienka a Lovec, boli by ste trochu zmätení. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvý diel a nie je to tým, že tu nehrá Kirsten Snehulienka Stewart. Hemsworth je stále fajn, prequelová linka dobrá, ale druhé naháňanie za dobrodružstvom a pred zloduchmi už tak neťahá. Emily Blunt je síce pekná, ale oproti Charlize nevýrazná. Viac menej je to slabšia verzia prvého dielu, ale The Huntsman ma aj svetlé stránky a akcie, vizuál, vypráva, kostýmy, či hudba sa opäť podarili. Obľúbený soundtrack: The Huntsman, The Children Arrive, Ravenna's Embrace. 75% - 4* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Lovec: Zimní válka je pokračování filmu který se jmenoval Sněhurka a lovec a mě se celkem líbil (vlastně až na jednu věc jménem Kristen Stewart) a i finanční hit to byl slušný. Takže Universal musel vymyslet jak natočit pokračování....... Je to docela odvážné. Začátek je vlastně před Sněhurkou a Lovcem a zbytek je po Sněhurce a Lovci. Zjistíme tak, odkud pochází Eric, kdo byla jeho žena Sarah a tak dále. na jedničku to nemá ale až na to je to celkem dobrá věc. Chris Hemsworth je prostě ten člověk kterému já hrozně fandím a je mi líto že teďka patří za prvního smolaře financí (propadáky jako Rivalové, Hacker a V srdci moře). Jessica Chastain si docela dobře krade všechny scény pro sebe. (V Interstellaru mě hrozně iritovala a i vlastně tady jsem si až po konci uvědomil že, nebyla špatná). Emily Blunt se na Freyu hodí protože hraje to co má hrát: Krutou ale stále v srdci hodnou královnu. Charlize Theron se opět vrací a její Ravenna je opět to nejlepší na celém filmu. Humor to trochu brzdí, i když jsem se párkrát zasmál. Hudba je dobrá (hlavně ten finální song je hrozně nakažlivý). Scénář si docela dobře poradil že tam není Sněhurka (Pro mě, který není fanoušek této Sněhurky jenom dobře). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hemsworth běhá po lese a zpívá si u toho remix od Lucie "Jsem lovec, střelec, božan a kanec!" Jak to dopadne víte ještě před začátkem, jak to začalo zapomenete v půlce, ať děláte co děláte, tak pokud jste chlap, celých 114 minut se vám smrskne na trojúhelník Emily-Charlize-Jessica, a vaši největší zábavou bude zuřivá úvaha nad tím, jak mezi ně nacpat sebe. Škoda, že roli Sáry nakonec nedostala Gabča, protože s Jessicou vypadají jako ségry, asi rozhodla lepší forma Jess na stojce. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Už jednička měla mraky hluchých míst. Tohle je ještě daleko slabší, nudnější a méně nápadité. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kde je jednička koukatelná, ne-li dokonce fajn, dvojka tristně selhává. Zbytek komentáře obsahuje masivní spoilery. O Sněhurce se zde pouze mluví, princ je nejspíš stále panic, Ravenna už nemá bratra, ale sestru (?!?), vrací se pouze jeden z trpaslíků, protože na ty další už nezbyly peníze, Lovcova manželka není mrtvá, Lovcova manželka vlastně není jeho manželka, Lovcova "manželka" je ninja (?!?), Lovec není povolání, ale jméno pro elitní zabijáky Ledové královny (?!?), jedná se o prequel i sequel zároveň, efekty jsou horší než před čtyřmi lety, děj je pitomější a klišé a předvídatelnost dosahují potenciálního vrcholu. Problémy při psaní scénáře jsou sice nemilé, ale mít jako finální verzi toto, tak to snad ani netočím... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobné pompézne, vizuálne pekne spracované fantasy príbehy, kde dejová linka pekne odsýpa, a ktorá je plná všakovakých stvorení, kúziel a oku lahodiacej akcie. Tu je všetkého vrchovato. Navyše trpasličie kvarteto sa postaralo aj o humornú stránku, občas ma ich hlášky celkom slušne pobavili. Uznávam, záver bol možno trochu emotívne silený, ale to veľmi rád prepáčim, hlavne že som sa celkom fajn zabavil. Podľa mňa je to kvalitatívne niekde na úrovni jednotky. 75/100 ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Jessica Chastain se vrátí k akci

Jessica Chastain se vrátí k akci

03.08.2018

Od jejího posledního akčního filmu Lovec: Zimní válka už uběhly dva roky, teď se ale hvězda nadcházejícího pokračování hororového hitu To Jessica Chastain (Velká hra) k akci vrátí. Zahraje si totiž… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Universal chystá Lovce a Mumii

Universal chystá Lovce a Mumii

02.08.2014

Studio Universal začíná sestavovat svoji filmovou nabídku pro rok 2016. Zatím pro nás chystá především pátého Bournea od Justina Lina (Rychle a zběsile 6), Warcraft od Duncana Jonese (Moon) a… (více)

Reklama

Reklama