Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 354)

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

V polovině filmu jsem byl pevně rozhodnutý že tomu dám 1-2* ale závěr nebyl úplně špatný a nakonec jsem dal 3* protože jsem to pojal ne jako akční film, ale jako parodii na akční filmy, protože pořád ty silácky kecy, banderas trapas, sami borečci typu "Já jsem ten nejlepší" a v závěru 10 borečků proti admádě stovek vojáků s tankama a ne že nikoho z těch borečků nezabili, dokonce ani nikoho netrefili, absolutně neuvěřitelny. Prostě jako akční film hrůza, ale jako parodie na akční filmy dobry. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Spoiler : Počet mrtvých ve filmu je 3 185. Závěrečná přestřelka je kolosální až ad absurdum. A nic dalšího, možná kromě démonického Mela Gibsona a ukecaného Antonia Banderase mi v paměti nezůstane. Od výborné dvojky zažili Expendales dlouhý sešup dolů do tuctového průměru. To co kritika čekala od jedničky, přišlo tedy až teď. Film je sledem tupých akčních scén, bez atmosféry, bez smyslu a bez jakéhokoliv kouzla. Pokud má nějaké kvality, tak v plejádě známých herců. A to je málo, i když jde o takové megahvězdy. Velice slabé tři hvězdičky. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle dostávám strach. Vážně to nechce Stallone už zabalit? Jako recese to bylo dobré v prvním a druhém díle, ale nyní ztrácí evidentně dech a něco nefunguje jak by mělo. Expendables 3 s klidným svědomím mohu označit jako zoufalou snahu přizvat do filmu ještě "nějakou partu" akčních hrdinů za každou cenu. Pokud se odváží odstřihnout starou partu NE-Postradatelných z půlky filmu a nahradí ji mladou krví Postradatelných, pak cítím problém. Nebylo na zaplacení Stathama nebo Snipese po delší dobu? Vysvětlovalo by to i to, jak jsou ve filmu skutečně laciné efekty a akční scénu tak zachráňují pouze krátké pěstní souboje. Potěšil mě Gibson, pobavil Banderas, znova? Ne díky, zlomte vaz. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Prvý Expendables priniesli späť pravých akčných hrdinov so samopalmi, nožmi, bojovým umením a kvalitnou Rkovou zábavou. Druhý Expendables ponúkali to isté vo väčšom, pridali Chucka Norrisa pre ešte efektnejšie akčné divadlo. A teraz máme dočinenia s tretím dielom. Podľa dátumu pod komentárom je zjavné, že som tento film v kine nevidel. Keď som si púšťal tretí akčný výplach dnes už legendárnej partie, ani na sekundu by ma nenapadlo nezájsť si do kina. PG-13 ma neodradzovalo, naopak ma lákali ďalšie veľké mená v zostave, trailery vyzerali lahodne, a tiež tu existovala dôvera v značku The Expendables. V momente ako som dopozeral film, film sám o sebe ma odradil. Prišlo mi že sa páni snažili prejsť na vážnejšiu notu, chýbali poriadne hlášky a poriadny one liner (Get to the chopper od Arnieho sa neráta, pretože to povedal za 10min asi 4krát a každým ďalším to stratilo na peknom wink efekte), chýbali väčšie sólo scény, a tiež mi prišlo že sa nehralo na silné stánky jednotlivcov, išlo sa viacej štýlom tu máš zbraň a len strieľaj. Vec čo ma vytočila najviac bola pozícia Jeta Li v záverečnom titulkovom rundowne. Je celkom sranda že rating prístupnosti bol pre mňa najväčším strašiakom, nakoniec sa z toho vykľul najmenší problém, rovnako ako aj nová krv. Najväčšie pozitívum je pre mňa Mel Gibson. Jeho záporák je skvelý, inteligentne trafený a ma niečo do sebe, čo ostatným z jeho druhu v predošlých dieloch chýbalo. Jeho koniec a finálna scéna mohli byť lepšie, ale zas nemôžem byť príliš rozmaznávaný. Zatiaľ 3* s tým že kino vynechám a počkám na Blu-Ray; dovtedy sa hádam zresetujem a dám tomu ešte jednu šancu. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Po druhém filmu znatelné zlepšení, které skoro dosahuje na první film. Skvělý Snipes, vtipný Banderas a Ford. Opět nedostal více prostoru Gunner a těch CGI je tam zas jak nasráno, což zbytečně kazí dojem. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Expendables potřetí a znovu jinak. První díl byl malý zázrak, dvojka typicky sequel a trojka se snaží o něco jiného. Chce být oldschool a zároveň se neztratit v moderní době, což se filmu docela podařilo. Nejsem žádný velký fanoušek akčních filmů, ale Expendables mě přirostli k srdci. Ty filmy mě baví a jsem jim ochotný odpustit béčkové zápletky, nelogické věci atd. A to z jednoho prostého důvodu, protože je vidět, že to co dělají, dělají z upřímné radosti a vlastně i z lásky k žánru a nesráží ho. Totéž pochopil i režisér Patrick Hughes a drží kormidlo této velké lodi, aby nenarazila do útesů. Můžeme si stěžovat, že triky nestojí za moc, epické finále je zbytečně přepálené, chybí pořádný souboj na ruce ,a taky že občas chybí soudnost. Ale když vidím Stalloneho a spol. vystřílet stovky nábojů a hláškovat jako o život, tak mám z toho upřímnou radost. A kupodivu se mi v tomhle díle nejvíce líbili slovní přestřelky. Wesley Snipes je zpět a jasně si říká o nového Blade. Antonio Banderas je nejlepší postava filmu a jeho průpovídky a hlášky nemají konce a vždy dokáže rozesmát od ucha k uchu tím jaký je magor. Zbytek staré party si jede pořád svoje a je s nimi sranda. Potěšil Harrison Ford, který toho mrzutého dědka umí na výbornou. Nový tým není úplně marný, ale chybí jim pořádné charisma. A ještě teď se směji výroku Rondy Rousey, že by byla lepší Wonder Woman, než Gal Gadot(možná po fyzické stránce, ale charisma na to nemá). Mel Gibson je fajn, je vidět že se baví a svoje dialogy pronáší s velkým nadšením. Jak už jsem psal, co se týče humoru, tak je trojka nejzábavnějším filmem a doslova každá scéna se Snipesem a Banderasem stojí za vidění. Expendables 3 se podle mě povedli a pokud bude někdy nějaká čtyřka, tak u toho nebudu chybět. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Z celé trilogie suverénně nejslabší kousek - všechny old schoolové posily sice sedí jak prdel na hrnec, ale co z toho, když řada z nich má v podstatě jen cameo a excelentní záporák Gibson je v závěrečném fightu naprosto nedůstojně smoštován. O naprosté nezajímavosti tuctových mladých členů týmu ani nemá cenu mluvit, doufám, že v dalších dílech už je neuvidím. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Joooj, strašne som sklamaný. Moja obľúbená novodobá akčná séria a takto slabo to vypáli? Žeby za tým bola zlá aura Kellana Lutza? Ktovie. Nový gang je žalostne planý a celý by som ho vysekal z filmu. Teda až na Antonia Banderasa lebo ten bol neskutočne vtipný a celý film osviežil. Starý gang je osvedčená lahôdka ale nemazalo mu to tu tak dobre ako minule. A navyše záverečná scéna neskutočne odfláknutá a Gibsonovi ako skvelému záporákovi je venované žalostne málo času. I strih sa mi miestami zdal trošku chaotický. No a daň za veľké výplaty na vychytených hercov si tentokrát odniesli dosť slabé vizuálne efekty. S prižmúreným okom je maximum 70% ale i to by sa mi mohlo zdať veľa nebyť taký fanúšik Expendables ()

mab 

všechny recenze uživatele

Mé očekávání bylo naplněno a po slabší dvojce je trojka opět dobrá. Akce, dialogy, klasika, jen bych příště ubral na omladině, tenhle styl osmdesátých vyžaduje "osmdesátníky", pokud by se v budoucnu měl klást důraz na mlaďochy, série ztratí smysl.. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že docela mega rozdíl mezi Westem a Hughsem. Natočit totiž další díl Expendables bez jediné zapamatovatelné akční scény, to chce velkej výkon. Když se člověk ohlédne za dvojkou, vyvstává na mysl přinejmenším vymazlená úvodní sekvence, pro mě dnes už dost ikonická scéna ve cvičných ateliérech amerických ulic padesátých let s hláškujícím Lundgrenem a sušenkou a Smartovej nářez na letišti. Ve trojce není zhola nic - bez nápadu. Jestli si někdo stěžoval na nevyužitý potenciál dvojky, tak trojka je v tomhle směru k pláči. Absolutně nechápu, na co mám v bijáku Stathama, Lundgrena, Crewse, Arnieho, Liho a Snipese, abych se po úvodní dvacetiminutovce dočkal dvouhodinového totálního kýble nudy, kterou doprovází ta nejnesympatičtější tlupa amerických manekýnů a hrozivě hrající Ronda Rousey. K čemu se čekalo na to, až Snipes vyleze z reálné basy, když jej pak po jeho úvodním (uznávám dost meta) prison breaku odklidili z plátna, na což ještě samotná Snipesova postava hloupě upozorňuje? Aby toho ale nebylo málo, tak nám Sly a jeho parta naservíruje Banderase v roli Jar Jara Expendables... No alespoň to herecky zachraňuje Gibson, kterýmu agresivního psychopata ušili na míru. Na nový Expendables je to ovšem pořádnej průser. Viz Verbal, Iiskam, Tom Hardy ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Nakoniec fajn. Je to stupídne, ale nieje to TAK stupídne ako dvojka, má to fajn Gibsona čoby záporáka a finále je tučná zabíjačka. Mladý neprekážajú, starý sú poprdeli a aj keď to vyzerá jak direct-to-dvd film a má to tie brakové c-čkové efekty, je to naozaj fajn b-čko s typickou scenáristickou akčnou kostrou. Nezlyháva tu vlastne nič. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Fantastické hlášky a pohádková akce. No nejsou tohle kluci jako z pohádky? Je kouzelné vidět, slyšet a užívat si ty sličné hochy spolu. Nemohu se nabažit a budu vždy věrný fanda nablblých hlášek a tun testosteronu stříkajícího z plátna. Je to jízda. Omladina dostala prostor tak akorát a celé je to vyvážené lépe než Wesleyho nože :-D. "...and You will see Christmass coming! ...what? is june ... :-D 5* + 5* za "Get to da Choppa; famózního Harrisona Forda a jeho vzpomínky na Jacka Ryana; Wesleyho ...za daňové úniky... :-D a za neskutečného B.M.F. Antonio Banderase ...zase jsi zfalšoval CV? :-D ...nemohu se přestat smát... I want more <3 ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Propad. Každý filmový veterán měl svoje hlášky své schopnosti, ale zde se mi to zdá, že byly o to ochuzení či se to nehodilo. Není špatné přijít z něčím novým, ale připnout jim novou identitu, aby to bylo vtipnější či živější ? Podle mě měli vzít charakteri z těch nejlepších a nejznámějších filmů jednotlivých hrdinů a snažit tomu přízpůsobit scénář, né naopak. Ale to je trošku můj problém. No rozhodně jde o nejslabší díl ze série, i když se zde ukáže snad nejvíce 80.tkových filmových hrdinů. Dal bych 3*, ale to bych podcenil závěrečnou akci, která doslova brala dech. Navíc musím souhlasit, že Mel Gibson se tu jako záporák sakramentsky hodil a byl zatím nejlepším záporákem v Expendables. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Žádná katastrofa, jak to mnozí píší, se neděje. Absence R-kový akce samozřejmě mrzí a hodně, protože na tom si tahle série zakládala a velmi tím bavila, na druhou stranu akce je opravdu hodně a je i poměrně slušná, když pominu řadu špatných efektů. Herecký obsazení je jako vždycky skvělý a i když řada hlavních tahounů dostala tentokrát o poznání míň prostoru (z nich mě nejvíc baví Lundgren, kterej měl vždycky jen podpůrnou úlohu, ale tentokrát už to bylo opravdu cameo), zase přibyli jiní, kteří je zaskočili - nejlepší je jednoznačně ukecanej a skvěle hláškující Banderas, kterej si roli opravdu užívá a Snipes s Gibsonem taky nezklamali. Humor za dvojkou zaostává, ale pár povedenejch hlášek se najde. Nebýt PG13 a menších rolí základní herecký sestavy, tak jsou třetí Postradatelní kvalitativně na úrovni jedničky. Dvojka zatím jednoznačně vede. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Třetí Postradatelní se pokoušejí nesázet na nostalgii a vypadat jako moderní akční snímek, IMHO spíš ke své škodě. Kamarádství a slovní pošťuchování mezi starou partou je totiž super, mladí sice zapadnou docela dobře, ale nikterak zajímaví nejsou. Proto mi čas věnovaný jim na úkor hereckých matadorů (jen vypíchnu vynikající posily Gibsona, Banderase, Snipese, Forda) přišel až zbytečný, stejně jako alibistický PG-13 rating. Ten ale vadil jenom zpočátku, nikoliv už v dlouhé finální nářezové přestřelce, skvěle zrealizované, díky níž je ta 4. hvězdička dostatečně obhajitelná. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Negativní komentář: Na počátku byla myšlenka dát do jednoho filmu legendy z dějin akčního filmu, které by udělaly radost všem fanouškům a splnily tak sen o ultimátním castingu. Proč ne, v 21. století už nemají takovou hodnotu a někteří to udělají i za polívku. A tak se hledalo a cpalo do filmu kdejakého wrestlera a ragbistu. Vzdát poctu osmdesátkovým akčňákům se, ale nepodařilo žádnému dílu a s díly přibývajícími se tomu víc a víc vzdalovalo, než vzdávalo... Díl Třetí je ke všemu provázen peripetiemi, kdy ještě před premiérou v kinech byl film vypuštěn do Zálivu pirátů, aby ho pak následně EULA s křížkem po funusu zachraňovala tamtéž před hrstkou stahovačů, kteří si počkali na domácí produkci z DVD/BR ripů. Pravdou je, že tentokrát podpořil Postradatelné v kině málokdo a to právem. Stallone utopil, nezachránil šanci mít možnost vytvořit film s plejádou hrdinských jmen starých vlků a zcela proti svým zásadám nacpal mladé a neklidné a neznámé jelimany, kteří sice potřebují po škole napsat do životopisu nějakou práci a bez praxe je nikdo nechce, ale proč zrovna v tomhle filmu?! Lituji Arnolda, že sem ještě leze. Lundgren jako ve všech svých filmech nevyužit na alespoň 50%. Wesley Snipes měl mít na návrat větší bitevní prostor, ale je spíš pro politování. Statham mizí víc a víc. Harrison Ford zbytečný, ale potěšil. Antonio herecky trumfuje Mela. Scénář, děj neskonale nudný a postavy jednající tak nějak bez chuti (kromě Banderase). Akce o ničem, režisér možná umí vést kameru a stříhat reklamy, ale pro vyladěný akční film se nehodí. Půlhodinové přestřelky umí poutavě jen John Woo a to ještě před 25. lety. Toto je film spíše pro mládež, která se zde pobaví. My odrostlejší zapláčeme. Magazín Rolling Stone označil The Expendables III za "nejzoufalejší akční film roku". Pozitivní komentář: S úctou k těmhle dědkům dám nepotupné tři hvězdy. ()

ravalah 

všechny recenze uživatele

Vynikajici Gibson, ale scenaristicky slabe, par skvelych souboju to bohuzel nezachrani. Celkovy napad takovy blby, rada roli je naprosto zbytecnych. CGI je naprosto strasne. 5/10 ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší díl dosavadní série. Kluci už opravdu stárnou, o čemž svědčí poměrně málo choreografických akčních scén. Většinou se střílí, takže příjemným osvěžením byla judistka a zápasnice v MMA Ronda Rousey. Stallone ještě v „jedničce“ řádil jako mladík, zde už je to celkem ústup. Arnold je bohužel fakt už jen na to střílení z těžkých zbraní. Film patřil překvapivě A. Banderasovi, u jehož hlášek jsem se fakt dost nasmál. Na Melu Gibsonovi jde vidět, že to je herec charakterních rolí a taky svým herectvím ostatní převyšoval. Akční závěr byl brutální a dost našlapaný. Tanky byly sice přeháňka, ale nakonec proč ne. Slovy „já jsem Haag“ Stallone ukončil dilema. Protože pravdou je, že nač by měl být válečný zločinec souzen mezinárodním tribunálem, když hrozí, že díky případné administrativní chybě by mohl být puštěn na svobodu. Jeho oběti ohleduplné zacházení také neměly. Celkově vzato, jsem dost zvědav na „čtverku“. Můžu si jen přát více bojových scén. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Už to není ono. Vtipkování a postrkování je už v tomto filmu samozřejmostí. A ta střelba aniž by někoho trefily, to už začíná být nuda. 70% ()

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama