Reklama

Reklama

Mark Williams na kolejích

(seriál)
  • Česko Historie železnic s Markem Williamsem (více)

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Cornwallský parní obr Herec Mark Williams slaví 200. výročí železniční dopravy a představí nám první lokomotivu, kterou roku 1804 postavil Richard Trevithick.

Raketový muž Herec Mark Williams slaví 200. výročí železniční dopravy a vydá se hledat první železnici na severovýchodě Anglie, kterou postavil George Stephenson a jeho synové.

Brunel Herec Mark Williams slaví 200. výročí železniční dopravy a prozkoumá, jak Brunel navrhnul stavbu na svou dobu vysoce moderní železniční trati Great Western Railway.

Stěhování hor Mark Williams se projede po kolejích v Americe, aby odhalil, jak kdysi stavba železnice Transcontinental Railroad spojila východní pobřeží Severní Ameriky se západním.

Přeprava králů Mark prozkoumá, jaký dopad měla stavba železnic na život společnosti. Vyzkouší si cestu ve starém vagónu třetí třídy i jízdu v luxusním voze vlaku Orient Express.

Smrt na kolejích Mark zjistí, že v počátcích železnice na kolejích zemřela spousta železničářů. Později byl vynalezen systém praporků a elektrických pák, které pomohly těmto neštěstím zabránit. (oficiální text distributora)

(více)

Reklama

Reklama