Reklama

Reklama

Vrah beze jména

Trailer

Obsahy(1)

Tajemný cizinec, který přijede do malého ospalého městečka, nese smrt. Neujde jí nikdo, kdo se s ním setká. Jenže ani sám posel smrti před svým vlastním koncem nemůže utéct... Do malého města přijede tajemný muž s chorvatským přízvukem. Hned na kraji městečka navštíví místní autoopravnu a zastřelí jejího majitele. Ukáže se, že si tajemného zabijáka objednal místní podnikatel Slim Walding. Majitele autoopravny nechal zabít kvůli nějakému malichernému sporu. Slim vrahovi zaplatí jak penězi, tak i drogou, a předpokládá, že vrah z městečka odjede. Jenže vrah při odjezdu srazí na noční silnici jednoho z místních obyvatel Travise...
Vrah Travise celého od krve a v bezvědomí odtáhne do škarpy a pokusí se odjet jeho autem. Vůz je však porouchaný a vrahovo původní auto je po srážce poškozené. Vrah se tedy vydá do nejbližšího domu, který je ze silnice vidět. V tomto domě na Travise čeká jeho přítelkyně Marilyn, která se těší, že spolu oslaví zásnuby. Vrah do domu vnikne, Marilyn přepadne a s roubíkem v puse ji přiváže k židli. Pak v domě hledá auto nebo motocykl, s nimiž by mohl z městečka odjet. Když zjistí, že klíče od starého motocyklu, který je na dvoře domu, má u sebe Travis, vrátí se na místo srážky. Tady zastihne Travise, který se už z autonehody vzpamatoval, jak se plazí po cestě ve snaze najít pomoc... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jde o moje auto. Vydává zvuky a to je špatně............... Strašně se to táhne, než se herec někam dostane, trvá mu to i pět minut. Kamera je pomalá, herci také. U některých scén jsem si snad i zdřímnul. Hudební doprovod je příšerný. Příběh je povedený i snad ti herci jsou dobrým výběrem a celkově to zas tak špatné není. Dost věcí by se dalo udělat jinak, například trochu zrychlit, ale to se nestalo. CITÁT - Dům. Je váš?................ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V této fenomenální povídce se toho moc nenakecá, ale přeci jen se tu řekne mnohé. Příběh je povětšinou odvyprávěn obrazem, což dodává nezaměnitelnou ryzí atmosféru. Kratší stopáž je přínosem. Nic se zbytečně nenatahuje, což příběhu udržuje nezbytný pomalejší rytmus, který vše patřičně vyzdvihává. Vše spěje k pointě, který je vcelku zajímavý. Inu, osud je plný různých překvapení. I když se jedná o krvavý brutální počin, trochu se tu pohrává s uměním, což vůbec není na škodu. I takové to pojetí má něco do sebe. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipný film, pomaly až komorný boj o život medzi peknou mladou blondýnkou a nájomným vrahom. Vlastne sa počas tých 80 minút toho veľa neudeje, a dôvod bol jedoduchý: Kým totiž slečna prešla z jednej časti domu do druhej, prešlo možno 10 minút, kým zabijak vystúpil z auta, odpratal telo a opäť doňho nastúpil, prešlo ďalších 10 minút... jednoducho to bolo celé tak spomalené, a aj napriek tomu to fungovalo. Režisér sa totiž rozhodol pohrať sa s divákom, poriadne mu zabrnkať na nervy a vyskúšať jeho trpezlivosť, do toho ešte vložil napínavú hudbu, takže aj napriek nekonečnému naťahovaniu som bol v príjemnom očakávaní, ako to s tou sympatickou krásavicou dopadne. Vlastne je to jednoduchý, priamočiary thriller bez nejakých veľkých prekvapení a s minimálnym počtom postáv, ale aj napriek tomu dokáže zaujať a baviť - a čo je najdôležitejšie - nechýba mu atmosféra, takže u mňa fajn. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Minimalistický, pomalý thriller s priam až Hitchcockovským nádychom. Svojský a málovravný nájomný vrah sa trochu zamotá v malomeste, kde sa mu podarí pretnúť život hneď niekoľkým ľuďom a obzvlášť mladej čašníčke, s ktorou si v jej dome nakoniec aj zahrá hru na mačku a myš. A práve tieto ich spoločné momenty s minimom dialógov sú atmosférickým vrcholom filmu a trochu ma mrzelo, že sa to nerozohralo už o niečo skôr, hodnotil by som vyššie. Každopádne však ide o kvalitný režisérsky debut, kde sa za minimum peňazí natočilo maximum. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do malého mestečka prichádza podivín chorvátskej národnosti. Na prvý pohľad mierumilovne pôsobiaci muž v staršom veku so širákom na hlave prichádza s jasným cieľom. Byť poslom smrti, ktorému pred dosiahnutím "spravedlnosti" nik neunikne. Popravde, čakal som to horšie. "Crawl" je celkom slušne natočený snímok s pár peknými gore scénami (ak sa to tak dá vôbec povedať) s úplne jednoduchým príbehom, ideálnym pred spaním, ktorý vás nebude nijak nútiť mimoriadne zapínať mozgové bunky. Miestami je síce dej trošku pomalší, no určite sa nájde niekto komu toto spracovanie sadne - 50%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Queenslandu v Austrálii. Točilo se 25 dní. (Terva)
  • Role "Cizince" byla speciálně napsána pro George Shevtsova. (Terva)
  • Film měl premiéru na hororovém festivalu Screamfest v USA konaném v roce 2011. Získal zde tři hlavní ceny a to za režii, nejlepší ženský herecký výkon a za nejlepší kameru. (Terva)

Reklama

Reklama