Reklama

Reklama

Opravdový MASH

(TV film)
  • Česko M.A.S.H.: Skutečný příběh (více)

Obsahy(1)

Snímek zachycuje příběhy a osudy skutečných lidí, kteří inspirovali vznik slavného televizního seriálu M.A.S.H. i komediálního dramatu režiséra Roberta Altmana o válce v Koreji. Seriál i film překračovaly společenské i kulturní hranice. Ale opravdové jednotky MASH – neboli mobilní armádní chirurgické nemocnice – byly i ve skutečnosti místy plnými renegátů i rebelů a předcházely mnohem rozsáhlejším změnám v americké společnosti. V příběhu o skutečných polních nemocnicích MASH i televizním a filmovém fenoménu nechybí archivní záběry a jedinečné fotografie ze zákulisí, interview s herci, jako jsou Jamie Farr alias Klinger, Loretta Switová neboli major Houlihanová a Gary Burghoff známý jako desátník Radar, vzpomínky spolu-tvůrce seriálu Gena Raynoldse nebo rozhovory s chirurgy, sestrami, piloty a vojáky, kteří do války v Koreji narukovali. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o pravé jednotce MASH (Mobile Army Surgical Hospital) v korejské válce a o tom jak dala vzniknut populárnímu TV Seriálu - M.A.S.H.. Dokument ukazující pravou tvář války a zároveň porovnává seriál s realitou. 80% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tam nedali více rozhovorů s herci. Jde tak spíše o dokument, který má srovnat MASH s realitou korejské války. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálu zcela jistě povinnost. Jinak zajímavé srovnání fiktivní 4077 s jejím předobrazem, ať už na poli příběhů či postav. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem si nemyslela, že by seriál M.A.S.H. odrážek skutečnost. Při sledování jsem se bavila i četla mezi řádky. Podle mě jde o velice kvalitní seriál, jehož úroveň je překvapivě vyrovnaná. Se stejnou pozrností jsem se podívala i na tento dokument. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama