Reklama

Reklama

Zabijáci

(studentský film)
  • Sovětský svaz Ubiytsy (více)

Obsahy(1)

Do prázdné hospody přijdou dva hosté - nájemní vrazi, aby něco snědli a počkali na svou oběť. (5150)

Recenze (29)

petrskoc 

všechny recenze uživatele

Slušná prvotina. Atmosféra se dá krájet, herecké výkony jsou fajn vzhledem k tomu, že tvůrci hrají i hlavní role. Nejde o nic profesionálního, technické zpracování je poplatné době, film se snaží stát nohama na zemi, klást důraz na poctivé vyprávění obrazem, dobře nasvíceno. Již zde jsou vidět náznaky budoucí profilace a směřování Andreje. Celkově mě těch 20 minut bavilo a popravdě - i Tarkovskij musel nějak začínat. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

K filmům Andreje Tarkovského chovám posvátnou úctu, tudíž jsem vělmi rád, že jsem mohl vidět jeho studentský film a de facto prvotinu. A jak už to u takových snímků bývá, tak i tento má své mouchy (zvuk, maska černocha...), ale i klady (na svou dobu opravdu velmi povedené a nevšední dialogy, kamera), a tak bych měl dát neutrální (lepší)trojkové hodnocení, ale jak už jsem naznačil, tak jsem ovlivněn osobou režiséra, takže tu hvězdu navíc dám. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, klasický, lepšie zvládnutý študentský film. Mám s čím porovnávať, vidím, čo sa točí na VŠMU, ale aj inde vo svete. Tarkovskeho dielo tak má solídnu formu, vytvára postupne napätie, výber ksichtov vrátne "negra" sa tiež vydaril. Pointu to síce má, ale v momente, kedy film skončí si poviete, že záver bol vystrihnutý, alebo je film nedokončený. Škoda, že sa režisér neujal aj neskôr niektorého z Hemingwayových diel. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krátky film podľa poviedky Ernesta Hamingwaya, ktorý bol prvým filmom ruského VGIK- u, ktorého námet bol inšpirovaný zahraničnou literatúrou a nie Ruskou. Film je pomalý, dýcha z neho ponurá atmosféra, ktorá sa sústreďuje na úzke miestnosti. Tak má bar a hotelová izba možnosť vyniknúť podstatne stiesnenejšie, než tomu skutočne je a umocňuje tým ten drsný, ponurý feeling, ktorý dodáva filmu na zaujímavosti aj keď sa tam vlastne nič nedeje. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tarkovského mám fest rád a považujem ho za jedného z najväčších umelcov, čo behali (behajú) po tomto svete. Som rád, že sa mi podarilo vidieť túto raritku zo školských čias, no ak mám byť objektívny tak sa nejedná o nijaký skvost (to si maestro nechal na neskôr:) Ako študentský filmík viac než dobré, nič viac... ()

Galerie (1)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama