Reklama

Reklama

Fantastické dorty

(pořad)
  • Česko Rozhodující bitva (více)
Reality-TV / Soutěžní
USA, 2009, 21x44 min

Obsahy(1)

Soutěž tří cukrářských týmů, které mají pouhých devět hodin na to, aby vytvořili dort příslušné výšky a stylu. Pod jejich rukama vznikají úžasné sladké skvosty, jaké ještě nikdo nikdy neviděl. Vyhrát však může jen jeden tým...  V každé epizodě pořadu Fantastické dorty se utkají tři talentovaní profesionální cukráři. Každý z nich má vlastní tým specialistů a designérů a jen 9 hodin na to, aby vyrobil pro klienta dort přesně podle jeho přání. Dort musí splňovat specifické požadavky na výšku (často je to více než 1,5 metru) a obsahovat dané množství porcí. Za normálních okolností by výroba tak velkého dortu trvala celé týdny, naši experti to ale musejí stihnout v daném časovém limitu.
Výtvory se hodnotí podle tří kritérií: spokojenosti klienta, technické obtížnosti a uměleckého dojmu. V průběhu přípravy ale proběhne i ochutnávka, kdy čtyři členové poroty – profesionální cukrářky Margaret Braunová, Leigh Grodeová, moderátor a klient ochutnají vzorky dortů. Zvolí vítěze a ten má právo vybrat tým, který bude muset 30 minut sedět v nečinnosti. V některých epizodách se také provádí test dovedností, kdy musí každý cukrář ozdobit malý dort a ten nejlepší má opět právo vyřadit konkurenční tým na 30 minut. Po devíti hodinách práce všechny týmy předvedou své výtvory a čtyři porotci ohodnotí přednosti a nedostatky každého z dortů. Vítěz, který získá nejvíce hlasů, dostane odměnu 10 000 dolarů a právo vystavit svůj dort na klientově akci. Jde například o otevření nového žraločího akvária v Long Beach, 10. narozeniny Legolandu nebo Pohádkovou svatbu. První sérii Fantastických dortů moderuje šéfkuchař Michael Schulson, druhou sérii George Duran. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som žiaden cukrouš, ale otvorene sa priznám, že milujem sladkosti všetkého druhu. No a dobrú tortu považujem za královnu sladkostí. Avšak tie monštrózne ohavnosti obalené pestrofarebným marcipánom, ktoré som videl v tejto nedomyslenej americkej reality-show sa mi veru nezdali vôbec chutné. Som presvedčený o tom, že najlepšie torty pečie moja lepšia polovička, moja krásna Bee. Tie, ktoré mi vždy s láskou daruje k narodeninám. To sú päť hviezdičkové "Fantastické torty"! Nie ako tie gigantické hory cukru, čo prezentujú v relácii "Ultimate Cake Off". * ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

