Reklama

Reklama

Zabijáci

(studentský film)
  • Sovětský svaz Ubiytsy (více)

Obsahy(1)

Do prázdné hospody přijdou dva hosté - nájemní vrazi, aby něco snědli a počkali na svou oběť. (5150)

Recenze (29)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Filmy nejgeniálnějšího režiséra, který kdy žil na této planetě. Jemu podobní měli většinou osud zatracenců, například Passollini. V tomto snímku nejde o děj, ale o princip "neděje". Ta strašlivá představa vrahů čekajících na svou oběť, která se v klidu baví... :-() ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Režijné dielko A .Tarkovského ešte z "bažantích" čias, pod ktoré sa podpísali ďalší dvaja študenti. Spolutvorcovia sa vo filme dokonca aj herecky realizovali, Tarkovský asi až na minútu. Oproti Tarkovského siahodlhým umeleckým eposom je táto prvotinka doslova kraťasom:) ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Film se odehrává v jedné hospodě, kam přijdou 2 nájemní zabijáci a čekají na příchod vytipované osoby, kterou mají zabít. Velmi komorní atmosféra, solidní herci a u Tarkovského již typická nejistota z toho, co bude následovat v dalším záběru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, klasický, lepšie zvládnutý študentský film. Mám s čím porovnávať, vidím, čo sa točí na VŠMU, ale aj inde vo svete. Tarkovskeho dielo tak má solídnu formu, vytvára postupne napätie, výber ksichtov vrátne "negra" sa tiež vydaril. Pointu to síce má, ale v momente, kedy film skončí si poviete, že záver bol vystrihnutý, alebo je film nedokončený. Škoda, že sa režisér neujal aj neskôr niektorého z Hemingwayových diel. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Škoda, že divák čaká čaká a čaká, no nič vážnejšie sa neudeje. Rozbehnuté to bolo celkom dobre. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tarkovského mám fest rád a považujem ho za jedného z najväčších umelcov, čo behali (behajú) po tomto svete. Som rád, že sa mi podarilo vidieť túto raritku zo školských čias, no ak mám byť objektívny tak sa nejedná o nijaký skvost (to si maestro nechal na neskôr:) Ako študentský filmík viac než dobré, nič viac... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Školní cvičení na motivy Hemingwayovy povídky. Asi ničím neoslní a k pozdější Tarkovského tvorbě má ještě daleko. Přinejmenším fakt, že se jedná o sovětskou variaci na gangsterské téma, však stojí za zmínku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film se všemi negativy studentských filmů, navíc bez většího hereckého výrazu všech zúčastněných, kteří deklamovali, inu, jak ve studentském filmu. Při vší úctě k Tarkovskému, je to skutečně jen studentský film na tehdejší dobu s odvážným námětem, ale jinak postavený hodně špatně. Napadlo někdy někoho, že hlavní postavou celé Hemigwayovy povídky není Švéd, ale Adams? ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

A kde je zbytek, hodilo by se zeptat.... Začátek je napínavý a atmosferický a zrovna když už si myslíte, že se začne příběh rozvíjet dále, je najednou konec... tedy bez konce. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krátky film podľa poviedky Ernesta Hamingwaya, ktorý bol prvým filmom ruského VGIK- u, ktorého námet bol inšpirovaný zahraničnou literatúrou a nie Ruskou. Film je pomalý, dýcha z neho ponurá atmosféra, ktorá sa sústreďuje na úzke miestnosti. Tak má bar a hotelová izba možnosť vyniknúť podstatne stiesnenejšie, než tomu skutočne je a umocňuje tým ten drsný, ponurý feeling, ktorý dodáva filmu na zaujímavosti aj keď sa tam vlastne nič nedeje. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Vůbec nic úžasného, spíš se na tom Tarkovskij učil a podle toho to dopadlo..)) Festival krátkých filmů 2007 ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

V zásadě povedené školní cvičení, spíš než plnohodnotnej kraťas. Zabijíci jsou pozoruhodní povedenou noirovou atmosférou, ale chybí jim výraznější směřování. Premisa (vrazi si krátí čekání na oběť plkáním v baru) hodně evokuje Tarantina, oproti jeho filmům jsou zde však dialogy největší slabinou. ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

9/10 Tarkovského film natočený jako cvičení při studiu na VGIK podle povídky Ernsta Hemingwaye The Killers. A já jako fanoušek Tarkovského nemůžu než dát 5*. P.S. Nevím ale hodiny na zdi šly poněkud divně.... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nic moc teda, ale nutno brát, že je to studentský film a že to jsou Tarkovského začátky. Ačkoli, i když je to natočené docela dobře, dost to ztrácí na tom, že to je prostě celé takové nijaké, takže ve finále je to pak dost nudné. Nakonec to vidím tak na 2*, bůhvíjak zajímavé to není. 2* ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrá detektivka v americkém stylu, ani mě nepřišlo, že se dívám na ruský film. Škoda, že Tarkovskij v žánru nepokračoval a nenatočil i nějaký celovečerní film, pokud by udržel nastavenou laťku, určitě by se některým žánrovým filmům vyrovnal. Co se týče zde zmíněné podobnosti s kultovním Pulp Fiction, myslím si, že je spíše vzdálená - sehranost hlavní dvojice padouchů mě sice připomněla Travoltu a Jacksona, jinak se opravdu sahá spíše ke kořenům americké drsné školy. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Nadějný rozběh, ale ke konci vlastně tak trochu o ničem a vyznění do ztracena. Průměrný studentský film. Nic víc, nic míň. Což na první filmařské kousky není vůbec špatné. ()

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Nepřemýšlej. Poutavý příběh, průměrná kamera, občas rušivý zvuk, často rušivý střih. Ale bavilo mě to. Filmy jsou přesně to, co bystří hoši jako já potřebují. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Dvacetiminutová studentská prvotina Andreje Tarkovského podle povídky Ernesta Chemengujeja (omlouvám se, ale fascinuje mne přepis anglických jmen do azbuky :) Filosofující příběh jedné nájemné vraždy, popsaný z pohledu vrahů, ústí do filosofické metafory o rezignaci a odevzdání se. Přestože je to v podstatě domácí úkol, je to velmi kvalitní věc, zejména scénářově a občas zajímavou kamerou (holt student kamery si v uričtých věcech dovolí větší šílenosti než rutinovaný kameraman, který už má zaběhnuté určité postupy a klišé, takže scéna, kdy jeden z vrahů zaleze do "střílny" je natočená zajímavě úchylným způsobem). Naopak chybí kvalitní zvuk a výprava, ale když uvážíte okolnosti vzniku, nejsou ani tyto části špatné. Spojistost s Tarkovského pozdějšími díly jsem tu nenalezl, ale přece jenom toho ještě nemám nakoukaného tolik - takže je to pro mne jen zajímavý film. A, ač nerad srovnávám, zde si jednu komparaci neodpustím - strašně mi to připomínalo moji milovanou Pulp Fiction, zvlášť v první půlce, a to nejen tématem, rasistickým tlacháním, zevšedňováním násilí a výstavbou děje; některé repliky mají i vysloveně tarantinovský styl psaní dialogů. - Co vám udělal ten Andersson, že ho chcete zabít? - Nic, nikdy jsme ho neviděli. - Tak proč ho chcete zabít? - Naši přátelé nás pěkně poprosili. ()

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama