Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, vyrobená podle osvědčených postupů, je určená zejména těm -náctiletým, neboť je o všem, o čem právě oni sní. Jejím hrdinou je šestnáctiletý Les Anderson, toužící po řidičském průkazu a pozornosti spolužačky Mercedes. Je přesvědčen, že nezíská-li jednu, nemá šanci získat ani to druhé. A protože jej teoretická část autoškoly příliš nebaví, není divu, že u zkoušek proletí, přestože při jízdách instruktora překvapí svými řidičskými dovednostmi. Stydí se však neúspěch u zkoušek přiznat a tak jej zatají před rodiči i před spolužáky. A vlečen událostmi vypůjčí si tajně dědečkův pečlivě opatrovaný cadillac, aby se mohl s kamarády vydat na plánovanou projížďku. Ta však skončí úplně jinak, než si Les vůbec dokázal představit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Han22 

všechny recenze uživatele

Správně trhlá komedie, která se točí překvapivě kolem řízení. Bláznivá noc plná zoufalství hlavního hrdiny jak je auto jeho dědečka nonstop ničeno včetně závěrečné šílené jízdy do porodnice nemají chybu. Jsou tu fajn autíčka, frajerští Coreyové i krásná Heather a na závěr stylová hitovka od Billyho Oceana - Get Outta My Dreams Get Into My Car. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Jo to byly časy. Hvězdné časy obou Coreyů. Celkem pohoda a zábava. Rád se na to znovu mrknu. Mám dojem, že to je i první film pro kina pro Heather Grahamovou. Takže škoda, že život ty dva trouby tak sešrotoval, byla s nimi zábava. Takže si dneska Haima zase připomenu (bohužel už nikdy nic nenatočí). Poctivých 3,5 hvězdy, ale zaokrouhluji nahoru. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Heather Grahamová jako začínající hvězdička ve své první významnější roli neměla moc šanci předvést se - většinu filmu totiž strávila v poloze Járy Cimrmana - ležící, spící. Ale vypadala moc moc moc krásně už tehdy. Jinak je to taková teenagerovská komedie své doby - dnešní mládež už by se u toho asi moc nebavila. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Lesi, to co máš v peněžence, to není jen tak nějakej kus papíru, to je řidičskej průkaz, a není to jen řidičskej průkaz, je to průkaz na auto, a není to jen průkaz na auto, je to průkaz na život, na svobodu, na to moct jet kamkoliv, kdykoliv a s kýmkoliv si vybereš.“ Získat vysněnou dívku = získat řidičské oprávnění. A když se to druhé nepovede – nevadí, i tak můžeme vyrazit na bláznivou noční jízdu dědečkovým cadillacem. Tak takhle se v osmdesátkách točili teenagerské komedie – já v té době ujížděl na filmech the two Coreys a nevěděl, že ta krásná blondýnka má jméno Heather Graham. Dnes už se na License to Drive dívám s nadhledem, ale pořád je to srdeční záležitost. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Oh jé jej, to měli ale ke konci >osmdesátek< problémy ti středoškolští středostavovští smradi v júesej... Jó to byly diskočasy, hoši nosili >teple< vyfoukané vlásky a dívenky vypadaly rovnou jako Barbíny, všichni měli k malým ptákům a kozenám velký káry a všude vládla konzumláska a tržní mír... Komu bylo šestnáct a neměl řidičák byl proti nám, neměl šanci na babu a vůbec na celej ten americkej ráj! . . . Škoda jen, že tenhle filmek je nadmíru hloupý, stavící jen na plytkém pubertálním žvanění a rádobyhumorném vršení idiotských situací bez nějaké logiky a ladu a i na trošku toho blití dojde, no chachachacha až se jeden za břicho popadal... %-/.. A za to rozflákání nádherného Cadillacu Sedan de Ville jen kvůli pitomé pointě bych coby milovník plechové krásy tvůrce liskal... ;-| . . . Pro telenašince k marnosti opět umocněno ořezem obrazu a postpubertálně čudláckým a ryze technicky tradičně bezzvučným novodabingem, kdy nakonec největší fór při uvedení na prudakůlové noční trdlovizi je, že ač ve srovnání s dnešními puberťáckými řachandami hotový čajíček má tento film cejch "programu nevhodného pro děti a mládež", byť jde o ryzí dobovou týnejdžroffskou komedii... Tak vyčurat, pomodlit a spát, blbouni všehomíra a hezkou zábavu... - - - P.S. Dvě hvězdičky se sebezapřením a ta druhá je snad fakt jen za ten >ďábelský< auťák, viz http://en.wikipedia.org/wiki/File:1972_Cadillac_Sedan_de_Ville.jpg ... Jo, to je přesně ON, i ta barva byla podobná... - - - - - (Poprvé viděno 16.1.2012 na >primakůl< tv /želbohu s idiotským dabingem a ořezaným obrazem na 4:3/, hodnocení 760., komentář zde jako šestačtyřicátý - 17-1-2012) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Corey Haim a Corey Feldman si udělali řidičské průkazy během natáčení filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama