Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie, vyrobená podle osvědčených postupů, je určená zejména těm -náctiletým, neboť je o všem, o čem právě oni sní. Jejím hrdinou je šestnáctiletý Les Anderson, toužící po řidičském průkazu a pozornosti spolužačky Mercedes. Je přesvědčen, že nezíská-li jednu, nemá šanci získat ani to druhé. A protože jej teoretická část autoškoly příliš nebaví, není divu, že u zkoušek proletí, přestože při jízdách instruktora překvapí svými řidičskými dovednostmi. Stydí se však neúspěch u zkoušek přiznat a tak jej zatají před rodiči i před spolužáky. A vlečen událostmi vypůjčí si tajně dědečkův pečlivě opatrovaný cadillac, aby se mohl s kamarády vydat na plánovanou projížďku. Ta však skončí úplně jinak, než si Les vůbec dokázal představit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Často lehce „over the top“, ne však vulgaritami prošpikovaná teenagerovská komedie, která čiší pohodovou retro atmosférou a jako na mě ušitým smyslem pro humor, na čemž má největší zásluhu obsazení. Mlaďoučká Heather Graham v jedné ze svých prvních rolí je pak taková třešnička na dortu. Konec je sice již možná až moc přetažený za vlasy, ale ty čtyři hvězdy dám, přece jen jsem se po delší době několikrát opravdu upřímně zasmál. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z toho to filmu jsem si pamatovala pouze scénu s opilcem, kdy sebral klukům jejich auto a oni ho pronásledovali ve stařičkém Brouku, tedy dost málo na to, abych začala po filmu nějakým způsobem pátrat. Pak se mi nějakou náhodou nebo to možná bylo i řízení osudu, dostal znovu do rukou a já si ho konečně užila. Je to klasická osmdesátková lehce bláznivá komedie sestavená podle osvědčených ingrediencí, přesně taková, kterou mám ráda. Jen ten dabing byl na zabití. Ty hlasy k postavám vůbec neseděly a nepadly jim do pusy. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Oh jé jej, to měli ale ke konci >osmdesátek< problémy ti středoškolští středostavovští smradi v júesej... Jó to byly diskočasy, hoši nosili >teple< vyfoukané vlásky a dívenky vypadaly rovnou jako Barbíny, všichni měli k malým ptákům a kozenám velký káry a všude vládla konzumláska a tržní mír... Komu bylo šestnáct a neměl řidičák byl proti nám, neměl šanci na babu a vůbec na celej ten americkej ráj! . . . Škoda jen, že tenhle filmek je nadmíru hloupý, stavící jen na plytkém pubertálním žvanění a rádobyhumorném vršení idiotských situací bez nějaké logiky a ladu a i na trošku toho blití dojde, no chachachacha až se jeden za břicho popadal... %-/.. A za to rozflákání nádherného Cadillacu Sedan de Ville jen kvůli pitomé pointě bych coby milovník plechové krásy tvůrce liskal... ;-| . . . Pro telenašince k marnosti opět umocněno ořezem obrazu a postpubertálně čudláckým a ryze technicky tradičně bezzvučným novodabingem, kdy nakonec největší fór při uvedení na prudakůlové noční trdlovizi je, že ač ve srovnání s dnešními puberťáckými řachandami hotový čajíček má tento film cejch "programu nevhodného pro děti a mládež", byť jde o ryzí dobovou týnejdžroffskou komedii... Tak vyčurat, pomodlit a spát, blbouni všehomíra a hezkou zábavu... - - - P.S. Dvě hvězdičky se sebezapřením a ta druhá je snad fakt jen za ten >ďábelský< auťák, viz http://en.wikipedia.org/wiki/File:1972_Cadillac_Sedan_de_Ville.jpg ... Jo, to je přesně ON, i ta barva byla podobná... - - - - - (Poprvé viděno 16.1.2012 na >primakůl< tv /želbohu s idiotským dabingem a ořezaným obrazem na 4:3/, hodnocení 760., komentář zde jako šestačtyřicátý - 17-1-2012) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Lesi, žít ve strachu, znamená nežít vůbec. A co Mercedes?" ...Corey Haim & Corey Feldman = určitě nejvíc Ztracení chlapci & nerozlučná herecká dvojka & nejlepší přátelé v reálném životě. Řidičák = pohodová atmosféra mých oblíbených let. Natupírovaný vlasy s melírem & naušnice v uchu & uhrančivý pohled = takhle si ho budu vždycky pamatovat. Kdyby jeho život předčasně neukončily drogy, oslavil by právě dnes své 43. narozeniny.*** Corey Haim = 80s forever *** ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Lesi, to co máš v peněžence, to není jen tak nějakej kus papíru, to je řidičskej průkaz, a není to jen řidičskej průkaz, je to průkaz na auto, a není to jen průkaz na auto, je to průkaz na život, na svobodu, na to moct jet kamkoliv, kdykoliv a s kýmkoliv si vybereš.“ Získat vysněnou dívku = získat řidičské oprávnění. A když se to druhé nepovede – nevadí, i tak můžeme vyrazit na bláznivou noční jízdu dědečkovým cadillacem. Tak takhle se v osmdesátkách točili teenagerské komedie – já v té době ujížděl na filmech the two Coreys a nevěděl, že ta krásná blondýnka má jméno Heather Graham. Dnes už se na License to Drive dívám s nadhledem, ale pořád je to srdeční záležitost. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Corey Haim a Corey Feldman si udělali řidičské průkazy během natáčení filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama