Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, vyrobená podle osvědčených postupů, je určená zejména těm -náctiletým, neboť je o všem, o čem právě oni sní. Jejím hrdinou je šestnáctiletý Les Anderson, toužící po řidičském průkazu a pozornosti spolužačky Mercedes. Je přesvědčen, že nezíská-li jednu, nemá šanci získat ani to druhé. A protože jej teoretická část autoškoly příliš nebaví, není divu, že u zkoušek proletí, přestože při jízdách instruktora překvapí svými řidičskými dovednostmi. Stydí se však neúspěch u zkoušek přiznat a tak jej zatají před rodiči i před spolužáky. A vlečen událostmi vypůjčí si tajně dědečkův pečlivě opatrovaný cadillac, aby se mohl s kamarády vydat na plánovanou projížďku. Ta však skončí úplně jinak, než si Les vůbec dokázal představit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Heather Grahamová jako začínající hvězdička ve své první významnější roli neměla moc šanci předvést se - většinu filmu totiž strávila v poloze Járy Cimrmana - ležící, spící. Ale vypadala moc moc moc krásně už tehdy. Jinak je to taková teenagerovská komedie své doby - dnešní mládež už by se u toho asi moc nebavila. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pubertální film s pubertálním humorem pro puberťáky. Jen osmdesátkově vkusný, bez nechutných tělesných tekutin, které teď děcka tolik rády. (2,5*) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Takhle se točily teenagerské filmy v osmdesátých letech...Prostě pohodovka, i když při pohledu na Haima a Feldmana vždycky nabijim brokárnu! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Oh jé jej, to měli ale ke konci >osmdesátek< problémy ti středoškolští středostavovští smradi v júesej... Jó to byly diskočasy, hoši nosili >teple< vyfoukané vlásky a dívenky vypadaly rovnou jako Barbíny, všichni měli k malým ptákům a kozenám velký káry a všude vládla konzumláska a tržní mír... Komu bylo šestnáct a neměl řidičák byl proti nám, neměl šanci na babu a vůbec na celej ten americkej ráj! . . . Škoda jen, že tenhle filmek je nadmíru hloupý, stavící jen na plytkém pubertálním žvanění a rádobyhumorném vršení idiotských situací bez nějaké logiky a ladu a i na trošku toho blití dojde, no chachachacha až se jeden za břicho popadal... %-/.. A za to rozflákání nádherného Cadillacu Sedan de Ville jen kvůli pitomé pointě bych coby milovník plechové krásy tvůrce liskal... ;-| . . . Pro telenašince k marnosti opět umocněno ořezem obrazu a postpubertálně čudláckým a ryze technicky tradičně bezzvučným novodabingem, kdy nakonec největší fór při uvedení na prudakůlové noční trdlovizi je, že ač ve srovnání s dnešními puberťáckými řachandami hotový čajíček má tento film cejch "programu nevhodného pro děti a mládež", byť jde o ryzí dobovou týnejdžroffskou komedii... Tak vyčurat, pomodlit a spát, blbouni všehomíra a hezkou zábavu... - - - P.S. Dvě hvězdičky se sebezapřením a ta druhá je snad fakt jen za ten >ďábelský< auťák, viz http://en.wikipedia.org/wiki/File:1972_Cadillac_Sedan_de_Ville.jpg ... Jo, to je přesně ON, i ta barva byla podobná... - - - - - (Poprvé viděno 16.1.2012 na >primakůl< tv /želbohu s idiotským dabingem a ořezaným obrazem na 4:3/, hodnocení 760., komentář zde jako šestačtyřicátý - 17-1-2012) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky dávám hlavně za ten Cadillac DeVille, kterej ve filmu hraje asi největší roli ze všech. Akorát mě nasrali, že ho úplně rozmlátili. Jinak mě na filmu zaujala ještě mladá Heather Graham. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Problémy teenagerů mě ve filmech vůbec neberou, ale tahle bláznivá cesta za řidičákem mě bavila. Škoda, že nebyla v roli Mercedes nějaká větší kost, to bych pak dal vyšší hodnocení. Každopádně ten look 80. let je kouzelný a především díky němu jsem strávil pohodovou hodinku a půl, při které jsem ještě zavzpomínal na moje patálie s řidičákem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

No nebyli oba Coreyové k sežrání? Osmdesátkově bezstarostná, svižná a sympatická teenagerovská komedie o jedné divoké noci. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ještě při psaní komentáře se rozhoduju mezi plným počtem a čtyřmi hvězdami. Já vím, je to možná moc, ale k sakru, já tyhle komedie z 80. a 90. let tak miluju! Proč? Kvůli té jedinečné atmosféře, kvůli těm starým flákům, které tenkrát hrály, kvůli té pohodě, kterou z toho filmu cítíte… A u Řidičáku je to možná i kvůli mladé a dokonalé Heather Graham, Coreymu a Coreymu a jedné úžasné, vtipné a sem tam i romantické (tanec na kapotě) noci. Tak jo, už jsem se rozhodl, plný počet. Vím, že za tohle půjdu nejspíše do filmového pekla, ale aspoň mi nebude zima… :-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Srovnejte si komedie pro uhrovaté pubescenty z osmdesátek s uprděnými, uzvracenými a ufuckovanými paskvily dneška. To máte jako dávat na stejnou váhu můj řidičák s řidičákem rozevláté blondýny, co mě dneska předjížděla v pěší zóně zprava a ještě si při tom troubnula. (Filmfest Hurghada 2012, 48/67) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asi to zažil každý, kdo si chtěl udělat řidičský průkaz, aby oslnil nějakou dívku ve své nadupané káře. Corey Haim chce na jednu výstavní bloncku udělat velký dojem tím, že ji sveze, ale vzhledem k tomu, že zkoušky na řidičák neudělal, tak ze super projíždky s dívkou snů nebude nejspíš nic. Ovšem v případě Haima není žádný problém vzít tátovo auto z garáže a svézt v něm nejen svůj idol, ale i své povedené kamarádíčky a nikdo z nich netuší, že se jede "na černo". A jak už to v bláznivých komediích bývá výsledek je vždy opačný než by hlavní hrdina chtěl. Bavil jsem se až nečekaně dobře, protože komedie gagy chrlí kulometnou kadencí a většina z nich opravdu stojí za to. Haim s Feldmanem si dokonale sednou a je to hlavně jejich zásluha, že se z průměrného scénáře stala nadprůměrná komedie typická pro 80.léta. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem něco s Heather a komediálního. Heather se tam nemohla až tolik projevit, ale jinak to je typická teen-age záležitost své doby – kvalitní hudba, nemožné hadry a debilní kámoši, co se chovají jak kokoti (to konec konců vydrželo dodnes). Ve filmu jsou věci, co měly původně bavit, ale spíš vás štvou. Přesto mu nechybí „drajv“, a když přičtu těch pár vtipných momentů, tak si 3* zaslouží. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh 5 | hudba 7 | humor 2 | akce 3 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typická "devadesátková" záležitost, kde mohlo být více humoru ale zase to má tu starou, nezaměnitelnou atmosféru, kterou mám rád. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Film nebyl nic extra, ale kdyby se všechny teenagerský filmy točily takhle, tak bude svět lepším místem k životu. Tohle byla pohodová stylová jízda pro nenáročný pasažéry. Z dnešních nevkusnejch rádoby komedií plnejch sexu a koz je mi smutno. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po setkání v The Lost Boys The Two Coreys rozjíždí společnou kariéru nejen v mládežnických komediích. A hned první Řidičák je slušná jízda (někdy doslova). Ta úvodní scéna s autobusem. Řidičovi chyběl už jen červenozelený pruhovaný svetr a klobouk vražený do tváře. Tedy, chudák auto. Místy hodně zábavná komedie. Při části s opilým řidičem jsem si skoro krupl smíchy. Mile, byť v malicherné roli, překvapila Nina Siemaszko. Zábavní byli i rodiče, hlavně Carol Kane v roli matky zabíjí. Mnohé komentáře lamentují nad tím, že nechali ve filmu zdemolovat tak skvělé auto. Ale kdo by to pro nohy Heather Graham neudělal? I když škoda, že půlku filmu prospí. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasická teenager osmdesátková zábava, s geniální dvojicí Corey a Corey. Atmosféra tehdejší doby se z filmu line každou minutou. Přesně tak to mám rád. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Suprová komedie se skvělými herci a tunou hlášek. Bavilo mě to víc než ty dnešní rádoby teengareské komedie plné vulgarit, sexu a chlastu. Tady se o dobrou zábavu postaral jeden zničený řidičák. 80% ()

Reklama

Reklama