Reklama

Reklama

Dnevnik Glumova

  • Sovětský svaz Дневник Глумова (více)
Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1923, 5 min

Obsahy(1)

Ide o Eisensteinovu modernizovanú adaptáciu Ostrovského hry "Múdry muž" z 19. storočia. Antihrdina Glumov sa snaží uniknúť ohrozovaniu z každej strany. V tomto krátkometrážnom filme účinkujú i niekoľkí členovia Eisensteinovej hereckej spoločnosti z legendárneho moskovského divadla "Proletkult". (matriosa)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kratičký divadelní part, ochotnicky hrajicích a předvádějících se herců v různých skečích, nic víc nic míň v tom nebylo. Nezajímavý, a ničím nepoutající snímeček. Sám veliký Sergej M. Ejzenštejn se teprve učil, vždyť se jedalo o jeho prvý snímek! 1,5/5*. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Samostatně pouze zajímavě rozjívené kameramansko montážní cvičení, ale těžko zaujme divákovu pozornost, jako součást představení to ale muselo být několikrát tak zajímavější a silnější... ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

První dvě minuty jsem jen mrkal očima, co se to přede mnou odehrává. Postupně jsem se začal orientovat a bavit se surrealistickými hříčkami. Končil jsem s úsměvem na rtech. - V současnosti se snažím pochopit Ejzenštejnovu esej „Čtvrtá dimenze filmu“, kterou napsal v roce 1929. Musím přiznat, že to není jednoduché čtení, ale díky tomu alespoň trochu chápu, jak myslel při filmové tvorbě. Což mi pomohlo k docenění této jeho prvotiny. ()

hribisko

všechny recenze uživatele

"GLUMŮV DENÍK" - projekce doplňovala divadelní představení Ostrovského hry "I chytrák se spálí", režírované právě Ejzenštejnem. Takže jako samostatný kus to asi nemá valného smyslu, společně s hrou jako ukázka rozpíjení se těch přesně daných hranic mezi divadlem a filmem asi o dost zajímavější. ()

Reklama

Reklama