Reklama

Reklama

Godzilla tai Mechagodzilla

  • Japonsko ゴジラ×メカゴジラ (více)

Obsahy(1)

Ve čtrnácté části slavné ságy se opět vrací na scénu Godzilla a přestože v předchozích filmech Japonsko ochraňovala, nyní ho začne ničit. Když se objeví i druhá Godzilla, je jasné, že tady něco nehraje. V následném souboji je jedna Godzilla zbavena své maskovací kůže a ukáže se ve své pravé podobě - jako obří robot Mechagodzilla, ovládaný mimozemšťany a určený k ovládnutí Země. Na pomoc Godzille přichází legendární King Caesar, ale i tak bude poražení Mechagodzilly velmi těžké… (Ertai)

(více)

Recenze (24)

Lima 

všechny recenze uživatele

15) GODZILLA vs. MECHAGODZILLA I. (1974)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Na patlala Fukudu nečekané podařené. Díky mladé archeoložce Keisuke a jejímu objevu vzácného starobylého artefaktu, pomocí něhož se probouzí dávný mytický ochránce Japonska jménem ´King Seesar´ (který se svými králičími ušisky patří mezi nejkomičtější godzillí monstra vůbec) se tady hodně hraje na dobrodružnou strunu a děj velmi příjemně odsýpá. Provázanost nebývá v godzillovské sérii zvykem, ale tohle je de facto přímý prequel k Hondově ´Terror of Mechagodzilla´, takže zde na scéně figurují zlí mimozemšťané, kteří pod rouškou lidské podoby skrývají svůj opičí vzhled (inspirace ´Planetou opic´ je více než zřejmá) a do boje o ovládnutí Země vysílají robotickou Mechagodzillu. Ta zde má svoji premiéru a je vůbec nejoblíbenějším monstrem v godzillí sérii, protože jako jediná se objeví ve všech třech stěžejních godzillovských filmových etapách. U soubojů monster mě zaujal hudební doprovod, čekal bych všechno, ale swingovou hudbu ne a nutno říci, že ten nezvyklý kontrast na mě fungoval. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

"Tenhle materiál může být jedině jakési space titanium!" "Space titanium? Myslíš, že pochází z vesmíru?" Ed Wood si zaletěl do Japonska. Aneb když je filmař tak líný, že ani nezamaskuje ty šňůry, co vytahují monstra do vzduchu, něco je špatně. A ne na straně přijímače. Naštěstí se to netýká komplet celého filmu, ale jen některých odfláklých pasáží. Jinak je na tomhle dílu zajímavé, že 1) je nejkrvavější - z Godzilly zatím nikdy neteklo tolik krve a 2) má nejaktivnější lidské postavy. Ne že by tu lidé dřív jen postávali, ale tohle je poprvé, kdy jsou monstra vyloženě kontrolována/jejich přítomnost je plánovaná a chtěná lidmi. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný kousek Godzillí ságy, Fukuda se překonal. Nikoli jen velmi povedeným dojmem z Mechagodzilly, ale překvapivě nabitým a kompaktním dějem. A Godzilla má čím dál sympatičtější kukuč :) Jen mimozemšťané nepoznají rozdíl mezi plynovou komorou a tureckou lázní... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mechagodzilla je bezpochyby jeden z top nepriateľov Godzilly. Bohužiaľ scén s ňou a Godzillou tu je spolu asi tak 15 minút a zvyšok je o nejakom proroctve, mimozemšťanoch, hlavných hrdinoch a iných absolútne nepodstatných veciach. To hlavné - monštrá, súboje a ničenie - je bohužiaľ až na druhom mieste. Jediné, čo zaujme, je, že hlavný hrdina - profesor - nápadne vyzerá ako japonský Gregory Peck. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Pořádné překvapení. Po předchozím díle jsem už ani nedoufal, že se Godzilla vyhrabe ze sraček jménem infantilnost na úrovni mateřské školy a ona to opravdu dokázala. Největším překvapením však je Fukuda, který se kupodivu poučil ze svých chyb(staré záběry, staří záporáci, černobílé charaktery) a všechny je v tomto filmu přímo mistrovsky potlačil. Ne, pořád to není Honda, to pozná úplně každý, ale tento film se Hondovým filmům vyrovná a některé dokonce překoná, což bych u Fukudy nikdy nečekal. Co se týče filmu. Opět tu jsou mimozemšťani, kteří vypadají jak nějací imigranti z planety opic. Jejich přeměny se mi také líbily oproti tomu co se dělo v Godzilla vs. Gaigan. Mechagodzillu ani nemusím rozebírat. Zkrátka jeden z nejlepších záporáků- právem se dočkala pokračování. Pak je tu ještě jeden čokl- King Caesar. Závěrečný souboj parádní. Tento film je zkrátka dostatečná náplast za předchozí dvě blitky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po pár měsících co jsem si udělal maraton Godzillých filmů jsem si pustil další díl, který není nejhorší ale ani ho neshledávám nijak extra dobrým, když mě u těhlech filmu strašně vytáčí ten cpanej humor, a tady je ho poměrně dost. MAsky a bitvy jsou ale vydařené i když na ně člověk musí dlouho čekat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čtrnáctý díl se stal konečnou pro mého nepříliš oblíbeného režiséra Fukudu, ale paradoxně se mu podařilo rozloučit v opravdu velkém stylu. Právě jsem napsal něco, o čemž jsem byl ještě před hodinou a půl přesvědčený, že to snad ani není možné. Tentokrát jsem se bavil od první minuty téměř až po tu poslední a i přes několik slabších pasáží budu tentokrát hodnotit nadprůměrně. Asi nejvíce mne opět potěšila akční stránka snímku, kterou tentokrát tvůrci okořenili o spoustu soubojů nejen monster, ale i lidí. Opičáci versus agent Interpolu tak přesně tohle bylo podle mého gusta a přestože mu ostatní postavy zdatně konkurovaly, tak já si oblíbil nejvíc právě jeho. Opět se tu ukázala i celá škála japonského humoru, který sice moc nemusím, ale tentokrát kupodivu fungoval tak jak má. Dokonce i samotná Mekagojira se tvůrcům vyvedla. Vyzbrojena pěkným arsenálem zbraní, nelítostná a téměř nepřemožitelná- konečně pořádný nepřítel pro Gojiru. Ta už potřebovala hodně dlouho dostat pořádně na prdel a tak se i stalo.70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Stojí proti tobě celkem slušná železná svině ale opět si dobře poradíš a já jsem ta tuhle Godzilla sérií celkem i rád protože nejsou to úplně pecky ale je to solidní podívaná. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Po předchozích dvou dílech, které byly spíše splácání starých scén působí tento díl jako hodně příjemné překvapení. Ingredience zůstávají sice stejné, ale vidno že došlo k jakému poučení ze strany Fukudy (či jen větší rozpočet). Hlavně souboje působí najednou mnohem lépe. Mechagodzilla je rozhodně skvělý protivník a jsem rád, že na její návrat nebudu muset nijak dlouho čekat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naša úžasná Godzillka si to v tomto majstrovskom kúsku ´´rozdá´´ so svojim mechanickým bračekom. A to si píšte, že im tie deštrukčné radovánky idú od ruky. Paráda. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se ultimátní fanoušci Godzilly z celého japonska sjížděli k ředitelství Toho Company aby jim přede dveřmi zanechali hovno v hořící krabici nebo panenky oběšeného Fukudy atd.. až těm papalášům konečně svitlo a došlo, že posledních cca 8 let-až na vyjímky-byl celkově jeden velký, velmi nepovedený experiment. Změna G-politiky mohla začít a aby Fukudu uchránili před zaslouženým atentátem dali mu ještě poslední šanci na vykoupení a navrch asi 10xvětší rozpočet než doposud se slovy"Tentokrát to pro nás napiš a natoč něják pořádně-už můžeš." Fukuda u psaní scénáře potil krev, nechal si konečně poradit od svých dětí, při natáčení do toho dal maximum a světe div se už opravdu nejde o takovou infantilní frašku jako doposud. Mechagodzilla je opravdu ultimátní záporák a Godzilla, King Caesar i banda lidiček vypotí pár litrů krve než jí dají konečně na frak. Za mě osobně tedy budiž Fukudovi odpuštěno a za tenhle godzillovský standard mu přeju klidný odpočinek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jun Fukuda ale dál pokračuje ve skvěle započaté práci a dál baví svými filmy, které jsou opět plné akce. I tentokrát je vidět, že si chtěl s těmi triky trochu hrát a přinést něco víc, což se nakonec i povedlo. Jsou zde skutečně výborné triky, hlavně se zastavením projekce, ale nechybí ani výborné masky. Film tak dokáže zabavit, protože na svou dobu – ale i dnes – je výborný béčkem. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ゴジラ×メカゴジラSlabší podívaná, kde opičáci odkud si, chtějí ovládnout zemi. Jak jinak. Co mě na snímku nejvíc potěšilo, tak byl rozhodně král Caesar. Tak roztomilého kaiju jsem ještě neviděl. Chlupáček jak si spinkal v hoře. Ťuťu ňuňu byl. Co jsem ale nedával byla část, kde se ho snažila probudit dívka svým zpěvem, to jsem opravdu musel přeskočit jinak by mi asi explodoval mozek. Gojira tu jede svůj standart, zato mekagojira potěší svým arzenálem a nekonečnou zásobou raket. Fajn změna. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní příběh, ponurá atmosféra a povedené souboje. Bez debaty jeden z nejlepších Showa Godzilla filmů. Fukuda se po nešťastném Megalonovi vrátil v plné síle se všemi svými trademarky. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Japonsko je napadeno technologicky vyspělými vesmírnými opicemi, které mají překvapivě neefektivní popravčí metody a nechají se nachytat dvakrát během pár minut na ten samý laciný trik. Naštěstí ho ochraňuje Godzilla, která vypadá jako Cookie Monster a společně s ní ještě komičtější King Caesar. Celý film se točí hlavně okolo naplnění dávného proroctví a dialogy mají tu správnou dávku absurdity. Souboji monster se neplýtvá, ale jsou velmi povedené. A když se Godzilla promění v elektromagnet, tak si ta vesmírná plechová huba ani neškrtne. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po ultimátnej magorine Godzilla vs. Megalon si Fukuda trošku vstúpil do svedomia a vo svojej poslednej Godzillovine prináša, v rámci možností, celkom inteligentnú zábavu ktorá tentoraz disponuje aj nejakým dejom ( a žiadnymi recyklovanými zábermi ). Mimozemský opičiaci tu vysielajú proti Ludstvu svoju najmocnejšiu zbraň a tou je nablýskaná Mechagodzilla vyzbrojená lasermi, raketami a raketovým pohonom. Keď brutálne zmláti Godzillinho kamoša Angliosa, Godzilla to fakt naštve a efektne sa uvedie na scénu tak, že vylezie z nejakého baráku kde si zrejme dávala šlofíka. Bitka plná gigantických výbuchov skončí nerozhodne a obe Godzilly musia načerpať energiu, takže sa na čas stiahnu zo scény a namiesto nich sa začnú mlátiť ľudia s maskovanýmy marťanmi. Nakoniec sa proroctvo naplní a na svetlo sveta vylezie bájny plyšový drakopes King Caesar ovešaný baraními kožkami aby pomohol bojovať proti zlu. Veľa vody síce nenamúti, ale dobrý úmysel sa počíta. Záverečný súboj bude krutý a plný krvi z Godzillinej preťatej krčnej tepny. Mechagodzilla síce dokáže lietať, ale Godzilla zo seba urobý živý magnet, pritiahne si ju a slávnostne jej oddrapí plechovú hlavu. Hip-hip... ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Mechagodzilla, Space Godzilla a Gigan boli jasne mojimi najoblubenejsimi dielmi. Memorable, Unforgettable. Doteraz si tie filmy pamatam uplne zivo a nezabudnem ako som drzal palce Godzille aby zlikvidovala tych sracov vnutri toho plechoveho srotu :D ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Godzilla v plné parádě tentokráte čelí svému mechanickému dvojníkovi, kterého neovládá nikdo jiný, než zlí mimozemštané z třetí planety od černé díry. Ano, je to tak hloupé, jak to zní, ale v rámci žánru to splňuje očekávání a v rámci série je to dokonce místy i překonává. Godzilla tentokráte nečelí mimozemskému nepříteli sama a na pomoc přispěchají hned dva monstrparťáci - Anguirus, který se s Godzillou utkal již v jejím druhém filmovém počinu, se příběhem jenom mihne, aby "pozdravil" fanoušky a King Caesar, který zde má svou premiéru. Režisér Fukuda, který měl na kontě již dva Godzillí filmy, se v tomto díle dostal pravděpodobně na vrchol své (minimálně Godzillí) kariéry. Samotnou Godzillu zde ztvárnil Isao Zushi, který si tuto roli posléze zopakoval v seriálu Ryusei Ningen Zon z roku 1973. Na režii seriálu se podílel otec Godzilly Iširó Honda a právě i režisér Mechagodzilly Fukuda. Isao Zushi se v seriálu střídal s dalším Godzillím představitelem Toru Kawai, který hrál slavné monstrum i v přímém pokračování Gojira tai Mekagojira s názvem Mekagojira no gyakushu / Terror of Mechagodzilla. Tento snímek byl zároveň posledním příspěvkem do série od otce Godzilly Iširó Hondy a posledním snímkem Godzillí éry zvané Showa (1954 - 74). Ano, Godzillích filmů je spousty a mají i své éry :-) ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že Godzilla vs. Mechagodzilla bude úplne kopírka King Kong Escapes. Ale našťastie nie je, je tu oveľa väčšie ohnivé inferno! :D Ach, ale prečo tu trepú zase tých mimozemšťanov....našťastie nie sú tak na smiech ako predchádzajúce pokusy. Zaujímavé, už niekoľkokrát som videl podobné alebo takmer rovnaké filmy (King Kong Escapes, Godzilla Vs. Monster Zero, Godzilla Vs. The Sea Monster), ale zatiaľ čo ostatné som pretrpel, tento mi neprekážal. Keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté. Normálne som sa asi zbláznil a celkom sa mi to páčilo! Áno, má to svoje muchy mäsiarky, ale v rámci tohto bláznivého podžánru je to celkom vydarený film. Máme tu všetko - zákerných tajomných záporákov, podradnú neoriginálnu dejovú zápletku, trochu okultna, niečo z akcie a veľkolepé súboje monštier (tie mi vadia pre svoju infantilnost a neohrabanú smiešnosť, veď viete prečo, ale tu to tak nebolo! Bavilo ma to do konca, a že ten záverečný súboj bol riadne dlhý.). ()

Reklama

Reklama