V rámci soutěží jsou "Fantastické dorty" poměrně slabé, ale sledovat, co všechno člověk-odborník dokáže s krémem, čokoládou a cukrem je prostě a jednoduše neskutečné... (Mnohdy též přehnané, ale to je holt ta Amerika).;-) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Trojice cukrářů soutěží o deset tisíc dolarů ve zdobení dortů. A protože to jsou američtí cukráři, všechno je dovedeno do extrémů. Dorty jsou jásavé, barevné a všude kolem Američané pláčou a smějí se. No, aspoň že se někdy dort nepovede, protože jinak bych ten pocit sladkossti už neunesla. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Fanatické dorty aneb mnoho povyku pro nic. Vždyť už i babička říkávala, že jídlo NENÍ na hraní a vařit (péct) se má rychle a úsporně. Takže mezitím, co týmy uměleckých cukrářek vyfukují megakouli z invertního cukru, vrazí do dortu, vyhodí ho a pečou celý znovu, vyrábějí cukrové krystaly, fondánové perličky a křehké květinky, děti v Africe hladoví. V pořadu samozřejmě nesmí chybět trochu toho nuceného dramatu, což je dneska strašně in - pořady "na pohodu" už mají zřejmě svá nejlepší léta za sebou a nyní vládne hysterie, zoufalství, chaos, panika, nadávky, škodolibost a pochopitelně slzy štěstí na konec. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Ten dělá to a ten zas tohle. Umění cukrářů / pekařů / kuchařů je obdivuhodné. Pořad je však typicky americká show stylu : "Ojeďte s autobusem". Mimochodem, jí ty dorty vůbec někdo potom? ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Mne sa zdá, že program Najlepšie torty bol oveľa lepší. Bolo to také "osobnejšie". Ale v televízii nemôže ísť program, ktorý by nebol súťažou, a program v ktorom by nešlo o napätie a peniaze ... Našťastie to zachraňuje umenie tých tímov a pomerne výrazná porota a moderátor. Keď som "Najlepšie torty" ohodnotil s privretým očkom na ***** tak toto hodnotím s privretými OČAMI na ***. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Je poněkud smutný, že tenhle pořad je to nejlepší co na kabelové televizy dávají mezi osmou a devátou hodinou. Hodně smutný. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, co někteří lidé dokáží vykouzlit z jídlá. Tohle už jsou skuteční řemeslníci se vším všudy a nebojím se říct dokonce umělci. Sice to asi moc k jídlu nebude, resp. chutnat to asi nebude nijak obzvlášť dobře, protože je to samé málo, tuk, vanilka, cukr apod, ale vypadá to opravdu nádherně. Jen ty ceny.... ale to je pochopitelné. ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Já chci taky dostat nějaký dort, který tu tvoří! Z filmového hlediska jde o blbinu, která tu byla už milionkrát a absolutně ničím nepřekvapí. Prostě jen další reality show. Ale na druhou stranu musím říct, že všichni cukráři mají můj obdiv za to, co dokáží vytvořit. ()

Erik7595 

všechny recenze uživatele

Nič proti nim, obdivujem nadaných a kreatívnych cukrárov, ktorí dokážu vykúzliť za krátku dobu monštrózne nádherné a chutné torty, ktoré sú vypiplané do najmenších detailov. Ale táto relácia, ktorá je svojím konceptom zameraná ako súťaž o prachy, ma vždy rozosmeje. Myslím to bohužiaľ v tom negatívnom zmysle slova. Tie korpusovo-krémové torty obalené fondánom a prepichávané množstvom železných, drevených tyčí a ďalších x častí, ktoré nie sú jedlé ma naozaj nemilo prekvapujú... Chýba na jednej strane podstavy torty trochu fondánu ? Nevadí, tak tam šupneme polystyrén. Hlavne nech tá torta pôsobí nádherne, nevadí, že bude presladená a že sa z nej nebude dať skonzumovať tretina :) Takže asi tak... "Shitimate Cake Off" ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na pár dílů jsem se podíval, protože jsem byl na tuto neobvyklou reality show velmi zvědavý. Je neuvěřitelné sledovat, co vše lze s dorty udělat - a to za pouhých 9 hodin! Každý dort je naprosto dokonalý, perfektně ozdobený a složený z celkem jednoduchých ingrediencí. Porota má velmi obtížnou práci vybrat 1 nejlepší. Tato reality show mi na rozdíl od jiných nepřijde ani trochu přehnaná. Už se nedivím, co všechno jsou schopní scénáristé vymyslet. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Milujem torty a tato ma sutaz velmi bavi, napriek tomu, ze to je strasny gyc. Dvojmetrova torta v tvare absolutne hocicoho, co si klient zada potrebuje aj pevnu nejedlu konstrukciu, takze su potrebne aj tesarske zrucnosti a to co nedrzi sa nahradi prinajlepsom burizonmi a prinajhorsom polystyrenom. Podstata torty je, aby sa dala zjest a dobre chutila a sutaziaci maju aj kolo ochutnavania. Tiez maju test zrucnosti a na koniec musia monstroznu tortu dostat po rampe k porote bez poskodenia. Ocenujem sikovnost a kreativitu cukrarov aj porotcov, ktori vyzeraju ze vedia o com hovoria. ()

junglebero 

všechny recenze uživatele

Nenechal bych si udělat dort na svatbu od "umělců", kteří na jeho vytvoření mají jen nějakých 9 hodin a vše co připravují je ve spěchu. Proč ze zábavného pořadu dělat reality show resp. soutěž? Ani výsledné dorty většinou nestojí za to... V téhle kategorii pořadů vedou na plné čáře ty druhé dorty (Báječné). ()

Reklama

Reklama