Reklama

Reklama

Rita

(seriál)
Dánsko, (2012–2020), 26 h 37 min (Minutáž: 36–44 min)

Tvůrci:

Christian Torpe

Hrají:

Mille Dinesen, Lise Baastrup, Nikolaj Groth, Ellen Hillingsø, Carsten Bjørnlund, Kristoffer Fabricius, Alexandre Willaume, Morten Vang Simonsen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Nezávislá, přímočará a svými žáky obdivovaná učitelka Rita si v tomhle dánském komediálním dramatu s dospělými moc nerozumí. (Netflix)

Recenze (3)

anetd1 

všechny recenze uživatele

Náhled na typicky chladné dánské vztahy a život jedné single maminy-učitelky, schovávající se před vlastním vyhořením za svou prací a odsouvající své city kamsi do ústraní. Tvrdit typicky je troufalé stereotypizování, ale vliv kodaňských tvůrců je samozřejmě znát a trefné to je dost (však to byl předpokládám účel). Pokud vás nebude iritovat některá z hlavní postav, je to příjemná oddechová jednohubka pro všechny učně dánštiny. ()

black8 

všechny recenze uživatele

Do Rity ako seriálu, ale aj do hlavnej postavy, som sa zamilovala a stáva sa mi to málokedy, ale po dopozeraní poslednej série mi Rita vyslovene chýbala. Ide o vysokú dávku ľudskosti, ktorý tento seriál ponúka. A človek dôjde k poznaniu, že v Škandinávii sa netočia iba dobré kriminálky. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama