Reklama

Reklama

Godzilla tai Mechagodzilla

  • Japonsko ゴジラ×メカゴジラ (více)

Obsahy(1)

Ve čtrnácté části slavné ságy se opět vrací na scénu Godzilla a přestože v předchozích filmech Japonsko ochraňovala, nyní ho začne ničit. Když se objeví i druhá Godzilla, je jasné, že tady něco nehraje. V následném souboji je jedna Godzilla zbavena své maskovací kůže a ukáže se ve své pravé podobě - jako obří robot Mechagodzilla, ovládaný mimozemšťany a určený k ovládnutí Země. Na pomoc Godzille přichází legendární King Caesar, ale i tak bude poražení Mechagodzilly velmi těžké… (Ertai)

(více)

Recenze (24)

Lima 

všechny recenze uživatele

15) GODZILLA vs. MECHAGODZILLA I. (1974)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Na patlala Fukudu nečekané podařené. Díky mladé archeoložce Keisuke a jejímu objevu vzácného starobylého artefaktu, pomocí něhož se probouzí dávný mytický ochránce Japonska jménem ´King Seesar´ (který se svými králičími ušisky patří mezi nejkomičtější godzillí monstra vůbec) se tady hodně hraje na dobrodružnou strunu a děj velmi příjemně odsýpá. Provázanost nebývá v godzillovské sérii zvykem, ale tohle je de facto přímý prequel k Hondově ´Terror of Mechagodzilla´, takže zde na scéně figurují zlí mimozemšťané, kteří pod rouškou lidské podoby skrývají svůj opičí vzhled (inspirace ´Planetou opic´ je více než zřejmá) a do boje o ovládnutí Země vysílají robotickou Mechagodzillu. Ta zde má svoji premiéru a je vůbec nejoblíbenějším monstrem v godzillí sérii, protože jako jediná se objeví ve všech třech stěžejních godzillovských filmových etapách. U soubojů monster mě zaujal hudební doprovod, čekal bych všechno, ale swingovou hudbu ne a nutno říci, že ten nezvyklý kontrast na mě fungoval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jun Fukuda ale dál pokračuje ve skvěle započaté práci a dál baví svými filmy, které jsou opět plné akce. I tentokrát je vidět, že si chtěl s těmi triky trochu hrát a přinést něco víc, což se nakonec i povedlo. Jsou zde skutečně výborné triky, hlavně se zastavením projekce, ale nechybí ani výborné masky. Film tak dokáže zabavit, protože na svou dobu – ale i dnes – je výborný béčkem. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čtrnáctý díl se stal konečnou pro mého nepříliš oblíbeného režiséra Fukudu, ale paradoxně se mu podařilo rozloučit v opravdu velkém stylu. Právě jsem napsal něco, o čemž jsem byl ještě před hodinou a půl přesvědčený, že to snad ani není možné. Tentokrát jsem se bavil od první minuty téměř až po tu poslední a i přes několik slabších pasáží budu tentokrát hodnotit nadprůměrně. Asi nejvíce mne opět potěšila akční stránka snímku, kterou tentokrát tvůrci okořenili o spoustu soubojů nejen monster, ale i lidí. Opičáci versus agent Interpolu tak přesně tohle bylo podle mého gusta a přestože mu ostatní postavy zdatně konkurovaly, tak já si oblíbil nejvíc právě jeho. Opět se tu ukázala i celá škála japonského humoru, který sice moc nemusím, ale tentokrát kupodivu fungoval tak jak má. Dokonce i samotná Mekagojira se tvůrcům vyvedla. Vyzbrojena pěkným arsenálem zbraní, nelítostná a téměř nepřemožitelná- konečně pořádný nepřítel pro Gojiru. Ta už potřebovala hodně dlouho dostat pořádně na prdel a tak se i stalo.70% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho se ultimátní fanoušci Godzilly z celého japonska sjížděli k ředitelství Toho Company aby jim přede dveřmi zanechali hovno v hořící krabici nebo panenky oběšeného Fukudy atd.. až těm papalášům konečně svitlo a došlo, že posledních cca 8 let-až na vyjímky-byl celkově jeden velký, velmi nepovedený experiment. Změna G-politiky mohla začít a aby Fukudu uchránili před zaslouženým atentátem dali mu ještě poslední šanci na vykoupení a navrch asi 10xvětší rozpočet než doposud se slovy"Tentokrát to pro nás napiš a natoč něják pořádně-už můžeš." Fukuda u psaní scénáře potil krev, nechal si konečně poradit od svých dětí, při natáčení do toho dal maximum a světe div se už opravdu nejde o takovou infantilní frašku jako doposud. Mechagodzilla je opravdu ultimátní záporák a Godzilla, King Caesar i banda lidiček vypotí pár litrů krve než jí dají konečně na frak. Za mě osobně tedy budiž Fukudovi odpuštěno a za tenhle godzillovský standard mu přeju klidný odpočinek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mechagodzilla je bezpochyby jeden z top nepriateľov Godzilly. Bohužiaľ scén s ňou a Godzillou tu je spolu asi tak 15 minút a zvyšok je o nejakom proroctve, mimozemšťanoch, hlavných hrdinoch a iných absolútne nepodstatných veciach. To hlavné - monštrá, súboje a ničenie - je bohužiaľ až na druhom mieste. Jediné, čo zaujme, je, že hlavný hrdina - profesor - nápadne vyzerá ako japonský Gregory Peck. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama