Reklama

Reklama

Proutníci

  • Česko Swingers (více)
Trailer 2

VOD (1)

Komedie o svobodných, nezaměstnaných hercích žijících v zapadlé části Hollywoodu během 90. let, kdy se na scénu vrací swing. Mike touží po lásce, a tak se jeho kamarád rozhodne udělat všechno proto, aby ho vtáhnul zpátky do víru života. Komedie o pěti dvacátnících, kteří se snaží popasovat se záhadami života a ženami, se odehrává v zapadlých uličkách Hollywoodu a tamních skrytých klubech během devadesátých let minulého století. Je to příběh vyprávěný jazykem "koktejlového národa", dospívajících dvacátníků a vyznavačů retro swingu - tanečního hnutí, které vzalo Hollywood útokem a začíná strhávat celý národ. Mike je na dně, protože před půl rokem nechal svou přítelkyni v New Yorku a s vidinou lepšího hereckého uplatnění se přestěhoval do Hollywoodu, kde však našel jen samotu a smutek. Od té doby se Mike zmítá mezi zoufalou nadějí na návrat staré lásky a ještě zoufalejší snahou začít nanovo. Ale toho už má Mikeův kámoš Trent i ostatní proutníci z jeho party až po krk. Je na čase vtáhnout Mikea zpátky do víru života! (Cinemax)

(více)

Recenze (54)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zážitek seslaný "Americkým nezávislým létem". Kluk, který právě dostal kopačky a kamarádi, kteří se cítí být nanejvýš fundovaní ho vytáhnout z deprese, vymetají bary a mejdany, podniknou i výlet do Las Vegas, kde si jak jinak než s prázdnými kapsami hrají na něco, co nejsou a rozumují o věcech, o kterých nemají páru. Jon Favreau v roli citlivého zoufalce hraje jako by nevnímal kameru a jeho frustrace byly skutečné. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zvláštní rychlé tempo, jenž je režiséru Dougu Limanovi vlastní, se zpočátku do koncepce příběhu o hledání ztracené lásky dvakrát nehodí. Jenomže atmosféra rozjetých barových párty, v nichž se za pomoci „soucituplných“ kamarádů rozhodne hlavní hrdina utápět svůj smutek, se nedá zastavit a tak můžeme jenom sledovat, jak děj začne rychle odsýpat (i když je pravda, že při závěrečném zamyšlení se toho zas tak moc nestalo), herci začnou „řádit“ – Vince Vaughn asi ukecané týpky se sklenkou v ruce rád, a divák je naplno vcucnut do filmu, za což můžeme poděkovat jenom režisérovi. Ruční kamera (sám Liman), rychlý střih a dobré vedení scén, kterým však chybělo trochu více vypointovanosti, a sto minut uběhne v příjemném tempu. Je opravdu zvláštní, že o lásce se dá vyprávět i bez romantické sladkobolnosti. PS: A až po jisté životní zkušenosti je možno plně docenit toto skvostné dílo! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Vychutnat si trochu té životní marnosti se zoufalým kamarádem má jistě své kouzlo, ale vytáhnout z deprese takového nešťastníka, jako je Mike to je vážně o zdraví.Vláčet za zábavou člověka, který si myslí ..že nic nemá, že si nic nemůže dovolit ..nikdo ho nemá rád a na potkání vypráví o své nešťastné lásce. Naprosto dokonalá byla pro mě scénka, kdy Mike balí přes záznamník holku. Připomene se ..píp; znovu se připomene..píp; nechá na sebe telefonní číslopíp; svěří se s nešťastnou láskou..píp; požádá o rozhovor..píp; a rozejde sepíp. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Konverzačka občas na zabití (v dobrém slova smyslu), jako vždy vynikající Vince, sladký i když zoufalý Mike a vůbec celá parta byla správně střihnutá a závěrečná tečka neměla chybu. Příjemný a zábavný film na vyčištění hlavy, který ráda doporučím dál. 75% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Sympatická nezávislá tvorba, která příjemně balancuje mezi lehkou mládežnickou komedií a věrohodnou tragikomedií jako vystřiženou ze života. S pojmem "komedie" však přeci jen s mírou, humorných scén je poskrovnu (vede záznamník) a přímo na čisté pobavení, nebo rozveselení Swingers moc neposoulží, ať se o to veselá kopa Vince vaughn snaží jakkoliv... Doug Liman se příliš neblýsknul, jeho režie je obyčejná a průměrná a tak se Proutníci i přes určitou (ne zas příliš velkou) životní výpověď zdají poměrně splachovací. Takže, jak jsem řekl, balance snímku je zachována, ale na obě strany vah bych přiložil více. 6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tohle mi vůbec nesedlo. A hlavně kvůli postavě Jona Favreau (velká fyzická proměna v nadcházejícím tisíciletí), který si sice roli napsal přímo na tělo, ale mě strašně iritovala. A já se zkrátka i přes velmi střídmou stopáž dost nudil...50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Asi prvy Limanov film, ktory ma nenastval znicenym potencialom (aj ked si viem predstavit, ze Smith by z toho vytlkol este viac). Sled krutych (a s odstupom casu vtipnych) zivotnych pravd podavavanych uprimne a bez sentimentu. Herci super, atmosfera tiez. Akurat ta citacia Tarantina posobi ako past na oko. Finale krasne odpozorovane zo zivota. Som rad, ze nie som jediny, kto si tym presiel. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Prvotina od režiséra, který má na svém kontě pecky jako Bourne nebo Na hraně zítřka. Kdo by ovšem čekal akční nářez, byl by hodně zklamán. Tady se totiž řeší jak je těžký rozchod po 6 letech. Tou chodící hromádkou neštěstí je Jon Favreau. Průvodce světem, kde se balí holky mu dělá Vince Vaughn. Nejlepší scénou pro mě bude volání Nikky o půl 3 ráno chvilku po tom co náš hrdina zinkasoval u baru číslo. A hlavně následné otázky ostatních jestli už dotyčné zavolal. Zjišťuju že spoustu poměrně fajn devadesátkových filmů mě minulo a to zřejmě z důvodu že se v nich vůbec nestřílí. PS: Hraje se zde tuším, že NHL 93, které jsem kdysi hrozně rád pařil. 70% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Absolútne verím tomu, že tento scenár si Jon Favreau len tak nevycucal z prsta, pretože jeho herectvo je tak autentické, že skrátka musí vedieť čo hrá, ako a prečo. Parťáka mu robí údajne jeho v skutočnosti najlepší kamarát, fantastický Vince Vaughn, ktorý si to užíva spolu s ním. Celý film je akoby záznam home videa, žiadne umelé kudrlinky, prirodzenosť by sa dala krájať. Práve pre svoju dokonalú civilnosť funguje aj komediálna zložka (predovšetkým), aj životné „trápenia“ hlavného hrdinu. Takmer dokonalá klubovka ... 4,5*/5 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavný film o chlapíkovi (Jon Favreau), ktorý sa po šiestich rokoch rozíde s priateľkou a tak sa ho kamoši snažia nejak rozveseliť. Vymetajú bary a kecajú o živote a rôznych volovinách. Najviac ma bavila postava Rona Livingstona, ktorá ako jediná radila Favreauovi niečo zmysluplné. Ostatní mladí a ešte totálne blbí kecali totálne blbosti. Hlavne namachrovanec Vince Vaughn, ktorý má na konci riadne vtipný trapas. No a popri všetkých tých rozhovoroch ako zo života režisér Doug Liman nezabudne občas citovať Tarantina, ktorého evidentne zbožňuje. Je to dobrý film, ale problémy, ktoré tam riešia ma nejak extra nebrali a nestotožnil som sa s postavami. 5/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Je to skrátka taká rozprava medzi priateľmi. Niektorí chcú preraziť v showbiznise, iní hľadajú každý večer nový úlovok. Zo začiatku to na mňa pôsobilo dosť kostrbato. Ako keby sa jednalo o nevyvážený snímok s pomerne nesympatickými postavami, ktoré chrlia múdrosti, pričom sami nevedia kam so sebou. Lenže po výlete v Las Vegas sa film začne pomaličky rozvíjať. Začne byť hravý a aj úsmevný. A keď už nič iné, má v sebe určitú prímes zážitkov, ktoré dýchajú uveriteľnosťou. V tomto smere sa nám potom rozvíja príbeh o rozchode a o tom ako byť nad vecou. V zásade taký malý klenot, na ktorý sa treba naladiť a odmení sa určitou sebareflexiou. Myslím si, že určité paralely s mojimi trampotami s nežným pohlavím sú tam celkom očividné. A určite nebudem sám. Poteší mladá Heather Graham. A jazzový soundtrack. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Komédia? Pche, to určite. Chýba tomu príbeh, nemá to vykreslené postavy, žiadne emócie, čokoľvek čo by dokázalo upútať pozornosť. Nevidím dôvod prečo sa pozerať hodinu a pol na partu kamošov, ktorí vymetajú jeden bar za druhým a vedú zdĺhavé keci o ženských a ich spackaných životoch. Prečo to má preboha také vysoké hodnotenie? Vysvetlí mi to niekto? ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak takhle mladého Vince jsem ještě nikde neviděla (koukám, že fakt ne, první nejstarší po tomto jsem viděla až Nesvatbovi 2005) a zírám, jaký byl fešák. Parta "borečků" aka lehce či hodně namyšlenců, co jdou od jedné párty k druhé - "This place is dead anyway" - totálně narváno, každý jede svým autem (musí se ale nechat, že to měli hezky zesynchronizované), přijdou schválně pozdě, aby je všichni viděli přijít, balí holky jednu za druhou, hrají namachrovance, znají všecky vyhazovače, nosí stupidní řetězy na kalhotech :D Hilarious /představte si, že to říkám Rajovým přízvukem z dílu 3x22;)/. No kdyby mě někdo nechal na záznamníku /kdybych nějaký vůbec měla/ 6 vzkazů za sebou jako Mike, tak je taky odepsaný. Ten konec byl skvělý.. jak jí zavěsil při "I love.." píp.. totálně vyléčený. Celý film doprovázela pohodová swingová hudba a to je velké plus, jinak to ale nebylo nic jiné než normální komedie - 3-4*. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Předtím, než se Doug Liman pustil do režírování různých akčních zběsilostí, natočil tuhle parádní konverzační pecku, která šlape, má říz a vtipem nešetří. A Jon Favreau je lepší před kamerou než za ní. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Smršť těch nejabsurdnějších dialogů. Starostlivost kámošů a spousta keců o tom, jakej je hlavní hrdina borec mě fakt dojímala. Navíc on prostě borec byl :-) ()

Reklama

Reklama